Fiat 124 Spider: Japan+Italia = Sant - BilNorge.no pandora sjarm til salgs

Tweet

Hva er dette?
Fiat 124 Spider er noe så eksotisk som et italiensk-japansk samarbeidsprosjekt. Opprinnelig skulle Mazda MX-5 være basis for en sporty, liten Alfa Romeo-roadster.

Så bestemte Sergio Marchionne seg for at «alle Alfa Romeo skal produseres i Italia!». Aj, aj. Roadsteren skulle jo produseres side om side med MX-5 i Japan – dette fungerer jo ikke. Men historien har en lykkelig slutt, og den slutten er forhåpentligvis bare begynnelsen på noe stort.

For MX-5-derivatet endte opp som en Fiat, som i tur valgte å vekke til live 124 Spider-navnet som prydet den elegante roadsteren italienerne lanserte for ganske nøyaktig 50 år siden.

Det er ikke vanskelig å se likheten mellom gammel og ny 124 Spider. De runde frontlyktene, den slanke, brede grillen og avlange, firkantede baklyktene. Og selv om det skiller 50 år mellom de to utgavene, er den moderne forfriskende lik i dimensjonene.

Det skiller bare tre centimeter på akselavstanden, for eksempel, og et vekttillegg på forsiktige 90 kilo er godkjent etter femti år med stadig større krav til kollisjonssikkerhet og byggekvalitet.

Og det er nesten imponerende hvor forskjellig 124 Spider ser ut sammenlignet med MX-5.

Motor og drivverk:
Det hersket litt usikkerhet om den italienske Mazdaen (av noen kalt «Fiata», en miks av Fiat og Miata) skulle bruke Mazdas eget drivverk eller noe fra Fiat-hylla.

Fiat valgte sistnevnte. Heldigvis, sier jeg – for det gjør differensieringen fra Mazdaen større.

Under panseret sitter en 1,4-liters turbomotor. 140 hestekrefter er glimrende i en bil som dette, og gir ytelser som matcher MX-5 bra. Motorkarakteren er derimot forskjellig. Der MX-5 har et helt lineært og klassisk effektregister, har Fiaten en tydelig turbokarakter.

Hva som er best av de to er vanskelig å bedømme – spesielt uten å ha kjørt de side om side – men det virker som om Mazdaen har en litt bedre girkasse. Litt mer presis i bevegelsene.

Hvordan er den å kjøre?
Akkurat som Mazda MX-5: Helt fantastisk! Bilen er så herlig balansert og så lysten på svinger at det er omtrent umulig å ikke glise hele veien fra A til B – som aller helst kjøres via både E og R også.

Det er forfriskende å kjenne at Fiat ikke har falt for fristelsen å utstyre 124 Spider med betongstive dempere og «Nürburgring-tunet» chassis.

Dette er laget for å kjøre langs fjorden, forbi kontinentale vingårder, over fjellet – og gjennom landsbyene i mellom.

På motorveien er det litt mye vind over skuldrene og øvre delen av ryggen, men stort sett er det ikke noe problem å frese av gårde også på motorveien. Men vi trives best i cirka åtti.

Der eksteriøret skiller seg ganske drastisk fra MX-5, er interiøret så å si uendret. En Fiat-logo i rattet, ny grafikk på instrumentskivene og ny girkule er vel egentlig det hele. Men det gjør ingenting, for det hele føles godt sammenskrudd og er akkurat så oversiktlig og enkelt en roadster fortjener.

Og spør ikke hvordan den er med taket på, for jeg kjørte ikke en meter uten å ha bar himmel over hodet.

Konklusjon:
Samarbeidet mellom Italia og Japan kunne knapt vært utført bedre. Fiat har beholdt de fantastiske kjøreegenskapene, det flotte interiøret og det generelt ekstremt vellykkete roadsterkonseptet – samtidig lagt til litt italiensk sjarm og tydelig nok differensiering til at folk flest ikke vil bry seg nevneverdig om 124 Spiderens opphav.

FAKTA Fiat 124 Spider

Motor:

4-syl. turbobensin, 1368 ccm

Effekt:

103 kW (140 hk)

Dreiemoment:

240 Nm

Drivverk:

6-trinns manuell, bakhjulsdrift

Mål LxBxH:

405 x 174 x 123 cm

Akselavstand:

231 cm

Egenvekt:

1050 kg

Bagasjerom: qfnqtomd. pandora charm bracelets sale

140 liter (VDA)

Aks. 0-100 km/t:

7,5 sek.

Toppfart:

215 km/t

Snittforbruk (oppgitt):

0,64 l/mil

CO2:

148 g/km

Pris fra:

Ikke klar

img img img img img img
img img img img img img
img img img img img img
img img img img img img
img img img img img img
img img img img img img
img img img img img img
img img img
45 bilder i galleri
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del p
pandora sanger
2013 pandora charms
gratis pandora nedlasting
pandora bracelet price
billiga pandora charms

Glasperler til smykker

Cats eye perler, krakelerede glasperler, perler med s

Kan Christian (11) synge seg til topps?

SANGTALENTET FRA RAKKESTAD: Christian Ibarola (11) håper på din stemme når han entrer scenen under fredagens finale av Norske Talenter.

SANGTALENTET FRA RAKKESTAD: Christian Ibarola (11) håper på din stemme når han entrer scenen under fredagens finale av Norske Talenter. Foto:

Av

Håper at Rakkestad støtter oppom og stemmer på han i finalen av Norske Talenter.

DEL

Christian Ibarola (11) tilbringer disse dagene i Oslo sammen med de andre finalistene for å forberede seg til fredagens finale. Sangvalget hans er hemmelig, men stefar Henning Borgersen avslører at både hovedpersonen selv og «hjelperne» i Norske Talenter var godt fornøyd med valget.

– Det var de som anbefalte han å velge denne sangen, så vi håper at den faller i smak hos seerne hjemme også, sier han.

– Veldig stolte

Borgersen kommer til å innta plass i salen fredag sammen med Christian sin bestemor og bestefar. Bak i kulissene vil 11-åringens mor og tante følge med mens den talentfulle rakstingen inntar scenen i Nydalen Studio i Oslo.

– Vi er veldig spente alle sammen og naturligvis veldig stolte av ham uansett om han vinner eller ikke. Det er bare en bonus hvis han går til topps, sier Borgersen.

Billettene til finalen var utsolgt allerede i januar før det ble klart hvilke finalister som gikk videre, dette har ført til at heiagjengen fra Os skole følger finalen fra skolens amfi.

– Det var litt kjedelig at Christian ikke får den store heiagjengen som han hadde i semifinalen, men sånn er det. Han vet at de sitter hjemme og følger med, også håper vi selvfølgelig at Rakkestad støtter oppom og stemmer på han i finalen, oppfordrer Borgersen.

DOMMERNE: Suleman Malik, Mia Gundersen, Solveig Kloppen, Linn Skåber, Bjarne Brøndbo.

DOMMERNE: Suleman Malik, Mia Gundersen, Solveig Kloppen, Linn Skåber, Bjarne Brøndbo. Foto:

En stemme er i hvert fall Christian sikret. Ordfører Ellen Solbrække har fulgt det unge sangtalentet hjemme fra sofaen og gleder seg til å se finalen.

– Selvfølgelig skal jeg heie på han, og jeg tror han kommer til å nå veldig langt. Det er veldig stas at det er en Rakkestad-gutt som er med og jeg har fått tilbakemeldinger fra folk jeg kjenner langt utenfor Rakkestads grenser som har lagt merke til dette store talentet, sier hun.

– Fløyel i stemmen

Christian var den første som fikk «gullknappen i årets versjon av Norske Talenter. Han var også den første finalisten som ble klar etter at dommer Bjarne Brøndbo måtte tørke tårene nok en gang i semifinalen.

– Hadde jeg hatt en gullknapp her nå, så hadde du fått en til. Dette var helt fantastisk, det var soft, du traff tonen hver gang. Det er nesten så jeg ikke tror du er bare 11 år. Her har vi nok en finalist! slo Brøndbo fast.

– Det er stort å formidle en sånn sang. Du rørte meg, du rørte hele Norge akkurat nå. Det var virkelig en verdig gullknapp, mente Mia Gundersen.

Christian til finalen!!

– Du har fløyel i stemmen, og det er ikke bare følelser, det er fint teknisk også, sa Linn Skåber.

Seier eller ikke på fredag, musikkarrieren til 11-åringen har allerede fått egne bein å gå på. I november skal han blant annet stå på scenen sammen med nevnte Brøndbo på Det Norske Teatret.

De tolv finalistene til fredagens finale av Norske Talenter er:

Christian Ibarola (11) fra Rakkestad fikk gullknapp av Bjarne Brøndbo i det første programmet i årets sesong. Så sang han seg til finalen.

Tinndølan, folkedansgruppen fra Tinn i Telemark er tilbake med ny koreografi og folkedans.

Tore Pedersen (14) fra Oslo. Tore er på plass med mer sang.

Vilde Winge (13) fra Sandefjord fikk gullknapp av Linn Skåber. Hun tegnspråktolket «Ring meg» og overrasket stort med sin sjarm. Nå er hun klar for å kjempe om seieren.

Mathias Rudsveen (13) fra Oslo overbeviste først Solveig Kloppen som ga ham gullknapp, og så seerne som ga ham finaleplass.

Lukas Ivarrud (15) fra Mosjøen danset seg til finalen med stor overbevisning.

Carl-Henrik Kværne Nilsen (28) fra Drammen har sunget seg til en finaleplass.

Surreal Crew (9 – 12) fra Oslo. Den herlige dansegruppen vant seernes stemmer og plass i finalen.

Fredrik Moe (23) fra Bergen. Fredrik har tryllet seg til en plass i finalen.

Gemini Crew fra Nøtterøy. De to unge damene har overbevist med sin fantastiske dans.

Marius Abrahamsen (30) fra Skien er i finalen med slampoesi.

Toby DeeDaran (21) fra Oslo. Toby danset seg rett til finalen med sitt fantastiske show.

Artikkeltags

Se kommentarer

Flere saker

Gå til forsiden
Il più grande parco divertimenti al coperto d'Italia
Tantissime attrazioni per tutta la famiglia e giostre per ragazzi
Divertimento tra lo zucchero filato e la frutta caramellata

Il più grande parco divertimenti al coperto d’Italia

16-17 dicembre 2017
Dal 22 dicembre 2017 al 7 gennaio 2018
13-14 gennaio 2018

Winterello

Presto online!

Braccialetto

Clicca qui!!

Intrattenimento

Clicca qui!

Attrazioni

Clicca qui

Partner

Supporter

Winter Wonderland Italia © 2016 | Privacy Policy
P.IVA 01983050384