Capsule wardrobe voor vijf weken – Styleguide pandora officiële website

Capsule wardrobe voor vijf weken

Over precies drie weken is het zover; dan verhuizen we tijdelijk naar mijn ouders omdat we pas later de sleutel krijgen van onze nieuwe woning. Het is natuurlijk stiekem wel fijn om eventjes weer in het oude nest te zijn, maar het gaat toch ook wel héél erg wennen zijn. Wel een lekker prakje ’s avonds (mijn moeder maakt het lekkerste eten) maar niet meer het huis voor jezelf; wel af en toe een oma die Skyler uit handen kan nemen, maar niet alleen je eigen gezin om rekening mee te houden. Het is een fijne tijdelijke oplossing en ik ben blij dat mijn ouders die bieden, maar gelukkig is het ook maar voor een paar weken. Ik denk dat we elkaar tegen die tijd allemaal wel zat zijn, haha. Anyway: er staat een verhuizing voor de deur en al onze spullen gaan naar de opslag. Behalve een deel van onze garderobe. En dat brengt me direct naar het onderwerp van deze blogpost; de capsule wardrobe.

style-capsule-wardrobe-today-tease-test-150727-01_1bc7061d9083956dce33a7346cefefd3.today-inline-large


Dit is toch wel een droomfoto. Als dit toch eens je garderobe was en je daar daadwerkelijk ‘genoeg’ aan zou hebben. Natuurlijk is het genoeg! Maar of dat ook in je hoofd zo gaat zijn? Bron.

Ik heb er al eens eerder over geschreven en daarbij mijn bewondering uitgesproken. Het is knap als je met zo’n minimalistische kledingkast kunt leven. Ik zou het enerzijds dolgraag willen, maar anderzijds zou ik het heel erg saai vinden. Vaak hetzelfde dragen, niet zoveel om mee te experimenteren en continu een basic look creëren. Voor een héél lange periode . Maar voor de vijf weken overbrugging bij mijn ouders? Bring it on!

Voor die weken bij mijn ouders zou ik best heel wat kleding mee kunnen nemen. Maar dat doe ik niet! Ik ga er voor mezelf maar direct een uitdaging van maken; hoe kan ik met zo min mogelijk items zoveel mogelijk looks creëren. En dan niet alleen voor mezelf, maar ook voor jullie. Want ik ben dan op een tijdelijke plek; mijn werk gaat gewoon door. Dus ook de outfitposts.

Ik heb op wat sites zitten lezen over de capsule wardrobe en kwam verschillende dingen tegen. De meesten houden zich vast aan het volgende: project 333, 33 kledingstukken, accessoires, jassen en schoenen voor 3 maanden. Nu is 3 maanden natuurlijk veel langer dan 5 weken maar als je mijn kast bekijkt, zul je begrijpen dat 33 stuks (inclusief tassen en schoenen!) nog best een uitdaging gaat zijn. Vooral ook als mijn sieraden meetellen (mijn Minitials ketting, Pandora armband, etc). Als je het zo bekijkt, is het opeens nog best weinig. Toch hoop ik op mínder dan 33 uit te komen. Voor vijf weken moet dat natuurlijk mogelijk zijn. We gaan het zien.

September is een vreemde maand. Zo kan het er nog bloedje heet worden, maar ook zeker wat kouder gaan zijn. Ik moet rekening houden met jassen, maar ook met shirts en eventueel sweaters. Daarnaast wil ik sportkleding mee én nog een badpak of bikini. Er staat ook een driedaagse perstrip te wachten dus ook daar moet ik even rekening mee houden (yoga, chille dagen in Zeeland). De komende tijd ben ik dus bezig met het samenstellen van deze collectie en het inpakken van de rest om naar de opslag te brengen. Ik denk dat ik dan na de officiële verhuizing naar Aalsmeer mijn kledingkast een stúk meer ga waarderen en misschien nog wel wat items weg kan doen, die ik totaal niet gemist heb. Zo heb ik én een leuke oplossing voor bij mijn ouders én kan ik het hopelijk wat meer doorvoeren thuis. Misschien dat 33 stuks me uiteindelijk nooit gaat lukken maar heel eerlijk; er kunnen nog wel wat dingetjes weg uit mijn kast…

Nou, dan ga ik nu maar eens heel goed nadenken over wat er mee gaat. Wat dat uiteindelijk wordt zien jullie natuurlijk later. En de outfits in de maand september worden hier dus allemaal uit samengesteld. To be continued… Mocht je tips en/of suggesties hebben; brand los!

LC_VID_11_Polyvore
Bron

capsule-wardrobe-mom-rock-music-SAHM-winter
Bron

winterwardrobe

Share:

10 Comments

 1. Madelaine 13/08/2015 / 14:33

  Ah ik raak altijd zo onwijs geïnspireerd door capsule wardrobes. Door m’n zwangerschap heb ik er noodgedwongen een haha.

 2. Dionne 13/08/2015 / 15:22

  Dit lijkt mij een hele leuke uitdaging die ik zeker een keer wil proberen!

 3. Margot 13/08/2015 / 15:37

  Wat een leuke uitdaging, ik ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen! En 33 is inderdaad niet hee veel als je er over nadenkt.

 4. Julie 13/08/2015 / 16:32

  Leuk dit! Ben benieuwd hoe het je af gaat. Heb toevallig vandaag zo’n 80% van mijn garderobe weggedaan. Ben erachter gekomen dat het dan vooral H&M-tjes zijn die op de stapel belanden.
  Basic en goede kwaliteitsstukken zijn blijven hangen bij mij. Hoe leuk sommige dingen er ook in de winkel uitzien: Ik heb bedacht dat ik het gewoon niet meer ga kopen. Misschien ook een tip voor jou om vooral de goede basics mee te nemen?

 5. Nadia 13/08/2015 / 19:30

  Ik ben héél benieuwd naar hoe het bij je ouders zal zijn, en ik ben ook héél benieuwd naar deze uitdaging!

 6. Kim | Kimsbloglife 13/08/2015 / 19:46

  Leuke uitdaging! Ik zou het ook heel moeilijk vinden maar zoals je zegt, nadien ga je misschien beseffen dat het met minder ook prima kan! En misschien zelfs beter gaat! Ik heb net nieuwe kledingkasten waarin ik minder ruimte heb dan voordien, en dat helpt ook echt enorm om wat te minimaliseren! Nu moet ik wel dingen weg doen. En pas door alles eens in één keer uit mijn oude kasten te halen besef ik hoeveel ik wel niet heb, en dat maakt me veel meer ongelukkig dan gelukkig! Zoveel spullen en rommel zorgt voor chaos in m’n hoofd! Ik ga dus m’n best doen om heel veel dingen weg te doen!

 7. Tamara 13/08/2015 / 22:58

  Leuk! Ik wens je heel veel succes met het indelen van de tijdelijke wardrobe!

 8. Jessica 13/08/2015 / 23:16

  Wauw wat cool dit! Ik ken het niet maar wil er zeker meer over te weten komen! Alleen word ik best treurig van de aanblik van drie paar schoenen voor drie maanden? De rest zou ik misschien wel redden, maar qua schoenen zou ik gaan janken denk ik :’)

 9. dove posso acquistare i fascini pandoramment-233229" class="comment-body">
  Isis 14/08/2015 / 11:45

  Echt een perfect moment om dit te proberen Shirley. Kudoos voor jou
  pandora officiële website

  Sitio web oficial de pandora
  pandora speciale aanbiedingen
  ringe pandora
  pandora cupcake charm

  êtes vous prêt à relever le défi ?

  INSCRIVEZ VOUS EN LIGNE


  Regio Oost Vlaanderen


  gemeenten.bestewebgids.be


  Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


  Rubrieken
  • « Terug
  • Overheid
  • Regio Antwerpen
  • Regio Limburg
  • Regio Oost Vlaanderen
  • Regio Vlaams Brabant
  • Regio West Vlaanderen
  Alfabet
  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  Menu
  • Site toevoegen
   Home
  Gesponsorde links
  Regio Oost Vlaanderen
  Aalter
  Allerlei informatie over Regio Oost Vlaanderen op http://www.aalter.be/.
  http://www.aalter.be/

  Assenede
  Offici
Il più grande parco divertimenti al coperto d'Italia
Tantissime attrazioni per tutta la famiglia e giostre per ragazzi
Divertimento tra lo zucchero filato e la frutta caramellata

Il più grande parco divertimenti al coperto d’Italia

16-17 dicembre 2017
Dal 22 dicembre 2017 al 7 gennaio 2018
13-14 gennaio 2018

Winterello

Presto online!

Braccialetto

Clicca qui!!

Intrattenimento

Clicca qui!

Attrazioni

Clicca qui

Partner

Supporter