Nieuws pandora zilveren charmes

 • Verrassend aangename Brandweertocht

  Verrassend aangename Brandweertocht

  Geschreven door Beheerder op 26-11-2017

  Na hun maidentocht Brothers in arms half oktober hield de nieuwe wandelclub De Drevestappers uit Zonnebeke op de laatste zondag van november hun allereerste Brandweertocht. Daarvoor werkten ze samen met jeugdhuis De Moane en de plaatselijke brandweer. Start en aankomst vonden plaats in OC ‘t Zonnerad. De wandelaars hadden de keuze uit 4, 7, 12, 16 en 24 kilometer. Er waren twee rustposten voorzien in de kantine van het nieuwe brandweerarsenaal langs de Passendalestraat en jeugdhuis De Moane in de Langemarkstraat.

  Lees verder
 • Door de prachtige bossen van het Zoniënwoud

  Door de prachtige bossen van het Zoniënwoud

  Geschreven door Beheerder op 26-11-2017

  Vandaag zijn we te gast bij de IJsetrippers in Hoeilaart. Op het programma staat een wandeling door het Zoniënwoud. Ze voorspellen voor de streek rond Overijse fris maar droog weer en wat zon, perfect wandelweertje als je het mij vraagt. Wij vertrekken met een bus vanuit Gits met de wandelclub Voetje Voor Voetje. Rond 9 uur zijn we reeds ter plaatse en op de daken ligt er nog een rijmlaagje. 

  Lees verder
 • 14de Sint-Pieterstochten in Schorisse

  14de Sint-Pieterstochten in Schorisse

  Geschreven door Beheerder op 25-11-2017

  De Vlaamse Ardennen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op de wandelaar. Vandaag gaat het dan ook richting Schorisse, een langgerekt straatdorp. Schorisse is ook een landbouwdorp en een deelgemeente van de gemeente Maarkedal. Het is behoorlijk druk in de inschrijvingszaal, parochiezaal “De Wante”. Na het voltooien van de administratieve taken en een heerlijke kop koffie wordt de wandeling aangevat. De wandeling volgt deels de Omer Wattez wandelroute. 

  Lees verder
 • Kleine Meertocht onder een grijs wolkendek

  Kleine Meertocht onder een grijs wolkendek

  Geschreven door Beheerder op 21-11-2017

  Op dinsdag 21 november 2017, trok ik naar de Ledegemse deelgemeente Sint-Eloois-Winkel, om er deel te nemen aan de Kleine Meertocht. Wandelclub De Winkelse Stappers organiseerde al voor de 28e maal deze succesvolle wandeltocht vanuit Het Kleine Meer, gelegen langs de Zuidhoekstraat. Het zou een landelijke tocht worden in en rond de Ryspoepkesgemeente, de grootste afstanden trokken richting Ledegem en Rollegem-Kapelle.

  Lees verder
 • Vredestocht in herfstkleuren te Oostnieuwkerke

  Vredestocht in herfstkleuren te Oostnieuwkerke

  Geschreven door Beheerder op 19-11-2017

  De weersvooruitzichten waren zeer gunstig, ik koos voor een thuiswedstrijd bij WSV De Coilliemolen Groot-Staden. Locatie was deze keer zaal Zonneheem in de deelgemeente Oostnieuwkerke. Het was nog geen 9u en dus amper klaar maar rondom de startplaats waren de parkeerplaatsen al ingenomen. Na de plichtplegingen zoals groepsfoto van de medewerkers kon ik de baan op voor mijn tocht van 10 km, meer zit er voorlopig nog niet in.

  Lees verder
 • Zonnige Leietocht vanuit Drongen.

  Zonnige Leietocht vanuit Drongen.

  Geschreven door Beheerder op 19-11-2017

  In Oost-Vlaanderen hield wandelclub Postiljon Merelbeke, zijn 25ste Leiewandeltocht. De start was vanuit het Parochiaal Centrum in Drongen, een deelgemeente van Gent. De parcoursmeesters hadden voor een prachtig nieuw parcours gezorgd.

  Lees verder
 • Beschermde tocht in Meeuwen (Limburg)

  Beschermde tocht in Meeuwen (Limburg)

  Geschreven door Beheerder op 19-11-2017

  De plaatselijke wandelclub Donderslagtrippers organiseerde in de gemeente Meeuwen de beschermde tocht. Het was druk in en rond de startlocatie ’t Heem. 1407 wandelaars kregen de organiserende club over de vloer. Verschillende afstanden werden uitgetekend 2 t.e.m. 20 km en liepen door de landelijke omgeving en bosrijke gebieden.

  Lees verder
 • Veldwegen festival kleurt sublieme IJsbrekerstocht

  Veldwegen festival kleurt sublieme IJsbrekerstocht

  Geschreven door Beheerder op 18-11-2017

  Denderhoutem vormde zaterdag ll onze bestemming voor een beklijvende tocht langsheen veldwegen en smalle paden. Afspraak vormde basisschool Molenveld van waaruit wandelclub de IJsbrekers een prachtig parcours had voorzien. We werden er vroeg in de morgen gastvriendelijk onthaald door de medewerkers.

  Lees verder
 • Zon van de partij tijdens Lichterveldse Novembertocht.

  Zon van de partij tijdens Lichterveldse Novembertocht.

  Geschreven door Beheerder op 17-11-2017


  Op vrijdag 17 november trok ik naar Lichtervelde om er deel te nemen aan de Novembertocht, een puike organisatie van wandelclub De Margrietestappers. Vanuit het prachtige O.C. De Schouw hadden de wandelaars de keuze tussen 4 verschillende afstanden gaande van 5 tot 21 km. Het zonnetje was van de partij, ik opteer voor de langste afstand.

  Lees verder
 • Schitterende Blekerheidetocht in Lommel

  Schitterende Blekerheidetocht in Lommel

  Geschreven door Beheerder op 16-11-2017

  Limburg blijft ons aantrekken, op donderdag 16 november trokken we naar Lommel. Het natuurreservaat van de Blekerheide en De Sahara vormde het decor van onze wandelbestemming. In deze schitterende omgeving organiseerde wandelclub Milieu 2000 reeds voor de 11e maal hun Blekerheidetocht. Het Scoutsheem te Lommel was de vertrekplaats van de traditionele 11e Blekerheidetocht. Met keuze uit 3 lussen, lus A: 5-8–10 km, lus B 6-8 km, lus C 5 km verhard.

  Lees verder
 • Mistige midweektocht WSV Egmont Zottegem vanuit Erwetegem

  Mistige midweektocht WSV Egmont Zottegem vanuit Erwetegem

  Geschreven door Beheerder op 15-11-2017

  Erwetegem is een prachtig klein dorp dat met zijn heuvels en dalen een landschap vertoond dat zo typerend is voor de Vlaamse Ardennen en de Zwalmvallei. Het is nu net dat dorpje met zijn mooie omgeving dat het decor vormt voor de midweektocht van WSV Egmont uit Zottegem. Met start vanuit één van de vele Zottegemse deelgemeenten kiest deze succesvolle wandelclub opnieuw voor een natuurvol parcours dat ons langs rustige paadjes en wegen richting Sint-Maria-Oudenhove zal leiden.

  Lees verder
 • Jeneverbestocht in As (Limburg)

  Jeneverbestocht in As (Limburg)

  Geschreven door Beheerder op 15-11-2017

  Wandelclub De Heikabouters organiseerde op 15 november 2017 de Jeneverbestocht in As. Op het parcours wandelde je langs de bezienswaardigheden en het groene landschap rond de gemeente van As. In de vertrek locatie ‘t Sas mochten de organiserende club ondanks het slechte weer 700 wandelaars verwelkomen. Zij mochten kiezen uit verschillende afstanden 4 t.e.m. 20 km. 

  Lees verder
 • Novembertocht vanuit Stokrooie

  Novembertocht vanuit Stokrooie

  Geschreven door Beheerder op 13-11-2017

  Om een weekje rondtoeren in Limburg af te sluiten gaan we naar Stokrooie voor deelname aan de novemberwandeling, een organisatie van Wzv Terug Op Stap Post. Stokrooie is een deelgemeente van Hasselt. Het dorpje ligt aan de Demer. Het ligt tegenwoordig geklemd tussen de E313 en het Albertkanaal en het dorpje wordt doorsneden door de N729.

  Lees verder
 • Een gure Wandel Mee Dag rond Aalter.

  Een gure Wandel Mee Dag rond Aalter.

  Geschreven door Beheerder op 12-11-2017

  In Oost-Vlaanderen, was het triestig weer, koud, nat, hagel… Maar Aalter werd toch onze wandelbestemming. Wandelclub de Lachende Wandelaars Aalter, hield vandaag hun Wandel Mee Dag door en rond Aalter. Het werd een kortere afstand, wegens het weer. De nieuwe lidkaarten (met een kleurtje) werden trouwens vlot gescand in de startzaal het Sportcafé. Een zaal met een ruime accomodatie.

  Lees verder
 • Midden de mooie herfstkleuren van de Lakebossen te Ruddervoorde

  Midden de mooie herfstkleuren van de Lakebossen te Ruddervoorde

  Geschreven door Beheerder op 12-11-2017

  Veelbelovend zag het weer er niet uit toen ik richting Oostkamp, deelgemeente Ruddervoorde, reed. Het ging doorheen een pletsende regen, volgens de weersvoorspellingen, dat wel. Dan kwamen er ook nog eens wegeniswerken aan te pas vlakbij mijn bestemming, zaal Ridefort. Het was zoeken naar een parkeerplaatsje maar het viel al bij al nog mee. Ik was niet al te haastig om te vertrekken, dus eerst tijd voor een praatje hier en daar. En zie, toen ik vertrok hoefde ik mijn paraplu niet open te trekken, als dat maar zou blijven duren.

  Lees verder
 • Prachtig kleurenpalet in de bossen van Bokrijk

  Prachtig kleurenpalet in de bossen van Bokrijk

  Geschreven door Beheerder op 11-11-2017

  Onze volgende wandeling van ons rondtoeren is in Genk voor deelname van Herfsttocht in Bokrijk een organisatie van Wsv De Heikneuters met start in het Sint-Jozefinstituut. Voor mij is het nog een onbekende streek. Genk is één van de belangrijkste steden van Vlaanderen. Dit in het verleden door de aanwezigheid van drie steenkoolmijnen en tegenwoordig door haar ligging aan de autosnelweg E314 en het Albertkanaal.

  Lees verder
 • Druilerige Wandel Mee-dag in en rond Gits

  Druilerige Wandel Mee-dag in en rond Gits

  Geschreven door Beheerder op 10-11-2017

  Veel wandelclubs organiseren in samenwerking met de plaatselijke sportdienst rond de periode van 11 november een Wandel Mee-dag. Zo ook Voetje voor Voetje, een wandelclub uit de Hoogleedse deelgemeente Gits. Vanuit de voetbalkantine VP Gits op de wijk ’t Chringhene kregen de wandelaars er op vrijdag 10 november een 3-lussentocht voorgeschoteld. De drie lussen samen waren goed voor een landelijke tocht van 17 km.

  Lees verder
 • Wandel Mee Dag in Kaulille

  Wandel Mee Dag in Kaulille

  Geschreven door Beheerder op 10-11-2017

  Onze volgende wandeling in de Limburg is in Kaulille. Kaulille zou afkomstig kunnen zijn van kauw, lil (linde), en lo (bos) dus Lindenbos waarin kauwtjes huizen. Zekerheid hieromtrent is er niet. De oudste overblijfselen van menselijke aanwezigheid in Kaulille zijn de grafheuvels uit de Bronstijd (1200-300 voor Christus). De grafvondsten kan men bezichtigen in het molenhuisje van de Sevensmolen. We zijn te gast bij Wandel Mee Breugel en starten vanuit de chirolokalen, het is een lussenparcours.

  Lees verder
 • Bosrijke Spektocht in Zonhoven

  Bosrijke Spektocht in Zonhoven

  Geschreven door Beheerder op 09-11-2017

  Onze volgende afspraak van ons rondje rondtoeren in de Limburg is Zonhoven voor mij onbekend gebied. Zonhoven is een gemeente in de provincie Limburg. De gemeente ligt ten noorden van Hasselt en grenst verder aan Houthalen-Helchteren, Genk en Heusden-Zolder. De geschiedenis van Zonhoven begint in de prehistorie.  Archeologische vondsten bij De Holsteen getuigen hierna.

  Lees verder
 • Super Herfsttocht vanuit het pittoreske Kwaremont

  Super Herfsttocht vanuit het pittoreske Kwaremont

  Geschreven door Beheerder op 08-11-2017


  Op woensdag 8 november 2017 stond wandelclub Omloop Kluisbergen in voor de jaarlijkse editie van hun Herfsttocht vanuit het schildersdorpje Kwaremont. Vanuit het G.O.C. op het Kwaremontplein gaan de wandelaars vandaag volop kunnen genieten van een geniale wandeltocht richting het mooie Kluisbos in schitterende herfsttooi.

  Lees verder
 • Midweektocht bij de Torenkruiers

  Midweektocht bij de Torenkruiers

  Geschreven door Beheerder op 08-11-2017

  Vanuit Bocholt organiseren de Torenkruiers een midweektocht. Bocholt werd voor het eerst schriftelijk vermeld in 1162 als Bucolt. Het betekent beukenbos. We starten vanuit buurthuis de Leemkuil vanuit het dorpje Lozen dat tegen de Nederlandse grens ligt.

  Lees verder
 • 12e Mieke Pap Route - 6e Marathon van 't Kempens Landgoed (10/12/2017)

  12e Mieke Pap Route - 6e Marathon van 't Kempens Landgoed (10/12/2017)

  Geschreven door Beheerder op 08-11-2017

  Onze club organiseert deze afwisselende, grensoverschrijdende en rasechte natuurtocht op de tweede zondag van december. Je kan starten vanuit de beide deelgemeenten van Ravels, namelijk Weelde en Poppel.

  Lees verder
 • Met de Kampse wandelaars op Asdoncktocht

  Met de Kampse wandelaars op Asdoncktocht

  Geschreven door Beheerder op 07-11-2017

  Op dinsdag 7 november 2017 vormde het aangename stadje Heppen, een deelgemeente van Leopoldsburg, gelegen in de provincie Limburg, het decor van onze wandelbestemming. In de schitterende omgeving van het natuurgebied Gerheserheide organiseerde wandelclub De Kampse wandelaars hun Asdoncktocht. Even vermelden dat Asdonk een donk is tussen het moeras de “Immer” en de zuidelijke oever van de Asbeek. De naam kan verband hebben met de Asbeek, of verwijzen naar rijkelijk voorkomen van de essenboom op die donk.

  Lees verder
 • Heidetocht bij de Schoverik Diepenbeek

  Heidetocht bij de Schoverik Diepenbeek

  Geschreven door Beheerder op 06-11-2017

  Limburg blijft ons bekoren, zodoende stappen we vandaag bij de Schoverik Diepenbeek. Gelegen tussen Hasselt, Genk en Bilzen is Diepenbeek doorsneden door de vallei naar de Demer aflopende beken. Wat is een Schoverik?  De Schoverik of vuurman deed zich voor als een grote vlam, die ’s nachts over de velden ronddwaalde als een dolende man. Wie bij het verschijnen zou gefloten hebben, werd door de Schoverik achtervolgt. Eenmaal in huis gevlucht zijnde  achter gesloten deuren, kwam er een zware klap… ’s morgens zag men dan de omtrek van een hand in het hout van de deur gebrand. We starten vanuit het OC Rooierheide in de schaduw van de Heilige Hart kerk.

  Lees verder
 • Boerenkrijgstappers presenteerden prachtige natuurwandeling rond Donkmeer

  Boerenkrijgstappers presenteerden prachtige natuurwandeling rond Donkmeer

  Geschreven door Beheerder op 06-11-2017

  De Festivalhal, startplaats voor de wandelingen van de Boerenkrijgstappers, is al van ’s morgens vroeg goed gevuld met wandelaars. Om 10u00 waren reeds 1172 wandelaars op stap.

  Lees verder
 • Achtste Curieuze Wapenstilstandtocht ‘14 – ‘18.

  Achtste Curieuze Wapenstilstandtocht ‘14 – ‘18.

  Geschreven door Beheerder op 04-11-2017

  Vandaag gaan we wandelen in Langemark bij de Curieusstappers Westhoek. Het weer is voor het moment uitstekend om te starten! Mooi zonnetje en geen wind, meer moet dat niet zijn. Maar eerst eens kennis maken met de voorzitter Gunter Pertry. Deze weet mij te vertellen dat ze volgend jaar op andere locaties zullen starten, wegens werken die zullen aanvangen in Langemark, en er zo geen bereikbaarheid zal zijn. De wandelingen zullen volgend jaar andere wegen aansnijden die in het teken van '14-'18 zullen zijn, zodus weer eens wat nieuws.

  Lees verder
 • Griezelen in Gentbrugge, “Trick or Treat”.

  Griezelen in Gentbrugge, “Trick or Treat”.

  Geschreven door Beheerder op 04-11-2017

  Oost-Vlaanderen werd vandaag onze wandelbestemming. Wandelclub de Florastappers Gent hield op 4 november zijn 27ste Spokentocht in Gentbrugge, een deelgemeente van Gent. De startzaal , deVierdezaal, was ondergedompeld in een stemmige onderwereld. De meeste vrijwilligers, ook vele wandelaars, zelfs de allerkleinsten hadden zich uitgedost. Als weerwolf, spook, heks, engerd, vampier of als een andere griezel. Prachtig om te zien, echt Halloween…

  Lees verder
 • Euraudax Lede

  Euraudax Lede

  Geschreven door Beheerder op 04-11-2017

  Begin juli waren we ook te gast bij Jeroen & Etienne te Lede voor hun organisatie bij Euraudax, nu enkele maanden later staat het weer op het programma met hetzelfde concept maar toch een ander parcours. Wie Euraudax nog vreemd is laat ik jullie nog eens op de hoogte stellen dat aan een wandeltocht bij Euraudax meedoen, wil zeggen dat het een groepswandeling is onder leiding van een baankapitein over een afstand vanaf 25km tot zelfs 200km (al is deze niet in België meer te vinden) aan een tempo van 6km/u op hoofdzakelijk Belgisch & Frans grondgebied. 

  Lees verder
 • Puur genieten van natuur en cultuur in bruisend Diest, de Oranjestad aan de Demer

  Puur genieten van natuur en cultuur in bruisend Diest, de Oranjestad aan de Demer

  Geschreven door Beheerder op 03-11-2017

  Wandelclub Wandelend Paal stond op de vrijdag van het Allerheiligenweekend traditiegetrouw in voor hun jaarlijkse Martine Van Camptocht, het laatste hoofdstuk van hun 45-jarig clubbestaan. Deze wandeling is gedurende de jaren uitgegroeid tot de Wandelend Paal-familiedag. Tijdens de Herfstvakantie mogen vele grootouders wel eens op hun kleinkinderen passen, en dan kunnen/moeten onze allerkleinsten met opa en oma wel eens mee gaan wandelen.

  Lees verder
 • Startplaatswijziging

  Startplaatswijziging " Kastelentocht"

  Geschreven door Beheerder op 02-11-2017

  Roosenbergwandelclub Waasmunster laat weten dat de organisatie van haar 22° Kastelentocht NIET DOORGAAT vanuit zaal Sint-Janskring te Waasmunster MAAR vanuit het POC , Rivierstraat 74 te 9250 Waasmunster.

  De wandelaars mogen zich verwachten aan een prachtig herfstparcours in en rond de Wase long.

  Meer info te bekomen bij Dhr. William Thuy via tel. 0477/61.27.17

  Lees verder
 • Annulatie Marche de la Souffrance

  Annulatie Marche de la Souffrance

  Geschreven door Beheerder op 02-11-2017

  Wandelclub Amitie Marche de la Souffrance laat weten dat de organisatie van haar 43ste Plombières-Houffalize op vrijdag 15 december as.  NIET DOORGAAT.

   

  Lees verder
 • Curieuze wandeling in het teken van de Eerste Wereldoorlog

  Curieuze wandeling in het teken van de Eerste Wereldoorlog

  Geschreven door Beheerder op 01-11-2017

  Op Allerheiligen gedenken we onze overleden familie- en clubleden. Na een bezoek aan de begraafplaats werden we door de Curieusstappers Westhoek uitgenodigd om er deel te nemen aan de 10e uitgave van hun Curieuze wandeling.

  Lees verder
 • 1 November – Maldegemse Kampeltocht.

  1 November – Maldegemse Kampeltocht.

  Geschreven door Beheerder op 01-11-2017

  Het was heerlijk herfstweer, op deze eerste november, een mooie vrije dag om in Maldegem, gelegen in Oost-Vlaanderen, de Kampeltocht te stappen. Wandelclub Roal Benti was er klaar voor. De start, was in het industriegebouw van Decoranda. Duidelijke plannen en een ruime keuze aan afstanden kregen de wandelaars.

  Lees verder
 • Griezelen bij Egmont Zottegem

  Griezelen bij Egmont Zottegem

  Geschreven door Beheerder op 31-10-2017

  Naar aloude traditie gaan we de vooravond van Allerheiligen griezelen in Zottegem. Wandelclub Egmont organiseert er immers vanuit de Bevegemse vijvers reeds voor de 17dre maal haar befaamde Halloweentocht. Telkens een totaalpakket met gruwelen, griezels, heksen ,toverij en andere gedrochten. De talrijke pompoenen zorgen voor wat schemerlicht in de duister… Een tocht om u de stuipen op het lijf te jagen en telkens op een massa deelnemers mag reken.

  Lees verder
 • Vanuit Watou, op, langs en over de Schreve.

  Vanuit Watou, op, langs en over de Schreve.

  Geschreven door Beheerder op 29-10-2017

  Wandelclub de Witsoonestappers uit Krombeke hield op de laatste zondag van oktober vanuit het poëtisch dorp Watou traditiegetrouw een heuse Frontieretocht. We bevinden ons niet meer en niet minder in de uithoek van het Hoppeland, alwaar we vanuit de plaatselijke parochiezaal langsheen de Blauwhuisstraat, na de nodige inschrijvingsformaliteiten onze 25 km lange wandelescapade aanvangen.

  Lees verder
 • Kastelentocht te Westerlo

  Kastelentocht te Westerlo

  Geschreven door Beheerder op 29-10-2017

  Voor ze op wandelweekend gaan naar Einruhr in de Eifelgebergte richtte Wandelclub Herentals tijdens het laatste weekend van oktober hun jaarlijkse ‘Kastelentocht’ in vanuit het parochiecentrum te Westerlo, de Parel van de Kempen nog weleens genoemd aan de Grote Nete, omringd do tvnmedje. azienda pandoraor een groene gordel van bossen en weiden. Mijn club moest wel vroeg uit de veren daar wij vanaf de kust met de bus naar hiertoe zijn gereden. We zijn dus te gast bij de Herentalse Wandelclub die is opgericht in 1983 met als belangrijkste doel de wandelsport te promoten.

  Lees verder
 • Met Wsv Wetteren voor de 61ste maal door de Tuinbouwstreek

  Met Wsv Wetteren voor de 61ste maal door de Tuinbouwstreek

  Geschreven door Beheerder op 29-10-2017

  Wetteren, op een boogscheut van Gent staat vooral internationaal bekend om zijn uitgestrekte boom-en  rozenkwekerij. Geen wonder dus dat de plaatselijke wandelsportvereniging, als een der oudste wandelclubs van ons land op de laatste zondag van oktober ‘voettochten der tuinbouwstreek ‘ organiseert.

  Lees verder
 • Met de Westhoekstappers op Herfsttocht naar “Wietschate”

  Met de Westhoekstappers op Herfsttocht naar “Wietschate”

  Geschreven door Beheerder op 28-10-2017

  Wandelclub “De Westhoekstappers” uit de Ieperse deelgemeente Vlamertinge was vandaag aan zet in Voormezele voor het derde luik van hun jaarprogramma, met name de Herfsttocht. Het was tevens de uitreiking van de biertrofee aan alle wandelaars die hadden deelgenomen aan alle 3 de Westhoekstapperstochten in 2017.

  Lees verder
 • Kanalentocht te Oostkerke in het decor van een prachtig stuk natuur

  Kanalentocht te Oostkerke in het decor van een prachtig stuk natuur

  Geschreven door Beheerder op 28-10-2017

  Het ging richting Oostkerke bij Damme. Een parkeerwachter loodste mij naar een plekje op een wei, parkeren in de straten van dit kleine dorp is immers niet zo eenvoudig. De medewerkers van Levenslijnteam Damme stonden in zaal Beuterblomme klaar om de wandelaars op te vangen. De Halloweensfeer hing er ook want enkele ‘griezels’ bevonden zich in de zaal. Na een lange inactiviteitsperiode zou ik het houden op 8 km. Voor een verslag en fotoreportage is dat wat mager maar ik kreeg hulp van collega Patrick Olivier die de grote afstand zou doen. We hebben alles samengelegd en zo volgt toch een meer omvattend verslag.

  Lees verder
 • Een droge herfsttocht door Sinaai.

  Een droge herfsttocht door Sinaai.

  Geschreven door Beheerder op 28-10-2017

   De derde herfsttocht van wandelclub de Reynaertstappers ging vandaag van start in Sinaai. De grootste deelgemeente van Sint-Niklaas, gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen. Voorzitter Marc Lauwaert stond op de parking (weide) de wandelaars te verwelkomen. In de parochiezaal Sinaai was de startzaal, zoals gewoonlijk was er alles goed georganiseerd en aanwezig. Sinaai is een gezellige authentieke deelgemeente, met een rijke geschiedenis. In 1877 kreeg Edgard Tenil de Prijs van Rome : een muzikale prijs die deze Vlaming (een genie en ook dichter), mocht ontvangen.    Lees verder
 • Allerlaatste marche de la Police de Jette

  Allerlaatste marche de la Police de Jette

  Geschreven door Beheerder op 28-10-2017

  Zaterdag ll. begeven we ons naar Ganshoren voor deelname aan de laatste wandeling van de Police de Jette. Na 35 jaar stoppen ze ermee door gebrek aan medewerkers.

  Lees verder
 • Warandepark Sint-Arnoldus centraal tijdens Zaaitocht in Tiegem

  Warandepark Sint-Arnoldus centraal tijdens Zaaitocht in Tiegem

  Geschreven door Beheerder op 26-10-2017

  Vanuit Tiegem stonden de Textieltrekkers uit Vichte in hun 12e Zaaitocht. Traditiegetrouw vertrok deze pittige wandeling aan het O.C. Mensinde voor een 4-lussen tocht met telkens een ander karakter in en rond Tiegem. Het mooie Warandepark Sint-Arnoldus zou vandaag voor de 851 wandelaars duidelijk als leidraad fungeren.

  Lees verder
 • Ter Bergelen kleurt Herfsttocht

  Ter Bergelen kleurt Herfsttocht

  Geschreven door Beheerder op 25-10-2017

  Op woensdag 25 oktober had wandelclub De Guldenbergstappers uit Wevelgem met het O.C. de CERF in Gullegem een ruime startplaats uitgekozen voor hun 2e Herfsttocht. Door de parcoursbouwers van dienst werden 3 lussen uitgestippeld waarbij het provinciaal domein Ter Bergelen toch wel als leidraad zou fungeren.

  Lees verder
 • Goortocht te Engsbergen Tessenderlo (Limburg)

  Goortocht te Engsbergen Tessenderlo (Limburg)

  Geschreven door Beheerder op 24-10-2017

  De wandelclub WSV Blijf Jong Genebos sluit dinsdag 24 oktober de laatste wandeling af van 2017. Het vertrek van de Goortocht had plaats in de voetbalkantine K.V.V. Thes sport Tessenderlo. De afstanden waren uitgetekend van 4 t.e.m. 20 km. Desondanks het miezerige weer kwamen er 770 wandelaars genieten van een schitterende herfstwandeling. Ik ging voor een wandelafstand van 16 km.

  Lees verder
 • Annulatie organisaties Izemberevrienden

  Annulatie organisaties Izemberevrienden

  Geschreven door Beheerder op 23-10-2017

  Wandelsport Vlaanderen vzw laat weten dat de organisaties van wandelclub Izemberevrienden voorzien op  04 november en 09 december as.  NIET DOORGAAN.

  Voor andere organisaties op deze dagen verwijzen we jullie graag door naar www.walkinginbelgium.be 

   

  Lees verder
 • Agrarisch wandelen richting Handzame

  Agrarisch wandelen richting Handzame

  Geschreven door Beheerder op 22-10-2017

  Wandelclub Michiel Mispelonvrienden stond op zondag 22 oktober reeds voor de 23e maal in voor de organisatie van hun Handzaamsetocht. Vanuit de ruime zaal De Kouter werden de wandelaars een landelijke wandeltocht aangeboden richting deelgemeente Handzame. Er werden parcours uitgestippeld tussen 4 en 24 km.

  Lees verder
 • Een groene Nete- en Kastelentocht door Berlaar.

  Een groene Nete- en Kastelentocht door Berlaar.

  Geschreven door Beheerder op 22-10-2017

  We bevonden ons in de provincie Antwerpen. De weergoden voorspelden niet veel goeds, maar de herfstzon brak door, en het bleef (op een klein buitje na bij de start) droog. Gelukkig voor de 1512 wandelaars. In de gemeente Berlaar, hield wandelclub Berchlaer zijn 28ste editie van zijn Nete- en Kastelentocht. Berlaar is dicht bij Lier gelegen in de Antwerpse Kempen, en ligt aan de Grote Nete.

  Lees verder
 • Nazomertocht over trage wegen

  Nazomertocht over trage wegen

  Geschreven door Beheerder op 22-10-2017

  Wandelvereniging “De Heidetochten Kester-Gooik“ organiseerde zondag haar Nazomertocht vanuit Halle. Een wandeling langs de zuidelijke rand van het Pajottenland in herfstkleuren, spreekt ons wel aan. Zodoende vertrekken we voor dag en dauw richting Halle gelegen in de heerlijke Zennevallei.

  Lees verder
 • Limburg wandelt - 45e Internationale tocht te Beringen

  Limburg wandelt - 45e Internationale tocht te Beringen

  Geschreven door Beheerder op 22-10-2017

  Voor de wandelclub Wandelend Paal was het een grote eer om op zondag 22 oktober 2017 de Limburgse wandeldag te organiseren. Tevens mocht de club 45 kaarsjes uitblazen en dat wilden ze vieren samen met de deelnemers. De wandelclub bood aan iedere deelnemer een gratis consumptie aan. De start was vanuit het nieuwe scholencomplex van het spectrumcollege. De afstanden waren heel uitgebreid van 4 t.e.m. 42 km.  

  Lees verder
 • Genieten van de glooiende bosrijke heuvels van het Pays des Collines

  Genieten van de glooiende bosrijke heuvels van het Pays des Collines

  Geschreven door Beheerder op 21-10-2017

  Op zaterdag 21 oktober trok ik naar Ronse, waar wandelclub “De Chatons” vanuit zaal C.O.C. langs het Malanderplein, instond voor een heuse wandeltocht in het grensgebied tussen Vlaanderen en Wallonië. Het zou een prachtige wandeling worden in de glooiende bosrijke heuvels van Henegouwen en het Pays des Collines, land van de heksen…..

  Lees verder
 • Wandelen tussen paarden en jachthoorns op de Catsberg

  Wandelen tussen paarden en jachthoorns op de Catsberg

  Geschreven door Beheerder op 15-10-2017

  Door omstandigheden kon ik er de laatste 2 jaar niet bijzijn hier op de Catsberg.
  Enkele jaren terug waren wij met wandelclub Vlaemsch Huiseke uit Godewaersvelde op reis in Djerba. Hierdoor bleven we altijd zeer goed bevriend met deze Noord-Franse club.
  Deze afspraak konden we dit jaar in ieder geval niet missen, dus ging onze zondagse wandeltocht richting het typisch Frans-Vlaamse ”Godsvelde” met zijn bijna verdwenen plaatselijke dialect, het “Vlaemsch”.

  Lees verder
 • Een zonnige Streekbierentocht vanuit Sint-Pieters-Leeuw.

  Een zonnige Streekbierentocht vanuit Sint-Pieters-Leeuw.

  Geschreven door Beheerder op 15-10-2017

  De jaarlijkse Streekbierentocht startte vanuit Sint-Pieters-Leeuw. We bevonden ons in Vlaams Brabant, in het prachtige Pajottenland. De startzaal was ruim, modern, en voorzien van een groot terras. Op de plannen zag het parcours, er zeer groen uit. Dat was super, we kregen inderdaad een prachtige tocht. Alle afstanden hadden groen, veel natuur, onverharde wandelwegen en veilige paden.

  Lees verder
 • Brothers in Arms tocht te Zonnebeke

  Brothers in Arms tocht te Zonnebeke

  Geschreven door Beheerder op 15-10-2017

  Vandaag zijn we te gast in de nieuwe club van de Drevestappers vroeger de Drevetrotters. Zo kondigden ze hun nieuwe club aan in hun nieuwsbrief: 
  "De geboorte was een noodgeval maar kwam er verrassend vlot. Moeder is Majo Bostyn, de vader is anoniem. De boreling ziet er gezond uit en zijn fans worden steeds maar talrijker, intussen zijn ze al met zo’n 150 en er komen er nog dagelijks bij. De start is nu nog in het Zonnerad. In de nabije toekomst geven de Drevestappers een nieuwe invulling met nieuwe tochten, andere namen en nieuwe rustposten. Iedere deelgemeente krijgt één start, dus vijf wandelingen in het totaal."

  Lees verder
 • Everbeekse Wandeltochten blijven verrassen.

  Everbeekse Wandeltochten blijven verrassen.

  Geschreven door Beheerder op 14-10-2017

  Op zaterdag 14 oktober ging onze wandeling uit naar ”het verbrande dorp” Parike. Wandelclub de Everbeekse wandeltochten organiseerde reeds voor de 5e maal hun Natuurtocht. De inschrijving vond plaats in de Gemeenteschool van Parike, gelegen langs de Steenweg. Met een stralende herfstzon en temperaturen boven de 20°C zou het vandaag een schitterende 3-lussentocht gaan worden.

  Lees verder
 • Tussen Samber en Maas in de Marlange

  Tussen Samber en Maas in de Marlange

  Geschreven door Beheerder op 14-10-2017

  In de provincie Namen, namelijk in de gemeente Fosse-la-Ville hield wandelclub “Footing club Fosses” hun jaarlijkse  “Marche des Monastéres de la Marlange”. Er was op de tocht de mogelijkheid om 50 km te stappen, naast de ruime keuze van de andere afstanden. We kiezen voor de 25 km.

  Lees verder
 • Wandeling in de streek van legenden in Flozé

  Wandeling in de streek van legenden in Flozé

  Geschreven door Beheerder op 14-10-2017

  Voor onze zondagse wandeling gaat het richting Flozé, een deelgemeente van Sprimont, voor deelname aan de Marche de legendes, een organisatie van wandelclub les legendes. Flozé ligt aan de N30 van Luik naar Bastenaken, die de belangrijkste verbinding was tussen de plaatsen tot de aanleg van de A26. Tot de opheffing van het hertogdom Limburg behoorde Flozé tot de Limburgse hoogbank Sprimont.

  Lees verder
 • Zonnige namiddag wandeling in Battice

  Zonnige namiddag wandeling in Battice

  Geschreven door Beheerder op 14-10-2017

  Door de uitzonderlijke temperatuur plannen we nog een namiddagwandeling in Battice, een organisatie van wandelclub  Marcheurs du Fort Battice met startplaats in zaal Sint-Vincent. Battice is een dorp in de provincie Luik en een deelgemeente van de stad Herve.   

  Lees verder
 • Femma Brussel wandelt rond Vorst

  Femma Brussel wandelt rond Vorst

  Geschreven door Beheerder op 12-10-2017

  Donderdag begeven we  ons naar Vorst voor de 2de Brusselse herfstwandeling een organisatie van Femma Brussel Wandelt. Vorst is gelegen ten zuidwesten van Brusselse agglomeratie, op de oostelijke helling van de Zennevallei. Ook wel bekend met zijn concerthal Vorst Nationaal die vaak onderdak biedt aan grote evenementen en concerten van artiesten uit binnenland en buitenland.

  Lees verder
 • Deinze, tweede-dag-van-de-week-tocht

  Deinze, tweede-dag-van-de-week-tocht

  Geschreven door Beheerder op 10-10-2017

  Voor de weektocht gaat het richting Deinze, weliswaar met horten en stoten door de enorme drukte op de weg. Via een kleine omweg werd de start toch bereikt maar wel later dan voorzien. De zaal Brielpoort met in de onmiddellijke omgeving een gigantische parking, is een uitstekende locatie om de wandeling te starten. Er kan gekozen worden uit vier lussen waarvan er twee toegankelijk zijn voor minder mobiele mensen. 

  Lees verder
 • Landelijke herfsttocht vanuit Sterrebeek

  Landelijke herfsttocht vanuit Sterrebeek

  Geschreven door Beheerder op 08-10-2017

  Zaventem kennen we allen wellicht door de nationale luchthaven en de drukke verkeersaders van autowegen. Iets verder ligt deelgemeente Sterrebeek, tot 2003 vooral internationaal bekend voor zijn paardenrenbaan en als eerste landelijke Vlaamse gemeente wanneer we van Brussel de richting van Leuven uitkiezen.   

  Lees verder
 • 27ste Wandeltocht Herdenking Marcel Verstraete

  27ste Wandeltocht Herdenking Marcel Verstraete

  Geschreven door Beheerder op 08-10-2017

  Het weer is goed en WSK Marke vzw belooft een mooie tocht zodus zakken we af naar Harelbeke. We starten vanuit de basisschool Zuid in Harelbeke-Stasegem en kiezen voor een lange afstand. We gaan van start en wandelen eerst langs het kanaal om zo verder langs de Permekestraat en dan verder door een nieuwe wijk te wandelen namelijk de Sint- Lodewijk. Aangelegd met kanaaltjes en een vijver die goed kan dienen als bluswater indien er iets gebeurd en waarschijnlijk ook als bufferbekken, goed gezien!

  Lees verder
 • Park van Tervuren centraal tijdens 41ste Tervuurse herfsttocht

  Park van Tervuren centraal tijdens 41ste Tervuurse herfsttocht

  Geschreven door Beheerder op 07-10-2017

  De eerste zaterdag van oktober, prijkt een herfstelijke tocht steevast op mijn wandeling. Hat kan niet anders of we hebben vandaag een afspraak met wandelclub Wsv Tervuren-Bos, vanuit het Koninklijke Atheneum organiseren ze reeds voor de 41ste maal hun herfsttocht.

  Lees verder
 • Boswandeling in Koersel

  Boswandeling in Koersel

  Geschreven door Beheerder op 05-10-2017

  De laatste dag van ons rondtoeren door de Limburg gaan we naar Koersel voor deelname aan de herfstwandeling en organisatie van Wzv De Mijnlamp Beringen-mijn. Koersel is een deelgemeente van Beringen. De oudste vermelding van Koersel stamt uit 1166 als Corcela. De naam zou afkomstig kunnen zijn van het Gallo-Romeinse woord; Curticella, een samenvoeging van Curtis (hofstede) en cella (woning).

  Lees verder
 • Rustige Rode Neuzentocht in en rond Ledegem

  Rustige Rode Neuzentocht in en rond Ledegem

  Geschreven door Beheerder op 04-10-2017

  Op woensdag 4 oktober was ik te gast bij wandelclub ’t Wandel Voetje uit Ledegem. Vanuit het prachtig Cultureel Centrum De Samenkomst stond de club van voorzitter Ronny Warnez in voor hun jaarlijkse Rode Neuzentocht. Bij de inschrijving kreeg iedere wandelaar traditiegetrouw een cuberdon aangeboden.

  Lees verder
 • 10de Woensdagtocht in Wijchmaal

  10de Woensdagtocht in Wijchmaal

  Geschreven door Beheerder op 04-10-2017

  De volgende wandeling in Limburg is in Wijchmaal een organisatie van Wandel Mee Breugel met als startlocatie Zaal De Wuft van de traditionele woensdagtocht. Keuze genoeg aan afstanden van 2x4 km, 6, 7 en 10 km. Wijchmaal ligt ten westen van Peer. 

  Lees verder
 • Bosrijke winnertocht in Hechtel-Eksel

  Bosrijke winnertocht in Hechtel-Eksel

  Geschreven door Beheerder op 03-10-2017

  De tweede dag van ons rondtoeren in de Limburg gaan we naar Hechtel-Eksel voor deelname aan de winnertocht een organisatie van W.S.V De Anjertrippers. Hechtel-Eksel is ontstaan toen de kerkdorpen Hechtel en Eksel in 1976 zijn samengevoegd in kader van de fusie van Belgische gemeenten.

  Lees verder
 • Heerlijke herfsttocht bij de Schoverik Diepenbeek

  Heerlijke herfsttocht bij de Schoverik Diepenbeek

  Geschreven door Beheerder op 02-10-2017

  De herfst is begonnen en dus organiseerde Wandelclub De Schoverik uit Diepenbeek haar herfsttocht vanuit het buurthuis Terloght. Gemeente Diepenbeek is doorsneden door de vele naar de Demer aflopende beken en ligt op de zuidwestelijke uitloper van het Kempische plateau.

  Lees verder
 • Geslaagde Buencamino Tweedaagse van de Westhoek

  Geslaagde Buencamino Tweedaagse van de Westhoek

  Geschreven door Beheerder op 01-10-2017

  Tijdens het weekend van 30 september en zondag 1 oktober organiseerde wandelclub Buencamino vzw Step Forward uit Koksijde een heuse Tweedaagse van de Westhoek. Verantwoordelijke Bart Baert beloofde de wandelaars een sfeerrijke tweedaagse aan de West-Vlaamse kust met mooie, afwisselende parcours over strand, door duinen, bos en historische villawijk. De organisatie van de wandeling op zondag was i.s.m. Plus Magazine en Think-Pink.

  Lees verder
 • Herfsttocht door een groen Oedelem.

  Herfsttocht door een groen Oedelem.

  Geschreven door Beheerder op 01-10-2017

  Oedelem is een dorp op de grens van Brugge en een deelgemeente van Beernem in de provincie West-Vlaanderen. Ook hier was het herfstweer, maar het was vandaag dan ook de jaarlijkse Herfsttocht van Wandelclub Beernem. De start was in het Land- en Tuinbouwinstituut te Oedelem. Voor parking was het zoeken, want door de vele regen, had de wandelclub een parkingterrein moeten annuleren voor de veiligheid. Maar we kregen een prachtige zaal met alles picobello in orde. De plannen zagen er veel belovend uit, met veel natuur. Lees verder
 • 26ste Holle wegentocht te Halen

  26ste Holle wegentocht te Halen

  Geschreven door Beheerder op 01-10-2017

  De startlocatie in buurthuis Zelk, een kerkdorpje, is een parochie van de stad Halen. Daar werd vandaag de 26e holle wegentocht gehouden. De organiserende wandelclub WSV Horizon Donk tekende heel wat verschillende afstanden uit: 5,8,11,13 en 20 km.

  Lees verder
 • 15de Waterhoektocht te Otegem

  15de Waterhoektocht te Otegem

  Geschreven door Beheerder op 01-10-2017

  Vandaag gaan we eens wat meer het heuvelachtige gaan opzoeken, namelijk rond de streek Ingooigem/Otegem. Het vertrekpunt is in OC De Spoele in Otegem.

  Lees verder
 • Herfstachtige Zevenbundertocht

  Herfstachtige Zevenbundertocht

  Geschreven door Beheerder op 30-09-2017

  Wandelclub Op stap door Nukerke stond op de laatste zaterdag van september in vanuit Louise-Marie voor hun jaarlijkse Zevenbundertocht. Louise-Marie is een uniek dorpje midden in de Vlaamse Ardennen, gelegen op de noordflank van het Muziekbos op de grens van Maarkedal en Ronse. In deze omgeving zijn de Vlaamse Ardennen op hun best: het heuvelachtig landschap, de prachtige bossen, de glooiende landwegen en paden, de rust en de stilte, kortom alles om de wandelaar te laten genieten.

  Lees verder
 • Langeafstandswandeling te Zonnebeke (Euraudax)

  Langeafstandswandeling te Zonnebeke (Euraudax)

  Geschreven door Beheerder op 30-09-2017

  Na vanavond zitten noodgedwongen alle 100 km-tochten van 2017 erop en dit doen we net zoals de eerste dit jaar bij de wandelfamilie Euraudax, vandaag diegene van Kuurne-Ieper die uitwijken naar Zonnebeke. Ruim op tijd vooraf komen we één per één binnen in café De Dreve om ons in te schrijven voor een lus van 50km of meerdere die zullen kiezen voor de samensmelting van beide lussen. 

  Lees verder
 • Rhodesgoedtocht te Ardooie

  Rhodesgoedtocht te Ardooie

  Geschreven door Beheerder op 30-09-2017

  Vandaag ga ik op stap voor mijn eigen club! Ik start niet op de normale startplaats in Ardooie (De Tassche), maar in Kachtem in Het Haverhuis, dichter bij huis. Het is nog maar 7u30 en de wandelaars moeten nog beginnen toekomen in het Haverhuis, want het is algauw 7,5 km wandelen tot het Haverhuis. Daarom besluit ik hier nog wat te wachten tot er wat volk op de baan is. Ondertussen maak ik mijn keuze om 18 km te wandelen. 

  Lees verder
 • Prachtige IJsewandeltocht bij de IJsetrippers

  Prachtige IJsewandeltocht bij de IJsetrippers

  Geschreven door Beheerder op 30-09-2017

  We waren er nog nooit geweest, dus zaterdag 30 september trokken we naar Neerijse, een landelijk dorpje, deelgemeente van Huldenberg, gelegen in Vlaams-Brabant. Om deel te nemen aan de IJsewandeltocht, een organisatie van de IJsetrippers uit Overijse. Het golvende landschap van Zuid-Dijleland, en de vele holle wegen spraken ons wel aan. Zaal Ten Wijngaert in Neerijse, was de vertrekplaats van de IJsewandeltocht. Na het vervullen van de inschrijfformaliteiten, en enkele foto’s van de medewerkers genomen te hebben, gingen we op weg.

  Lees verder
 • 18de Deliriumtocht te Melle

  18de Deliriumtocht te Melle

  Geschreven door Beheerder op 30-09-2017

  Waar verleden jaar de zon uitbundig scheen en de lucht strakblauw was, startte de Deliriumtocht deze keer onder een grijze hemel. Het is reeds behoorlijk druk in de prachtige grote zaal van het college. Voor deze wandeltocht heeft men de keuze uit afstanden tussen 7 en 27 km. Voor wie meer wil is er een parcours van 50 km door het land van Rhode.

  Lees verder
 • Prachtige spilzakkentocht in Wortel

  Prachtige spilzakkentocht in Wortel

  Geschreven door Beheerder op 28-09-2017

  We gaan vroeg uit de veren en begeven ons naar Wortel een deelgemeente van Hoogstraten, na een rit van 1u25 komen we aan in Wortel. Wortel heeft twee mogelijke verklaringen. Een eerste verklaring stelt dat de naam tweeledig is en afgeleid zou zijn van het Germaanse woord ‘wurt’ (kruid) en lauha bosje op zandgrond. Ook de tweede verklaring stelt dat de naam zou afkomstig zijn van ‘wurt’ of ‘wort’, met de betekenis in het Nederduits: hoge oever aan een waterloop.  Sinds 1822 was er een interneringkolonie voor landlopers gevestigd. Deze werd 1993 omgevormd tot strafinrichting.

  Lees verder
 • Midweektocht te Opoeteren

  Midweektocht te Opoeteren

  Geschreven door Beheerder op 27-09-2017

  Op weg naar As ligt een klein gehucht Dorne, één van de gehuchten van Opoeteren, zelf een deelgemeente van de stad Maaseik. In de Oase ontmoetingscentrum van Dorne was de start voor de midweektocht, dat georganiseerd werd door de wandelclub WSV Rust Roest uit Maaseik. De afstanden waren 4-8-10 km.

  Lees verder
 • Met Padstappers op Natuurreservatentocht

  Met Padstappers op Natuurreservatentocht

  Geschreven door Beheerder op 24-09-2017

  Wandelclub De Padstappers uit Geraardsbergen organiseert vandaag reeds voor de 15e maal hun Natuurreservatentocht vanuit deelgemeente Ophasselt. We zijn redelijk vroeg van de partij want later op de dag stond nog het WK wielrennen op ons programma. Om 8h zijn er al 550 wandelaars op pad, dat belooft! Maar liefst 3 parkeerwachters staan paraat om alles in goede banen te leiden, gelukkig, want een vrije parkeerplaats moeten we al gauw wat verderop gaan zoeken. Op naar de start in de werkplaatsen van Derito, een bedrijf in algemene schrijnwerken.

  Lees verder
 • Natuurlijke herfstwandeling in Bioul

  Natuurlijke herfstwandeling in Bioul

  Geschreven door Beheerder op 24-09-2017

  We waren nog nooit in Bioul geweest dus trokken we er zondag heen, voor deelname aan de herfstwandeling, een organisatie van Les Djales d’Anhée. We starten vanuit zaal Cherimont. Bioul is een deelgemeente van Anhée in de provincie Namen.

  Lees verder
 • Scherpgemetentocht bij de Bavostappers van Zittaart

  Scherpgemetentocht bij de Bavostappers van Zittaart

  Geschreven door Beheerder op 24-09-2017

  Zondag 24 september trokken we naar Zittaart, een landelijk dorpje, deelgemeente van Meerhout. Tevens de thuisbasis van wandelclub De Bavostappers Zittaart, die er reeds voor de 21e maal hun Scherpgemetentocht organiseerde. Eerst even vertellen vanwaar de naam “Scherpgemeten” komt.

  Lees verder
 • Idyllische taferelen kleuren Marche de La Houppe.

  Idyllische taferelen kleuren Marche de La Houppe.

  Geschreven door Beheerder op 23-09-2017

  Op zaterdag 23 september 2017 brachten wij een bezoekje bij onze Henegouwse vrienden van Flobecq (Vloesberg).
  Start en aankomst was gelegen in een tent op de parking van Bus Geenens langsheen de drukke N48 Brakel-Ronse. De parcoursmeester van wandelclub Verdigym Collines Flobecq beloofde de wandelaars een heuvelachtig en landelijk parcours in de groene Vlaamse Ardennen. Het zou een pittige wandeling worden, voortdurend flirtend met Vlaanderen en het Waals Gewest.

  Lees verder
 • Een zonnige groene Kermistocht, door Sijsele.

  Een zonnige groene Kermistocht, door Sijsele.

  Geschreven door Beheerder op 23-09-2017

  Sijsele is een gemeente in West-Vlaanderen, een deelgemeente van Damme. Sijsele is eveneens een uitzondering, het ligt niet in de polders, maar in een zandstreek. Wandelclub Levenslijnteam Damme, hield in deze gemeente vandaag zijn jaarlijkse Kermistocht. Dit in samenwerking met de vzw De Statie Sijsele, “Siesele Kermesse”.

  Lees verder
 • Wandeltocht rondom Bokrijk te Hasselt

  Wandeltocht rondom Bokrijk te Hasselt

  Geschreven door Beheerder op 23-09-2017

  De wandelclub WSV De Rakkers hebben elk jaar hun vaste startplaats in de school de K.i.d.s. te Hasselt. De parkeerwachters zorgden dat alles ordentelijk verliep op de ruime parking van de school. Ook in de zaal waren er vele helpende handen om alles vlot te laten verlopen. Je had de keuze uit verschillende afstanden van 4 tot 30 km die richting Bokrijk gingen.


pandora zilveren charmes

сайт pandora
vendita charms pandora
pandora officiella webbplats
pandora charms à vendre
pandora jewlery

Charms › pandora sterling silver charms

You're in Charms

See Matches in:

 • Bracelets
 • Necklaces & Pendants
 • Wallets
 • Earrings

Narrow Search Results

 • Price Range

  $ to $
  Update>>
 • By Brand

  • Chamilia
  • Cross
  • Gemaffair
  • Logo Art
  • Logoart
  • PriceRock
  • Silverado
  • Zable
  • more...

  By Seller

  • Amore La Vita
  • Bling Jewelry
  • Heavenly Treasures
  • Jet.com
  • JewelBasket.com
  • Overstock.com
  • RedBoxJewels
  • Walmart.com
  • more...

  By Charm Theme

  • Cross
  • Flower
  • Girl
  • Heart
  • Holidays
  • Love
  • Shoes
  • States
  • more...

  By Charm Type

  • Italian
  • Standard

  By Image Color

  • Black
  • Blue
  • Gray
  • Green
  • Pink
  • Red
  • White
  • Yellow
  • more...

  By Keyword

  Related Searches

  Movie Clap Board Bead 925 Silver Barrel Charm Pandora Compatible

  Movie Clap Board Bead 925 Silver Barrel Charm Pandora Compatible

  And... action. Add this Movie Clapperboard Bead 925 Sterling Silver Charm Bead charm that fits Pandora bracelets to your European story bead collection. Made of .925 Sterling Silver, this charm bead features a clapperboard slate with a ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Related Searches:

  • mother son charm pandora
  • enamel volleyball charm pandora

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $14.99

  go to store
  925 Sterling Silver Round Just Married Heart Bead Fits Pandora

  925 Sterling Silver Round Just Married Heart Bead Fits Pandora

  Those cans hanging off your car will not last forever. Get a memento you can keep cherishing, in the form of our Just Married Bead. This simple, yet unique charm has a circular design, with polished sterling silver around the outside and a ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Related Searches:

  • sterling silver charm
  • sterling silver bead charm

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $9.99

  go to store
  Sterling Silver Jeep Car Bead CZ Headlights Fits Pandora Charms

  Sterling Silver Jeep Car Bead CZ Headlights Fits Pandora Charms

  Arrive in style wearing your Pandora compatible bracelet or necklace Jeep Mobile Car Bead with CZ Headlights made of 925 Sterling Silver. This barrel charm bead is Pandora Troll Compatible and is bursting with character, displaying just ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Related Searches:

  • pandora charms god mother
  • bull riding pandora charms

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $14.99

  go to store
  925 Silver Enamel Crystal Squash Pandora Compatible Charm

  925 Silver Enamel Crystal Squash Pandora Compatible Charm

  Adorn your favorite charm bracelet with an adorable silver enamel yellow summer squash bead. Made from sterling silver, colored enamel, and crystal, this silver bead charm will brighten up any Troll, Biagi, Chamillia, or Pandora compatible ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $20.99

  go to store
  925 Silver Enamel Chihuahua Bead Charm Fits Pandora

  925 Silver Enamel Chihuahua Bead Charm Fits Pandora

  Express your love for your four-legged friend with this silver enamel Chihuahua bead charm. This sterling silver dog charm is a must have and fits your Pandora bead bracelet. Buy this animal bead today for yourself or fellow pet lover. more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $20.99

  go to store
  925 Sterling Faith Inspirational Bead Pugster Pandora Compatible

  925 Sterling Faith Inspirational Bead Pugster Pandora Compatible

  Have a little faith in beads. This sterling silver faith charm features the word faith inscribed across the center of a chic barrel bead. This entire inspirational charm Is made from .925 sterling silver. This wonderful message bead is the ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $14.99

  go to store
  925 Silver Two Sided Christmas Tree Dangle Bead Fits Pandora

  925 Silver Two Sided Christmas Tree Dangle Bead Fits Pandora

  The most wonderful time of year is here and what better way to spread your joy then sharing symbols that represent Christmas. This two sided unique charm is a beautiful representation of Christmas. Made of sterling silver this Christmas ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Related Searches:

  • miami style christmas tree

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $22.99

  go to store
  Silver CZ Engagement Ring Dangle Charm Pandora Compatible Bead

  Silver CZ Engagement Ring Dangle Charm Pandora Compatible Bead

  A chic and stunning way to commemorate your engagement, this .925 sterling silver engagement ring bead is the pinnacle of beauty. This engagement ring bead is made with .925 sterling silver and features a gorgeous, petite engagement ring ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $14.99

  go to store
  Australian Flag 925 Sterling Silver Charm Bead Fits Pandora

  Australian Flag 925 Sterling Silver Charm Bead Fits Pandora

  One hundred and ten years ago this design for the Australian flag was chosen from almost 33,000 worldwide entries and here it is in a Pandora compatible bead. Beautifully enameled over 925 sterling silver, this Australian Flag 925 Sterling ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Related Searches:

  • snow globe charm bead

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $14.99

  go to store
  925 Sterling Silver Hand Peace Sign Bead Pandora Compatible Charm

  925 Sterling Silver Hand Peace Sign Bead Pandora Compatible Charm

  May everyone have peace when they wear this cool charm bead. The peace sign hand bead is a great way to show everyone that you care about peace on earth. The peace sign bead is made from .925 sterling silver and can be worn with lots of ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Related Searches:

  • bowling green bead pandora
  • brighton peace sign charm

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $14.99

  go to store
  925 Sterling Silver Survivor Inspirational Bead Fits Pandora

  925 Sterling Silver Survivor Inspirational Bead Fits Pandora

  Compatible with Pandora bracelets and interchangeable with Pandora charms, these cancer survivor charms are the latest addition to our collection of barrel beads. These delicate pink ribbon beads are made from .925 sterling silver. Our ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $12.99

  go to store
  Patriotic American Flag Sterling Silver Bead Fits Pandora Oriana

  Patriotic American Flag Sterling Silver Bead Fits Pandora Oriana

  The American flag 925 sterling silver holiday bead is a great way to show your patriotism on your European story bracelet. Add this charm that fits Pandora bracelets to your Fourth of July, Flag Day, Veterans Day, or Memorial Day inspired ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Related Searches:

  • pandora american flag charm

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $16.99

  go to store
  925 Sterling Silver Fruit Apple Charm Bead Fits Pandora

  925 Sterling Silver Fruit Apple Charm Bead Fits Pandora

  Add this delicious apple charm bead to your European story bead bracelet and add a hint of sweetness and nature to your look. Crafted from .925 sterling silver, this simple, yet elegant charm bead is stylish as is, but is also available to ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $9.99

  go to store
  925 Sterling Silver Boy Face Charm Bead Fits Pandora Bead Bracelet

  925 Sterling Silver Boy Face Charm Bead Fits Pandora Bead Bracelet

  Add the Boy Face 925 Sterling Silver Kids Bead to your Pandora bead jewelry collection today. This little boy is finely crafted of .925 sterling silver, and his hair is combed down over this forehead. This Italian charm that fits Pandora ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Related Searches:

  • arkansas razorback pandora bead

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $13.99

  go to store
  925 Silver Enamel Heart Animal Paw Print Bead Fits Pandora

  925 Silver Enamel Heart Animal Paw Print Bead Fits Pandora

  Animal lovers stop and take notice. Our sterling silver paw print charm will make an endearing addition to any dog or animal themed Pandora compatible charm bracelet. The black or pink enamel paw prints make these animal beads whimsical ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Related Searches:

  • painted enamel heart charms

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $22.99

  go to store
  Sterling Silver Money Bag Dollar Sign Bead Pandora Compatible

  Sterling Silver Money Bag Dollar Sign Bead Pandora Compatible

  Strike it rich with this .925 sterling silver money bag charm. This silver money bead makes a great lucky money charm. Small and lightweight, this dollar sign bead is interchangeable with Pandora beads and will make a perfect addition to ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $12.99

  go to store
  Sterling Silver Happy Whale Bead Nautical Charm Fits Pandora

  Sterling Silver Happy Whale Bead Nautical Charm Fits Pandora

  Take whale watching to a whole new level with this adorable and friendly smiling whale bead. Our cheerful nautical animal bead is crafted from 925 sterling silver and boasts oxidized detail around the mouth, eyes and spout. Nautical animal ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $13.99

  go to store
  Heart Charm 925 Sterling Silver Pandora Beads Compatible

  Heart Charm 925 Sterling Silver Pandora Beads Compatible

  Love your charm bracelet. Love this this exquisite Sterling Silver Heart Bead which dazzles with its simplistic beauty. This plain and modest love bead fits Pandora bracelets and is made of .925 Sterling Silver. Perfect for Valentines Day ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Related Searches:

  • kissing giraffe heart charm
  • chili pepper pandora beads

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $14.99

  go to store
  Sterling Silver Grand Piano Music Charm Fits Pandora Bead

  Sterling Silver Grand Piano Music Charm Fits Pandora Bead

  Make beautiful music and remind yourself of your favorite song with our newest sterling silver grand piano music charm. Crafted of 925 sterling silver and made with oxidized detail on the keyboard, the music lover in you will love this ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Related Searches:

  • pandora bead purple lsu

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $14.99

  go to store
  Sterling Christmas Message Santa Charm Bracelet Pandora Compatible

  Sterling Christmas Message Santa Charm Bracelet Pandora Compatible

  If you are looking for a colorful and fun gift for yourself or for a friend at Christmastime, our whimsical red leather Pandora compatible beads bracelet is a great choice for you. Dangling from the center is a sterling silver message ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Related Searches:

  • girls zebra charm bracelet
  • maneki neko charm bracelet

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $69.99

  go to store
  925 Silver Letter Alphabet Bead Screw Core Fits Pandora

  925 Silver Letter Alphabet Bead Screw Core Fits Pandora

  Personalize your European story bracelet with alphabet beads and charms that are compatible with Pandora bracelets. Alphabet letter beads are a great way to express your individuality. These sterling silver and gold plated beads has a ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $20.99

  go to store
  Aunt and Niece 925 Silver Heart Dangle Charm Pandora Compatible

  Aunt and Niece 925 Silver Heart Dangle Charm Pandora Compatible

  There is a special bond between aunts and nieces that cannot be denied and our latest silver heart dangle bead celebrates this precious relationship. This split heart charm is made of .925 sterling silver and features two halves of a ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $20.99

  go to store
  925 Sterling Silver Rose Flower Bead Pandora Compatible

  925 Sterling Silver Rose Flower Bead Pandora Compatible

  Create your own garden on your Italian story bead bracelet! This Rose Sterling Silver Flower Bead is made of .925 Sterling silver and features four unique rose flowers that will twirl gracefully along with your charms that fit Pandora ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $13.99

  go to store
  Sterling Silver Purple Faceted Crystal Glass Bead Fits Pandora

  Sterling Silver Purple Faceted Crystal Glass Bead Fits Pandora

  The Purple Amethyst Faceted Crystal Bead is part of the latest wave of European charm fashion jewelry. Fashioned of faceted purple translucent crystal around a .925 sterling silver core, this bead is a great addition to your Pandora ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $9.99

  go to store
  925 Sterling Silver Together Forever Red Heart Bead Fits Pandora

  925 Sterling Silver Together Forever Red Heart Bead Fits Pandora

  Say some romantic words with a romantic heart charm. Our heart shaped sterling silver jewelry piece is made with shining silver and enamel, all of which help send a sweet message. Each side of the heart jewelry is stamped with the words ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $20.99

  go to store
  Celtic Cross Bead Sterling Silver Bead Pandora Compatible

  Celtic Cross Bead Sterling Silver Bead Pandora Compatible

  Celtic culture in a bead. Our 925 Silver Celtic Cross Bead shows off the intricate patterning of the ancient Celtic knot designs. There is an abundance of detail in this charming 925 sterling silver cross bead. A cross charm that is a gem ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • By Cross
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $16.99

  go to store
  Love Pink Best Mom Heart Charm Bead Bracelet Pandora Compatible

  Love Pink Best Mom Heart Charm Bead Bracelet Pandora Compatible

  If this is your wifes first Mothers Day, then it is already a super special day, so make it even more special by presenting her with this gorgeous pink Best Mom heart charm bracelet. This lovely sterling silver charm bracelet features ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $59.99

  go to store
  Sterling Silver Teddy Bear Animal Charm Bead Pandora Compatible

  Sterling Silver Teddy Bear Animal Charm Bead Pandora Compatible

  The Teddy Bear 925 Sterling Silver Animal Bead will add a moment of fonder times to your Pandora bead bracelet. Crafted of .925 sterling silver, this cute teddy bear bead will rest gently along side the rest of your sterling silver Pandora ... more

  Find other Charms...

  • Product Detail
  • From Bling Jewelry
  • With Free Shipping
  • With Sales & Deals

  Related Searches:

  • silver teddy bear charms

  Bling Jewelry

  (2,500+)

  $13.99

  go to store
  CZ 925 Sterling Silver Heart Bead Fits Pandora Charms

  CZ 925 Sterling Silver Heart Bead Fits Pandora Charms

  Hearts full of love. Our pink or clear cz sterling silver heart beads are just the perfect Valentines bead. These cz stones in this Valentines day charm are heart shaped and embedded in sterling silver  Il più grande parco divertimenti al coperto d'Italia
  Tantissime attrazioni per tutta la famiglia e giostre per ragazzi
  Divertimento tra lo zucchero filato e la frutta caramellata

  Il più grande parco divertimenti al coperto d’Italia

  16-17 dicembre 2017
  Dal 22 dicembre 2017 al 7 gennaio 2018
  13-14 gennaio 2018

  Winterello

  Presto online!

  Braccialetto

  Clicca qui!!

  Intrattenimento

  Clicca qui!

  Attrazioni

  Clicca qui

  Partner

  Supporter