Размисли по пътя към Европа » Политици кольца пандоры

Archive for the ‘Политици’ Category

« Older Entries Newer Entries »

Писмо до Татяна Дончева

четвъртък, февруари 3rd, 2011

New messageМолба за коментар.  Изпратено по Фейсбук.

Молба за коментар.
Between Татяна Дончева and You
Dimitr Mitev 03 February at 13:50
Госпожице/госпожо Дончева,
слушам ви в момента по програма Хоризонт на БНР. 03.02.2011 г. 13:20 ч.
У мен напира желанието да ви изпратя от своя блог два материала с молба да ги коментирате.
Първият е http://www.mitev.eu/?p=41 и представлява Отворено писмо до С. Станишев. Очаквам коментара ви като юрист и бивш прокурор.
Вторият материал е моя статия, отказана за публикуване преди последните парламентарни избори от няколко медии. http://www.mitev.eu/?p=748 Очаквам коментара ви като бивш депутат и настоящ политик.
Уведомявам ви, че настоящото писмо до вас ще бъде публикувано в блога ми www.mitev.eu, а също така ще бъде публкуван евентуалният ви отговор или ще бъде отбелязана липсата на отговор.
ПП.
25 години бях член на БКП. След преименуването на БКП в БСП и радикалната смяна на политиката от антикапиталистическа в прокапиталистическа не продължих членството си в тази партия тъй като оставам верен на марксистките си възгледи, с които БСП тотално скъса.

Давам ви тази информация за себе си за да имате предвид при евентуален отговор какъв е човекът, който ви задава въпросите.
Също така давам тази информация за да прецените как изглежда политическото говорене на БСП – лидера и компанията му на фона на това, което вършеха. Доколкото не си спомням вие да сте се изказвали в публичното пространство по темата засегната в писмото ми до С. Станишев и в отказаната за публикуване статия, това се отнася и за вашето политическо говорене по теми като права на човека, полицейщина, законност, държавност  и т.н. По отговора или мълчанието ви ще съдя за характера на движението, което оглавявате.
Позволявам си да се надявам, че ще ми отговорите и предварително ви благодаря.
Димитър Митев,               тел. 0888/704984     e-mail:dimitr_mitev@abv.bg

Пловдив, 03.02.2011 г.

Дискусия с министър Дянков във форум “Сега”

петък, декември 24th, 2010 Mitev
[Златен]
от BulgariaОбщо мнения: 9652

  Господин Дянков,
Попитах Ви:

Господин Дянков,
когато се въвеждаше плоския данък, тогавашният премиер Станишев заяви, че от неговото въвеждане ще спечелят хората с високи заплати (над средната) – т.е. малцинството в България, към което спада и политическата властова върхушка. На мнозинството българи Станишев обеща, че държавата ще вземе мерки те да не загубят от въвеждането на единната ставка.
Вие очевидно сте съгласен да спечели малък процент от населението, а голямата част от заетите да не загубят. Стигам до този извод след вашата реплика, че идеята за премахването на плоския данък е малоумна. Прогресивно-подохдното облагане съществува в мнозинството от държавите в света, включително в развитите западни държави. Плоският данък съществува в малко държави, предимно бивши социалистически. В тази връзка ви питам – мнозинството държави, включително най-развитите, малоумни ли са след като не прилагат плоския данък?
Битхе ли дали данни колко са били приходите от ДОД преди въвеждането на плоския му вариант и след това?
ПП.
Пропуснах да ви попитам дали смятате, че плоският данък щеше да бъде въведен в действие ако представителите на властта бяха в положението на мнозинството хора – т.е. да очакват, че им е осигурено да не загубят, а не да спечелят увеличение на доходите си.
Моят отговор на този въпрос е – НЕ, нямаше да бъде въведен. Лицемерието на властта е едно от най-ужасните неща на този свят.

Отговорихте ми:

Re: MitevНе мисля, че Естония, Латвия, Литва или Словакия са „малоумни държави”. Не знам какво разбирате под „малоумна държава”.Въвеждането на плоския данък е едно от най-важните постижения на предишното правителство. Стоя зад плоския данък, за нашите условия това е най-удачния вариант.[/quote]
В качеството си на бивш вузовски преподавател по политическа икономия оценявам отговора Ви с оценка (слаб) 2.
Защото – избягнахте да дадете отговор на питането ми малоумни ли са мнозинството държави, включително най-развитите, след като прилагат прогресивно подоходния данък.
Избягнахте да вземете отношение по користните мотиви на властимащите за въвеждането на плоския данък.
Избягнахте да направите съпоставка на приходите от ДОД преди въвеждането на плоския данък в РБ и след това. Липсата на такава съпоставка в отговора Ви си обяснявам с това, че най-вероятно липсва положителен ефект за бюджета от въвеждането на плоския данък. Иначе не бихте пропуснали да посочите с колко са се увеличили приходите в бюджета от неговото въвеждане.
Направихте се на разсеян с твърдението “не знам какво разбирате под “малоумна държава”. Не аз, а Вие първи употребихте израза “малоумна” за идеята да се възстанови у нас прогресивно-подоходното облагане и да се премахне плоския данък. Обяснявам нещо, което странно защо не сте разбрал сам – след като идеята за въвеждане на прогресивно-подоходното облагане на мястото на плоския данък у нас е “малоумна” според Вас, логично е да оцените по този показател развитите държави като “малоумни” след като не се ползват от плоския данък.
Това, че стоите зад плоския данък, показва кому служите всъщност. Този, комуто служите с позицията си по този въпрос във всички случаи не е мнозинството от българския народ. А понятието социална справедливост очевидно за Вас е мръсна дума.
Показателно е и обстоятелството, че не намерихте начин да защитите властта от моето обвинение, че лицемерието и е едно от най-ужасните неща. Страните, които посочвате, че не смятате за малоумни, се управляват от посттоталитарни субекти на властта като в България. И те по същите фалшиви мотиви въведоха плоския данък. А Вие стоите зад него, но не се опитвате дори с две три изречения да защитите позицията си. Това е симптоматично.

Редактирано от – Mitev на 24/12/2010 г/ 13:02:01

Създадено: 24.12.2010 г. 12:07:06         

  Mitev
[Златен]
от BulgariaОбщо мнения: 9652

  Господин Дянков,
попитах Ви още:

Mitev
Господин Дянков,
колкото пъти мина през пловдивския квартал Шекер махала с автобус 113, толкова пъти виждам на улицата в разстояние от около километър и половина (колкото е обиколката на квартала), няколко десетки цигани и циганки, включително малки деца, които на десетина метра едни от други съвсем открито протягат към минувачите ръце, в които държат и предлагат контрабандни цигари. Предполагам, че картината е подобна навсякъде в страната в подобни квартали. Това известно ли е на вас и на подчинените ви данъчни служители? Ако е известно, означава ли, че има негласна договорка тези продавачи на контрабандни цигари и други стоки да не се санкционират от властта? Ако ви е неизвестно, смятате ли, че властта добре си върши работата, щом не забелязва такива неща?

Вие ми отговаряте по следния начин:

Re: MitevНа конкретния ви въпрос: не, няма негласна договорка продавачи на контрабандни цигари да не са санкционирани от властта. Това е нелепо.Приходните агенции непрекъснато са под пара и се справят много добре. По отношение на контрабандата на цигари – хората на Танов са задържали над 242 милиона къса от началото на годината. За сравнение, в периода 2007-2009 г. общо количество задържани контрабандни цигари е 54 милиона къса.

Похвално е това, което са направили хората на Танов. Но аз Ви питах защо месеци наред не се вземат никакви мерки от териториалната агенция на НАП в Пловдив, (предполагам, че положението е подобно навсякъде в страната и не става въпрос само за Пловдив) срещу откритата, дразнеща липса на каквито и да било мерки срещу посоченото явление. Попитах Ви дали това явление Ви е известно или не, но отговор не получих. Очаквах от Вас не само твърдение, че е нелепо да има такава негласна договорка, а също да се ангажирате в отговора си, че ще вземете необходимите мерки явлението – открито, демонстративно предлагане от десетки цигани по улицата на контрабандни цигари (и не само цигари) да бъде ограничено. Дано е случаен този Ваш пропуск за реакция на конкретен сигнал, какъвто се съдържаше в моя въпрос.
Но започвам да се съмнявам.
Нямам причина да съм доволен от Вашия отговор по този въпрос.

Редактирано от – Mitev на 24/12/2010 г/ 15:32:02

Създадено: 24.12.2010 г. 12:50:47          Mitev
[Златен]
от BulgariaОбщо мнения: 9652

  Господин Дянков,
а защо подминахте без отговор този въпрос:

Парламентът прие да се купува стаж до пет години само с плащане наведнаж на цялата сума за целия период?
Според мен това е глупаво решение, което ще елиминира преобладаващата част от потенциалните желаещи да закупят стаж поради липса на въпросната сума, както и поради наличието на по-добри варианти за влагане на такава сума при съществуващите банкови лихви по депозитите. Освен че ще бъдат ощетени мнозинството от желаещите да закупят стаж, ще бъде ощетена и системата на НОИ, тъй като по такъв начин в нея в крайна сметка ще постъпят по-малко средства.
Ще се радвам, ако ми докажете, че греша.

Като имам предвид горецитираните отговори и липса на отговори на моите въпроси, не се изненадвам, че не отговорихте и на последното ми питане:

В заключение последен въпрос.
Не виждате ли, че с хладното си, бих казал доста често безцеремонно, отношение към проблемите на различни социални категории и групи хора вредите на каузата на ГЕРБ и подкопавате доверието в тази партия? Трудно ли ви е да бъдете по-диалогичен, по-доказателствен, когато заемате определени позиции или считате, че хората в България не заслужават да им се обяснява и доказва, че предлаганите решения са обективно необходими?
Имате ли такива доказателства за обективната необходимост от всички предприемани от вас мерки?

Не мога да дам оценка на всичките Ви действия като министър тъй като ми липсва първичната информация, обусловила едни или други решения. Но ако съдя по отговорите Ви на моите въпроси, друга оценка освен слаба не мога да Ви пиша. Вие сте във възрастта на моите деца. Поради което ще си позволя един съвет към Вас. Опитайте се освен финансист да бъдете и политик и повече да уважавате хората на България.

Редактирано от – Mitev на 24/12/2010 г/ 15:40:33

Създадено: 24.12.2010 г. 15:21:22         

 

 

Яне Янев в Пловдив – 31.01.2010 г.

петък, февруари 5th, 2010

Информационният сайт на Пловдив и Южна България. Оригинални новини в реално време.

Отдавна търсех възможност да застана лице в лице срещу Яне Янев и да го попитам защо не реагира по въпросите, които му бях повдигнал в двете си писма до него преди изборите за евродепутати и депутати за българското НС през 2009 г. Такава възможност съвсем неочаквано за мен възникна, когато един приятел се отби в магазина и ми предложи покани за среща с лидера на РЗС, която трябва да се състои на 31.01.2010 г.  в Дома на учените на ул. Гладстон от 11,00 часа. Тема на срещата “ЗА ТАЙНИТЕ НА ПРЕХОДА И НОВАТА ВЛАСТ” –  въпроси и отговори, свободна дискусия. Това бе написано на поканата.

В посочения ден и час бях в кинозалата на Дома на учените. Срещата започна с малко закъснение, като отначало присъстваха само двама депутати и две депутатки от РЗС, а Яне Янев дойде със закъснение, защото преди това имал интервю по някаква телевизия.

Думата взе най-напред депутата от РЗС Чукарски. Почти цялото му изложение бе насочено към  обясняване на причините, поради които РЗС към момента иска сваляне на правителството на ГЕРБ и нови избори – за ВНС, което да приеме нова конституция. Основно вниманието бе насочено към отказа на ГЕРБ при гласуване на бюджета за 2010 г. да подкрепи орязването на бюджета на президента с 1 млн. лева. Нямаше анализ на действията на предишното правителство, критиката бе изцяло насочена към ГЕРБ.

Думата след Чукарски взе депутат от РЗС, избран в Старозагорски многомандатен район, чието име за съжаление не запомних. Той продължи общо взето в същия дух, но малко смени тематиката.

След това се изказа и една жена, народна представителка от РЗС. Междувременно дойде Яне Янев и след две три минути отдих на стола думата бе дадена на него. Започна изложението си с определяне на Пловдив като “Герговград”. След като се “разправи” с Гергов, премина към недъзите, които според него има ГЕРБ, като междувременно допусна, че в залата, в която имаше около петдесетина празни места, може да има провокатори- представители на други партии. Няма да коментирам отделните негови твърдения, защото не си водех записки и не запомних всичко, казано от него. Общото впечатление, което остана в мен, е че все едно слушах говоренето на Антон Кутев и С.  Станишев. “Тайните на прехода” практически не бяха посочени. Почти цялото говорене бе насочено срещу ГЕРБ и Бойко Борисов, като в тази насока показателен е израза на Яне Янев, че “Бойко Борисов е три в едно – комунист, мутра и милиционер.”

След словото на ЯЯ думата бе дадена за въпроси от журналистите. Никой от тях не се обади. След поканата към журналистите  три -четири души станаха от местата си на първия ред и напуснаха залата. Не знам дали бяха журналисти и дали това беше форма на бойкот.  След това  възрастна жена, представена като баба Марийка направи колоритно изказване-съвет към ЯЯ как да се бори с престъпността като отваря с шут вратата и като здраво я подпира после с гръб.

Когато дойде моят ред да взема думата, водещата вече няколко пъти бе направила предупреждение въпросите да бъдат кратки и най-много до две минути. Въпреки че в поканата пишеше, че ще има свободна дискусия. Когато припомних това в началото, част от аудиторията реагира неодобрително към това напомняне.

В малко нервна атмосфера успях да припомня на ЯЯ, че съм му изпратил две писма – на 3.3.2009 г. и на  22.6.2009 г. С няколко думи успях да опиша съдържанието на двете писма, посочих, че съм получил потвърждение за получаването на първото писмо и обещание, че ЯЯ ще се запознае с него. Посочих, че БСП излъга, че смяната на номерата е изискване на ЕС, че смяната е била осъществена на тройно по-висока цена например от цената за регистрация в Германия, посочих, че съм пратил на ЯЯ и отвореното си писмо до С. Станишев, в което го обвинявам, че е клетвопрестъпник. Запитах ЯЯ защо не прие предложението ми да атакува БСП преди изборите, защо не изпълзва възможността да привлече гласовете на повече от три милиона българи, засегнати от кампанията за повторно регистриране на регистрирани автомобили като разкрие нейната същност. Зададох му и втори въпрос във връзка с упреците му, че ГЕРБ не изпълнява обещанията си да вкара в затвора корумпираните политици. Попитах го какво би направил той самия, ако за момент си представи, че е министър председател и е на мястото на ББ, при положение че вкарването в затвора изисква съответно действие на прокуратурата и особено на съда.

В отговора си Яне Янев пропусна да обясни защо РЗС не е атакувало БСП по темата за пререгистрацията, като само  заяви, че РЗС е за разпускане и ликвидиране на КАТ.  После посочи, че трябва ГЕРБ да предложи изменение в конституцията, тъй като за това има конституционно мнозинство и да промени закона за съдилищата и прокуратурата. Същевременно не посочи какво пречи на РЗС след като ГЕРБ не проявява инициатива в тази насока, те да излязат с инициатива за промяна на конституцията.

Докато задаваха следващия въпрос аз станах от мястото си, отидох до “президиума” където седеше ЯЯ и му дадох копия от писмата ми до него, както и копие от статията Предизборни загадки /вж. категория “Статии”/ , която бе отказана за публикуване преди последните избори. Към тях бях приложил и визитната си картичка. Докато ги поемаше, ЯЯ, гледайки ме в очите, каза:  “Аз ще ви се обадя по телефона”. Петдесет и пет  дни изминаха от тогава, обаждане няма и предполагам няма и да има. Предполагам, че е прочел както публикуваните по-долу писма до него, така и “Предизборни загадки” и е стигнал до извода, че е по-добре за него да не се обажда.

От цялото мероприятие останах с впечатление, че на ЯЯ и РЗС е определена роля да бъде  атакуван от определени позиции Бойко Борисов  и ГЕРБ и той в общи линии добре се справя със задачата си пред непретенциозни аудитории, като залага на голяма доза популизъм.

В заключение ще цитирам как отговори на въпрос от залата  РЗС с коя партия  ще сътрудничи в бъдещата си работа. Отговорът беше – РЗС няма да сътрудничи с партии. РЗС ще сътрудничи с народа. /Цитирам по памет/.

Все пак някои журналисти иззглежда са присъствали на срещата, защото на другия ден се появи следното за срещата на Яне Янев:

И Яне вади кандидат-кмет на Пловдив, ще гони Гергов

31.01.2010 г. 15:40 ч.

Румяна Бучакова – News4000.bg

Лидерът на РЗС Яне Янев се закани, че ще разгроми на пух и прах опонентите в кметската надпревара в Пловдив през 2011 година. РЗС не само ще участва в битката за поста, но и ще отърве града от Гергов, заяви трибунът, който използва неделния ден, за да се срещне със свои симпатизанти от Пловдив.

Щом премине границите на града, Яне всеки път припомня, че древното селище  е Герговград и с това трябва да се приключи. Вероятно политикът още не си е заплюл кандидат за поста, затова със сигурност засега се знаят имената на двамина, които ще пробват силата си –  сегашния кмет Славчо Атанасов (ВМРО) и губернатора Иван Тотев (ГЕРБ).

5000 лв. глоба на Яне за плакати в Дондуковата градина

Снимка: Руми Бучакова – news4000.bg

01.02.2010 г. 12:46 ч.

Румяна Бучакова – News4000.bg

5000 лв. глоба ще бъде наложена на  партията на Яне Янев РЗС  за разлепените агитационни материали по „6-ти септември” и в Дондуковата градина (по-известна като Градинката на младоженците), съобщи главният еколог на общината Христо Минков.

Три екипа от София разлепвали плакатите с лика на народния трибун за неделната му среща с пловдивчани. Още в неделя е съставен предупредителен протокол и акт от служители на „Общинска охрана”. Единият от екипите бил заловен на място, но веднага след предупреждението, активистите на РЗС продължили  да лепят безразборно в зелените площи срещу Четвъртък пазара.

Санкциите за хаотичното  разполагане на агитационин материали са от 500 до 5000 лв. За нарушителите на РЗС ще бъде искана максималната глоба,  тъй като се погазват  едновременно три наредби на община Пловдив, обясни Минков.

Вестник Марица публикува следното в електронното си издание:

Под тепетата / Регион

Яне: Бедна България няма нужда от 240 хрантутници

ПЛОВДИВ, Галина ГЕОРГИЕВА, 01 Февруари 2010; 08:23

 

Малка и бедна България няма нужда от 240 хрантутници, народните представители трябва да бъдат максимум 100, заяви в Пловдив Яне Янев. Лидерът на РЗС и народни представители се срещнаха с пловдивчани да представят идеите си за „голямата мисия на партията – свикване на Велико народно събрание и изработване на нова конституция”.

За 20 години 500 депутати не са казали нито една дума от парламентарната трибуна в Народното събрание. Защо те трябва да харчат парите на българския данъкоплатец, попита Яне Янев. РЗС предлага да се премахне имунитета на депутатите, съдиите и прокурорите. Всички изборни длъжности да бъдат отзовавани. Депутат, кмет или общински съветник, който не си върши работата или е доказано корумпиран, да бъде отзоваван. В новата конституция да се запише, че ако 300 хиляди българи поискат провеждането на референдум, той да е задължителен, каза Яне Янев. Той се обяви за тотална промяна в правомощията на всички власти.

Яне Янев обяви, че РЗС ще има своя кандидатура за кмет на Пловдив на изборите през 2011 година. От партията настояват да има тест за компетентност за този, който ще става министър-председател. Един от критериите задължително да е свързан с миналото на кандидата.

Р. Петков – М. Христов в НС – парл. контрол

сряда, декември 9th, 2009

ИЗВАДКА ОТ СТЕНОГРАМА ОТ ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ, СЪСТОЯЛ СЕ НА 06.10.2006 Г.

 

Ако трябва с едно изречение да се коментира „отговора” на министър Румен Петков, то той е пример за нагло подминаване   и оставяне без отговор на зададените от независимия депутат М. Христов въпроси и е илюстрация за неефективността и формалността на парламентарния контрол. Налага се обаче да бъдат по-конкретно разгледани някои моменти от стенограмата, което ще направя в скоби и с различен шрифт. Димитър Митев.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ : Следва въпрос от народния представител Минчо Христов относно актуалното състояние на пререгистрацията на моторни превозни средства и служебното спиране на моторни превозни средства от страна на КАТ.
Господин Христов, заповядайте да развиете Вашия въпрос.
МИНЧО ХРИСТОВ (независим): Благодаря, господин председател.
Уважаеми господин министър, от началото на м. януари стана ясно, че българското правителство възнамерява да проведе пререгистрация на автомобилите до края на м. март. На 6 януари внесох проект за решение за отмяна на тази задължителна пререгистрация. Още тогава написах в мотивите, че това е ощетяване и тормоз над стотици хиляди български граждани. Правителството излъга, че това е изискване на Европейския съюз.       /В отговора на Р. Петков няма опровержение за това обвинение, а напротив, като член на правителството той продължава да застъпва същата лъжа./       Оказа се, че изискването е единствено от страна на българските застрахователи, които по някакъв начин са убедили правителството, и в частност госпожа Меглена Кунева, която предложи това решение         /министърът на вътрешните работи посочи и господин Пл. Орешарски като инициатор, не бива да се отнема и неговия принос като финансов министър/,        да наложи силово тази пререгистрация.           /По   въпроса за ролята на застрахователите си позволявам по-различно мнение от това на М. Христов. Неговото становище оставя без внимание заинтересоваността на доставчика   на табелите и талоните   и извършител на подмяната им, както и на банката, обслужваща преводите на таксите за пререгистрацията. Ако правителството не обслужваше техните интереси, то можеше да осъществи същия натиск директно за сключване на застраховки гражданска отговорност и   в съответствие с чл. 171 т.2 буква «в» да спира от движение МПС без застраховка. Аз   разговарях лично с М. Христов и недоумявам защо подминава този аспект на проблема без внимание. Като се има предвид   наличието на много повече застрахователни фирми и агенти,отколкото пунктове на КАТ в страната застраховането би преминало без никакви опашки и причинените от тях загуби и унижевия./
Няма държава в Европа, която да рекетира така своите граждани. И днес в Гърция, Англия, Германия, Франция се движат коли със стари регистрационни номера.
Пререгистрацията е в грубо противоречие с чл. 60 на Конституцията, който гласи, че гражданите плащат данъци и такси, наложени само със закон и то съобразно техните доходи. Правителството задължи хората да плащат втори път за нещо, което вече са платили. Как можем да караме пенсионери с по 70 лв. пенсия да плащат 60 лв. за пререгистрация? Това е рекет и Вие, господин министър, го знаете. Той се извършва не от КАТ, а от правителството. /Тук М. Христов неблагоразумно се излага на риск да бъде обвинен в тежкия грях популизъм/.
Господин министър, стана ясно, че от 1 октомври КАТ ще спира служебно от движение автомобилите със стари номера. На какво основание ще спирате автомобили, които имат редовен технически преглед, платили са данъците, имат гражданска отговорност и са абсолютно редовни? С какво един регистрационен номер, независимо дали е черен или бял, застрашава безопасността на движението?       / тук със съжаление се налага да констатирам въпиюща неосведоменост и некомпетентност на г-н М. Христов. Още на 20 януари 2006 г. в отговор на питане на депутата от ДСБ Ив. Иванов /вж.извадката от тази стенограма/, министър Петков, обещавайки да се впишем в срока 31 март, констатира: „ Така ще отговорим на очакванията и необходимостите на българските граждани, които в случая имат два аспекта: ПЪРВО,   ГАРАНЦИИ, ПРИ НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ, ПЪТНОТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ И ЗА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА МПС И ЗА ВОДАЧИТЕ…” Това е принос на министър Петков, за което би трябвало да бъде предложен за Нобелова премия. А това, че М. Христов е несведущ по въпроса защото не следи постиженията на математика – вътрешен министър, си е проблем   на М. Христов, който не забелязва, че откакто новите номера са въдени вече няма пътнотранспортни произшествия./      Проблемът пряко касае десетки хиляди пенсионери, социално слаби и безработни български граждани. Възнамерявате ли да предприемете конкретни действия за прекратяване на рекета към тези хора? Благодаря.
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ: Давам думата на министъра на вътрешните работи господин Румен Петков.
МИНИСТЪР РУМЕН ПЕТКОВ: Уважаеми господин председател, дами и господа народни представители, уважаеми господин Христов! В изпълнение на приети с Протокол № 51       /трябва да бъде намерен, дано не е секретен/     от   2005 г. на Министерския съвет мерки за увеличаване броя на моторните превозни средства със сключена застраховка и гражданска отговорност в началото на 2006 г. е изменена Наредба №   1-45 за регистрацията и отчета на моторните превозни средства и на ремаркетата, теглени от тях. Като крайна дата за подмяна на регистрационните табели е посочена 31 март 2006 г., а впоследствие срокът е удължен до 31 май. Ускорената подмяна на регистрационните табели доведе до значително натоварване на службите по регистрация и неудобства      /можеше да бъде употребена и по-мека дума за гаврата с гражданите/       за закъснелите граждани. След 31 май бяха предприети действия в рамките на полицейските правомощия за въздействие върху нередовните собственици на превозни средства. Служителите на МВР, осъществяващи контрол по безопасността на движението, предупреждаваха водачите на моторни превозни средства със стари регистрационни табели за необходимостта /интересно ми е как министър Петков би доказал съществуването на някаква обективна необходимост/ от подмяна на табелите         /разбира се не за да се осигурят печалбите на извършителите на подмяната на табелите, а само защото сменените табели са най-сигурното средство за осигуряване безопасност на движението/,        върху свидетелствата за регистрация се отразяваше срок за подмяна на регистрационните табели   и по желание на собствениците на моторни превозни средства бяха издавани reuofmzr. charmia pandoraразрешения за временно движение.          /за които разрешения рекетираните нещастници със стари номера на колите трябваше съгласно инструкциите да отидат да се молят на бюрократите от КАТ/.
На основание чл. 39, ал.   1 от Наредба № 1-45 от 2000 г. с цел придвижване на моторните превозни средства до пунктовете на Пътна полиция “КАТ” за подмяна на регистрационните табели към 1   октомври 2006 г. в Националния регистър на моторните превозни средства са регистрирани 2 млн. 171 хил. 963 пътни превозни средства с регистрационни табели, отговарящи на българския държавен стандарт. От тях 52 хил. 834 са спрени от движение. От 1   октомври служебно е прекратена регистрацията на 1   млн.   269   хил.   279 превозни средства с неподменени регистрационни табели Към момента службите на Пътна   полиция   “КАТ” продължават да обслужват гражданите, желаещи да подменят регистрационните табели на личните си моторни превозни средства. Гражданите се обслужват по облекчена процедура при възстановяване на служебно прекратената регистрация. Създадена е организация за ефективен и постоянен контрол от служителите на Пътна полиция и Охранителна полиция над всички моторни превозни средства със стари регистрационни табели с цел недопускане движение на превозни средства с регистрационни табели, неотговарящи на българския държавен стандарт      
кольца пандоры

pandora silver armband
kjøp pandora
pandora charms à vendre
pandora games
pandora bryllup sjarm

Itinéraire

x Sélectionnez votre moyen de locomotion À pied En voiture En transports en commun Lieu de départ Activer la géolocalisation Lieu d'arrivée Calculer l'itinéraire Nous ne pouvons pas vous proposer d'itinéraire car vous n'avez pas rempli tous les champs de recherche ou certains champs comportent des erreurs.  

Subscribe

close /* */ /* */ /* */ Logo_bg-news
  • Normal_gallery_image_presse
See the other candidates from this country Европейската News

Sofia
0 Sofia

Bulgaria
Subscribe Send message Бойко Борисов: Брекзит застрашава кохезионните фондове - Mediapool.bg Бойко Борисов: Брекзит застрашава кохезионните фондове - Когато петата в света икономика търпи щети с 200 млрд. за нощ, това не може на по-малките колелца да не се отрази. Така премиерът Бойко... Четири сценария за оставане на Великобритания в ЕС въпреки гласуването за напускане - Mediapool.bg Четири сценария за оставане на Великобритания в ЕС въпреки гласуването за напускане - Континенталните сили настояват обхванатата от безпокойство Великобритания официално да подаде молба за... Не си мислете, че са само британците | Европа | DW.COM | 30.06.2016 След референдума мнозина наричат британците "разрушители на европейската идея". Само че далеч не само Великобритания се е показвала в миналото като антиевропейска. Ето още пет примера от Западна Европа:

Голямата вина на Ердоган Турция е на прицела на международния тероризъм, а основната отговорност носи държавното ръководство... Александър Дамовски: Реалистичната прогноза е за провеждане на изборите в Македония през пролетта София. Реалистичната прогноза е за провеждане на изборите в Македония през пролетта, въпреки настояването на опозиционния социалдемократически съюз това да стане през ноември, каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Александър Дамовски, главен редактор на електронното издание МКД. По думите му след проведената среща на лидерите на четирите най-големи полит Въпреки критиките парламентът прие на първо четене антикорупционния закон (допълнена) Миналата година сходен проект, станал популярен като закона на Кунева, беше отхвърлен на първо четене в парламента. Лондон няма да обяви напускане от ЕС до края на 2016 г. Битката за нов премиер започна с включването на основните играчи Изборите в САЩ и милионите от Европа В изборната битка в САЩ инвестират не само американски фирми и профсъюзи. Европейските милиони за изборите в САЩ | Investor.bg Социалдемокрацията влезе в тежка криза През последните години не се чуват добри новини за политическите позиции и електоралното влияние на социалдемократическите партии в Европа Политическото благоприличие отива по дяволите - Mediapool.bg Политическото благоприличие отива по дяволите - Нека да разгледаме вероятния републикански кандидат за президент Доналд Тръмп, който с радост хвърля в огъня благоприличието, за да трупа... СЕМ отлага конкурса за нов шеф на БНТ и се захваща с правилата за избора му - Mediapool.bg СЕМ отлага конкурса за нов шеф на БНТ и се захваща с правилата за избора му - Съветът за електронни медии (СЕМ) предвижда да преработи правилата за избор на генерален директор на БНТ и едва тогава... БЛИЦ Новини - ЕК приветства отмяната на амнистията за македонските политици Европейската комисия приветства решението на македонския президент Георге Иванов да отмени прекратяването на разследванията срещу политици в западната ни съседка. Иванов вчера изцяло отмени амнистията, която самият той инициира на 12 април. С тогавашното си решение Иванов се опита да нормализира обстановката преди предварителните избори на 5 юни. ЕС без Великобритания ще е по-беден и по-малко либерален Европейски съюз без Великобритания ще бъде финансово по-беден, по-малко икономически либерален и в по-малка степен свободно търгуващ, по-малко атлантически и по-слабо отворен към бъдещо разширяване, пише Пол Тейлър за "Ройтерс". Георги Марков: Дошло е време Европа да има нов европейски договор на страни, чиито суверенитет се зачита Бившият конституционен съдия Георги Марков в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Плевнелиев обсъди със студенти бъдещето на България, дадоха Нинова на Цацаров заради поклонението пред Живков, чужденците подписват интеграционно... 1 млн. искат България за своя родина... АДСКИ ВЗРИВ разтърси Истанбул - има ранени (ВИДЕО) | Европа Нова терористична атака срещу полицейско управление в южната ни съседка В травмирана Холандия рязко спада доверието в ЕС - Mediapool.bg В травмирана Холандия рязко спада доверието в ЕС - Криза на доверието в либерализма доведе подкрепата за имиграцията и за европейския проект на много ниско равнище в тази някога прогресивна и... Македонският президент отмени взривилата страната амнистия на политици - Mediapool.bg Македонският президент отмени взривилата страната амнистия на политици - Македонският президент Георге Иванов съобщи, че е взел решение да анулира и останалите решения за помилване, които бяха... Левицата отново е най-голямата сила в Румъния Активността на местните избори в столицата падна до 33%. Плевнелиев пред студенти: Бъдете активни, това е единственият начин да си върнете държавата Президентът предупреди за нарастващата опасност от национализма, проповядван от все повече политически сили Monitor.bG :: Лидерът на гръцката опозиция иска нови избори Агенция Монитор - Институция в мрежата Желаният президент не желае нов мандат | Европа | DW.COM | 06.06.2016 Управляващите партии го искаха за държавен глава, но той обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат: германците ще запомнят Йоахим Гаук като "желания президент". Ето историята на неговия политически възход: Вечерни новини: 6 юни Българските доходи ще достигнат 50% от средните в ЕС-28 през 2030 г., ако темповете на нарастване на заплащането у нас се запазят; Наредба, публикувана за обществено обсъждане на сайта на Министерството на вътрешните работи, предвижда възможността сигнали за злоупотреби с пари от еврофондовете Пламен Орешарски: Проблемите между БСП и ДПС започнаха след европейските избори И да е имало някакви уговорки, те са били далеч преди да ме поканят за премиер, каза бившият министър-председател. Според него сме в началото на дългова спирала Monitor.bG :: Цачева: Възможни са избори 3 в 1 – два референдума и вот за президент. Агенция Монитор - Институция в мрежата Австрийските националисти искат да се забрани гласуването по пощата Партията на свободата обмисля да оспори резултатите от президентските избори в края на май, които кандидатът им Норберт Хофер загуби с минимална разлика. Левицата печели местните избори в Румъния Социалдемократите в Румъния отново са най-голямата политическа сила в страната, след като спечелиха местните избори в неделя с около 45% при 35% преброени бюлетини, предаде "Ройтерс". Това ги поставя в удобна позиция преди парламентарния вот по-късно тази година. БЛИЦ Новини - Теменужка Петкова: Резултатите в енергетиката са налице Резултатите от работата на правителството в енергийния сектор са налице, но ясната визия за развитието на сектора не се харесва на всички политици в България. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на пресконференция в отговор на отправени от ръководството на политическа партия АБВ обвинения за непрозрачно управление, съобщават от пресцентъра на енергийното ведомство. Румен Гечев: Никой друг освен ТОЙ не знае кандидата на ГЕРБ | Парламентарни новини България - шампион в измамите с европари, отбеляза соцдепутатът БЛИЦ Новини - Британски експерт: Полша вече не е „любима страна на Нова Европа” Риториката на европейските медии по отношение на полското ръководство в последно време рязко се промени, твърди полският коментатор Нил Кларк. От „любима страна на Нова Европа” Полша се превръща в държава, чието направление в развитието предизвиква безпокойство. Много неща сочат, че „нежните отношения” между Варшава и Брюксел отиват към своя край. Местан призова за предсрочни избори напролет Предсрочни парламентарни избори са възможни през пролетта на следващата година, но резултатите от президентските може да ускорят този процес, това каза лидерът на ДОСТ Лютви Местан в Благоевград. Станишев: За половин година Португалия е друга Лидерът на ПЕС похвали португалския премиер за реформите и посочи страната му за пример в ЕС Проф. Румен Гечев: Измамите и нарушенията на европейските процедури са най-големи в България „Измамите и нарушенията на европейските процедури са най-големи в България. През последната година и Лютви Местан: Паскалев да не се бърка в работата на независимия съд Денят 5 юни в световната история София. През 1945 година в Берлин е подписана декларация за поражението на Германия и за съвместното управление на нейната територия от правителствата на четирите държави (САЩ, Франция, Великобритания и СССР), като я разделят на четири окупационни зони. Две години по-късно на същата дата държавният секретар на САЩ Джордж Маршал, в речта си в Харвардския университет, излага програмата БЛИЦ Новини - Демонстрации в защита на демокрацията в Полша Във Варшава и редица полски градове имаше демонстрации, посветени на 27-ата годишнина от първите свободни парламентарни избори в страната, както и срещу политиката на дясното правителство. Прилики между референдумите за влизането на Великобритания в ЕС и за излизането й | Investor.bg БЛИЦ Новини - Само в БЛИЦ! Вижте скрития коз на ГЕРБ за президентските избори! Кампанията за Еврокомисарят Кристалина Георгиева ще е номинацията на ГЕРБ за президентската институция, научи БЛИЦ от високопоставени държавни източници. Най-влиятелната българка в Брюксел е приела предложението на ръководството на най-голямата партия и внимателно подготвя стратегията си. Десислава Атанасова: Не знам ДСБ опозиция ли са, Нинова не ги кани за общ фронт срещу ГЕРБ Не знам дали ДСБ са истинската опозиция, щом лидерът на БСП Корнелия Нинова не ги кани на среща за общ опозиционен блок срещу ГЕРБ. Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред БНТ. Дори опозицията не ги смята за опозиция, добави тя. Според Томислав Дончев в доклада на ОЛАФ няма нищо обезпокоително Томислав Дончев припомни предупреждението си към кметовете, че вътрешни и международни проверки на изградените с европари съоръжения ще се правят през следващите пет години и ако там бъдат заварени неподдържан терен или пасящи крави, парите ще бъдат връщани. Цветанов: Най-вероятно ще обявим кандидатурата си за президент през септември | Investor.bg Европа се нуждае от таймаут | Investor.bg Monitor.bG :: Мустафа Карадайъ: Предстоят ни различни избори, ДПС е готова Агенция Монитор - Институция в мрежата "Ïðåçèäåíò ëè? Íå ìå çàíèìàâàéòå" Áàé Ãàíüî ïðàâè èçáîðè â ïúëíî çàòúìíåíèå Денят 4 юни в световната история София. На тази дата през 1534 година френският изследовател Жак Картие открива остров Принц Едуард (Канада). Островът е една от десетте провинции на Канада и е най-гъсто населената провинция на Канада. На същата дата през 1800 г. е завършено строителството на Белия дом във Вашингтон, а през 1896 г. американският индустриалец и милиардер Хенри Форд тества първия си автомобил в Детр Цветан Цветанов: Популистите Марешки и Слави Трифонов са новите политически играчи "Новите политически играчи, както в България, така и в Европейския съюз, са популистите", заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов при откриването на четвъртата политическа академия н Интереси и съседи – гръцкият външен министър Никос Кодзиас На кого му трябва съюз между "Атака" и Патриотите? | България | DW.COM | 03.06.2016 "Атака" покани Патриотичния фронт да се явят заедно на изборите. С това може да бъде открит пътят за създаване на мощна антиевропейска политическа сила в България. Кой е "инженерът" на тази идея? Коментар от Иван Бедров: Илияна Йотова: След Румъния сме по злоупотреби с евросредства в ЕС | Investor.bg Цвета Караянчева: Аргументите на БСП за вземането на два нови държавни заема в размер на 1,2 млрд. лв. са манипулация Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева, в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус”. Кастинг за власт по руски Какво показват предварителните избори за депутати на "Единна Русия" за посоката на режима в Москва БСП решава за вътрешното си допитване за президентския вот Националният съвет на БСП ще обсъди днес кога и как да бъде проведен вътрешнопартийният реферндум за участието на социалистиет на предстоящите президентски избори. Трябва да бъдат уточнени и въпросите, които ще се подложат на референдум. Øåñòòå îáðàçà íà ãíèëàòà ðóìúíñêà ïîëèòèêà Ñèëíî ñúìíèòåëíè ëè÷íîñòè ñå ñúñòåçàâàò íà êìåòñêèòå èçáîðè Reuters: Председателят на Конгреса на САЩ заяви, че въпреки различията си с Доналд Тръмп ще гласува за него пред ноември Вашингтон. Председателят на Конгреса на САЩ Пор Райън заяви днес, че ще гласува за кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп на изборите от 8 ноември, предаде Reuters. „Не е тайна, че аз и той имаме различия. Няма да твърдя обратното“, заяви Райън. „Когато почувствам, че трябва, ще продължа да казвам какво мисля. Но истината е, че по въпросите, коит Ройтерс: ЕС бави либерализацията на визовия режим с Турция и още три страни - Mediapool.bg Ройтерс: ЕС бави либерализацията на визовия режим с Турция и още три страни - Държавите от Европейския съюз отложиха вчера постигането на споразумение за облекчаване на визовия режим с Грузия, а... На Европа ѝ трябват инвестиции, а не бюджетни правила | Investor.bg Европейското лице на България Меглена Кунева намери верния тон за проблемите в образованието Силният туристически сезон в Испания дава шанс за изборна победа на Рахой Испания регистрира най-големия спад в безработицата за месец май, тъй като курортите са наели рекорден брой хора заради очаквания огромен наплив на туристи. Орешарски: Проблемите между БСП и ДПС започнаха след европейските избори Някои от аргументите за края коалицията БСП – ДПС, които в последно време бяха оповестени от Сергей Станишев и Лютви Местан, не ми бяха известни. За мен противоречията във взаимоотношенията на двете Анна Александрова, ГЕРБ: Промените в Изборния кодекс целят да защитят конституционните права на българските граждани в чужбина Анна Александрова, депутатът от ГЕРБ, член на парламентарната Комисия по правни въпроси, в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Марин Мидилев: Индустрия 4.0 навлиза с ускорени темпове, а в България? Правителствата и бюрокрацията не генерират промени и са основната съпротива срещу промените. Истинск Monitor.bG :: Полша се зъби на Брюксел, след като Еврокомисията размаха пръст на Варшава Агенция Монитор - Институция в мрежата Александър Дамовски: В Македония се обмисля провеждането на нови избори през октомври Александър Дамовски, гл. редактор на електронното издание МКД, в интервю за предаването „Това е България” на Радио „Фокус” Ще спъне ли икономическите реформи новият парламент на Кипър? | Investor.bg Премиерът Борисов обясни с изборите коментарите за последния доклад на ОЛАФ | Investor.bg Президентите на Македония и Косово специално пред БНТ Всеки един от 7-те държавни глави дойде на форума в София със свой дневен ред, наложен от вътрешнополитическата обстановка. Македонският президент Гео... Правната комисия на НС одобри промените в Изборния кодекс Правната комисия на парламента одобри на първо четене промените в Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ. При Брекзит се очертава втвърдяване на имиграционната политика към граждани на ЕС - Mediapool.bg При Брекзит се очертава втвърдяване на имиграционната политика към граждани на ЕС - Лидерите на лагера за излизане на Великобритания от ЕС представиха план за втвърдяване на имиграционната... 64 чувала с бюлетини изчезнали в Неделино Става въпрос за изборни материали от местните избори през 2011 г. Британците, които искат да са германци Когато преди няколко седмици получила германско гражданство, Наталия Даненберг отпразнувала събитието с бутилка хубаво вино Станишев: Корнелия Нинова дава заявка, че е лидерът на опозицията Станишев смята, че левицата трябва да се обедини, а БСП да е водещата партия в нея и "да направи много сериозна промяна в България" БСП не приема условия за кандидат-президент Искаме да се опрости начинът, по който се кандидатства за европейско финансиране - Г-жо Йотова излизате от първото изнесено заседание на Изпълнителното бюро на БСП по обвявената стратегия от Бензема: Не съм на европейското заради расизъм Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема разви интересна теория защо не попадна в състава на селекционера Дидие Дешан за финалите на европейското ... Европа се нуждае повече от инвестиции, отколкото от бюджетни правила Коментар на Bloomberg, преводът е на Expert. Алексей Елисеев: Ако обърнем гръб на Русия, ще последва украински сценарий /КРОСС/ Хората се отучиха да се борят за правата си, казва пред "Дума" зам.-председателят на беларуската партия на левите "Справедлив свят" Алексей Британците, които искат да са германци | Европа | DW.COM | 01.06.2016 Все повече британци, живеещи в Германия, бързат да се сдобият с германско гражданство. Правят го, защото се опасяват, че ако сънародниците им гласуват за излизане на Великобритания от ЕС, ще загубят важни привилегии. The Independent: Борис Джонсън и Майкъл Гоув обещават въвеждането на точкова система за мигрантите в случай на „Брекзит“ Лондон. Водачите на кампанията за това Великобритания да напусне Европейския съюз – бившият кмет на Лондон Борис Джонсън и министърът на правосъдието Майкъл Гоув заявиха, че в случай на излизането на Великобритания от Европейския съюз ще въведат „австралийската точкова система за миграцията“ преди следващите парламентарни избори, пише The Independent. „Перспективните мигра Депутатите пак ще обсъждат евросанкциите срещу Русия Документът предвижда Народното събрание да натовари премиера и външния министър на България да представят пред Европейския съвет и пред Съвета по външни работи на ЕС предложение за изваждане на всички парламентаристи от европейските санкционните списъци и договаряне на реципрочно действие от руска страна. Борисов изрази загриженост за напрежението в Македония Премиерът Бойко Борисов е загрижен за вътрешнополитическата ситуация в Македония и призовава политическите партии там към диалог, реформи в интерес на всички граждани и спазване на постигнатите договорености. Проф. Тодор Галунов, политолог: Референдумът, в този вид, съдържа въпроси, които изискват конституционни промени Велико Търново. Референдумът, в този вид, съдържа въпроси, които изискват конституционни промени. Това каза пред Радио „Фокус”-Велико Търново политологът проф. Тодор Галунов. По думите му, ако се реализира идеята да се намалят депутатите от 240 на 120, това ще означава, че се отваря процедура по евентуалното свикване на Велико Народно събрание (ВНС), тъй като в българската ко Борислав Миланов: Моделът РБ в сегашния му вид има бъдеще | bgonair.bg Реформаторите ще работят с ГЕРБ във формата ЕНП, коментира той в Плевнелиев обеща помощ за излизане от кризата в Македония Република България е готова да окаже всяка подкрепа, която институциите в Република Македония поискат, за да се преодолее днешната политическата криза. БСП търси общ фронт за опозиция на ГЕРБ БСП започва незабавни разговори с ръководствата на другите опозиционни партии в парламента и местната власт за общ фронт - опозиция на ГЕРБ, както и обща подкрепа за такава политика. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова в Благоевград, където беше изнесеното заседание на Изпълнителното бюро на партията. От европейски клубен шампион в Интер? Банега обясни трансфера си "Търся ново предизвикателство" Общ кандидат на управляващите ще стане президент от раз Ако левицата спечели "Дондуков" 2, ще има предсрочни избори, казва Найден Зеленогорски Оланд отказа да оттегли трудовата реформа, във Франция започват стачки На въпрос дали ще прокара реформата с президентски указ Оланд отвърна: "Бих предпочел законът да бъде приет, без да се стигне до това", но уточни, че няма намерение да се отказва от текста. УЕФА ще реши през декември как ще изглежда Шампионската лига Срещите при затворена врата на лидерите на европейския футбол в Милано преди финала от лигата в събота са постигнали твърде скромен напредък, Борисов: Безотговорните винаги намират кусури Нормално е преди президентски избори всички да се позиционират, да искат да извлекат дивиденти и пон Премиерът Бойко Борисов: Всички видяха колко бързо и адекватно реагира България на мигрантската криза Люксембург. Всички видяха колко бързо и адекватно реагира България на мигрантската криза, включително ЕК. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Люксембург, където участва на Юбилейния конгрес на Европейската народна партия (ЕНП), предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите му, страните от ЕС помагат с каквото могат с охраната на външните граници. „Все повече Борисов: Решенията за бежанците не са най-лесни за вземане Премиерът Бойко Борисов участва в Люксембург в честването на четиридесетата годишнина от основаването на Европейската народна партия (ЕНП). Румен Христов: Две са опциите на РБ за президентските избори Френски профсъюзи започват стачки в летищата и градския транспорт Стачките във влаковете започват утре, ще ги последва градският транспорт в Париж, чиито служители започват да протестират в четвъртък. Авиодиспечерите заплашват да се присъединят в петък. Всичко това се случва дни преди началото на европейското първенство по футбол на 10 юни, на което се очакват 2.5 млн. чуждестранни туристи. Манолова прати на Цецка Цачева желаните от българи в чужбина промени в Изборния кодекс Манолова предлага да бъдат върнати отменените правила за образуване на избирателните секции извън страната, действали през 2014 г. и 2015 г., въведени по настояване на българите в чужбина. БЛИЦ Новини - ЕКСКЛУЗИВНО В БЛИЦ! Депутатката Десислава Атанасова срази Станишев и Корнелия: Изказванията на провалени политици от БСП, които се спасиха в Брюксел, са нескопосани! Депутатките от тежката артилерия на ГЕРБ Десислава Атанасова и Цвета Караянчева се завърнаха от Америка, където в продължение на повече от седмица се запознаваха с изборния процес. В същото време скандалите на родната политическа сцена станаха ежедневие. Агенция БЛИЦ потърси мнението на Атанасова по най-актуалните въпроси за изборите в САЩ, България, атаките на Станишев, Корнелия Нинова и... Слави Трифонов. Денят 30 май в българската история На 30 май 1876 г. ръководителите на Трети революционен окръг се събират начело със Стоян Заимов във врачанската църква "Възнесение" и обявяват въстание. На този ден през 1876 г. в Цариград е извършен държавен преврат, ръководен от Мидхад паша. На 30 май 1917 г. е учреден орден "За насърчение към человеколюбие" с четири степени. На този ден през 1919 г. Изпълнителният комитет на македонските братст Румен Христов: България се нуждае от десен президент, ориентиран към ЕС! СДС настоява за вътрешни избори, в които да могат да участват всички българи Десните в България трябва да се съсредоточат върху избора на гарантирано европейски ориентиран президент, Регионални медии: Варна - традициите на платеното "медийно присъствие" Анализът на всички, посочени до тук данни, показва, че по общите си разходи за медийни услуги само в рамките на три годни Варна се класира на второ място след "шампиона" Бургас Ирландия може да върне граничния контрол с Великобритания, ако Лондон излезе от ЕС - Mediapool.bg Ирландия може да върне граничния контрол с Великобритания, ако Лондон излезе от ЕС - Ирландският премиер Енда Кени предупреди, че е възможно да бъде върнат граничният контрол между неговата страна... Мнения Daily - Кой създаде Ценко Чоков И още: Галиче е моделът на ДПС, Оздравяване на общини или лост за политически злоупотреби Маршът на популистите Големите традиционни партии, в европейските държави обикновено представлявани от една дясна народна и една лява социалистическа, а в САЩ от Републиканците и Демократите, са в перманентна криза, която отваря пространството на разнообразни нови, или добре забравени, стари идеологии да набират сила и да изненадват на избори. Данаил Кирилов, ПГ на ГЕРБ: Борисов ни е изключително ценен – дали премиер или президент, въпрос на преценка София. Данаил Кирилов, народен представител от ПГ на ГЕРБ, председател на Комисията по правни въпроси, член на Временната комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Канал 3“ и „Радио К2“, заяви позиции по следните теми, съобщиха от Мрачните облаци над гръцкото правителство не се разсейват | Investor.bg Das Handelsblatt: Мартин Шулц не иска да бъде кандидат на ГСДП за канцлерския пост Берлин. Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц не би искал да бъде издигнат от партията си като кандидат за канцлерския пост при следващите парламентарни избори в Германия, които ще се проведат през есента на 2017 г., пише изданието Das Handelsblatt. „Моето място е в Брюксел“, заяви германският социалдемократ. „Европа в момента не се намира в най-доброто си състо Манюел Валс: Няма да склоня глава пред протестиращите срещу трудовите реформи Париж. Френският министър-председател Манюел Валс е решен да не се присъединява към дългия списък с политици, които признават поражение пред протестиращите, предава Reuters, позовавайки се на изказване на политика пред вестник Journal Du Dimanche. Синдикатът „Всеобща конфедерация на труда“ (CGT) организира улични демонстрации, протести на железопътните служители и блокади на Турският парламент одобри правителството на Йълдъръм - Mediapool.bg Турският парламент одобри правителството на Йълдъръм - Турският парламент утвърди състава на кабинета на новия премиер Бинали Йълдъръм, предаде БГНЕС. Новото правителство бе подкрепено от 315 от... Цветанов: С наближаването на президентските избори напрежението расте | Новини Увеличаването на влиянието на ГЕРБ в страната прави управлението на държавата още по-стабилно, заяви зам.-председателят на партията Карадайъ: ДПС няма да даде непоискана подкрепа на изборите за президент ДПС няма да даде непоискана подкрепа на никой от кандидатите на предстоящите президентски избори, заяви днес в село Руен председателят на партията Мустафа Карадайъ. Зеленогорски: РБ трябва да преговаря с ГЕРБ за общ кандидат-президент Тепърва предстоят дискусии в Реформаторския блок за президентските избори, от “България на гражданите” сме предложили Реформаторкият блок да преговаря с мнозинството за единна кандидатура, надяваме се да се подкрепи този подход. Зеленогорски: Още на първи тур трябва да има президент, излъчен от мнозинството Очевидно е, че има преформатиране в левицата, желанието й е да се бори за спечелване на президентските избори и да обърне мача, тоест президентските избори ще са тестът за предсрочни избори у нас, добави той. Цветанов: Увеличаването на влиянието на ГЕРБ прави управлението по-стабилно Според Цветанов в момента се наблюдават процеси на целенасочено саботиране на политическия процес от редица организации. И АБВ и БСП предложиха поправки в Изборния кодекс Партията на Първанов иска да няма таван на секциите в чужбина, а левицата - да отпадне електронното гласуване ВВС: Ед Милибанд призова младите британци да се регистрират за участие в референдума, за да не победи вотът за излизането от ЕС Лондон. Бившият лидер на британските лейбъристи Ед Милибанд направи „призив за мобилизиране“ на младите, за да се регистрират за участие в референдума за европейското членство на страната следващия месец, предаде ВВС. Милибанд предупреди, че отсъствието на милиони млади гласоподаватели от избирателните списъци може да доведе до победа на противниците на европейското членство н Карадайъ: ДПС ще играе основна роля на президентските избори На въпрос какъв кандидат би подкрепила партията на президентските избори, председателят на партията отговори: "Демократ." Борисов потвърди, че няма да се кандидатира за президент Премиерът Бойко Борисов за пореден път потвърди, че няма да се кандидатира за президент. Каза още, че сегашният държавен глава Росен Плевнелиев е бил... Българите в чужбина и ресорната им комисия в НС се срещнаха и не се разбраха - Mediapool.bg Българите в чужбина и ресорната им комисия в НС се срещнаха и не се разбраха - Представители на българите зад граница не приемат внесените нови поправки в Изборния кодекс за гласуването в чужбина... Цецка Цачева: Политиката е изкуство на възможното АБВ внесе нови поправки за гласуването в чужбина, БСП поиска отпадане на е-вота - Mediapool.bg АБВ внесе нови поправки за гласуването в чужбина, БСП поиска отпадане на е-вота - Избирателни секции в чужбина да могат да се откриват без ограничения за броя им във всяка страна зад граница....

Il più grande parco divertimenti al coperto d'Italia
Tantissime attrazioni per tutta la famiglia e giostre per ragazzi
Divertimento tra lo zucchero filato e la frutta caramellata

Il più grande parco divertimenti al coperto d’Italia

16-17 dicembre 2017
Dal 22 dicembre 2017 al 7 gennaio 2018
13-14 gennaio 2018

Winterello

Presto online!

Braccialetto

Clicca qui!!

Intrattenimento

Clicca qui!

Attrazioni

Clicca qui

Partner

Supporter