Verhulst, Dimitri – Schrijversgewijs pandora officieel

Verhulst, Dimitri

Dimitri Verhulst

Aalst, 2 oktober 1972

Dimitri Verhulst is een geëngageerd schrijver van verhalen, romans, columns

Zijn grootste succes tot nu toe is De helaasheid der dingen, dat veelvuldig werd bekroond, vertaald en eenmaal verfilmd.

 

BIOGRAFIE

2 oktober 1972: Geboren te Aalst.

Dimitri Verhulst kende een moeilijke jeugd.

 • In Humo (14 maart 2006) beschrijft hij het als volgt: “Er werd ongelofelijk veel gevochten thuis, de pinten vlogen door de woonkamer, er hing altijd agressie in de lucht (…) wij waren de losers, het crapuul, de messenvechters.”

Zijn vader was postbode en had een drankprobleem; zijn moeder ging met andere mannen. Bij de echtscheiding – na 12 jaar huwelijk – bleef Dimitri bij zijn moeder, maar zij zette hem de deur uit. Hij ging toen bij zijn vader wonen, die zelf was ingetrokken bij zijn moeder en zijn drie broers.

Later werd hij in een pleeggezin geplaatst. Hij vertelt daarover: “Ik kwam recht uit de drek en belandde plots bij een gezin van geciviliseerde, intellectuele vrijmetselaars (een arts en een advocaat) met een geklimatiseerde wijnkelder (…) Die mensen hebben ongelofelijk veel voor mij betekend, al is het ook daar op een mislukking uitgedraaid: ze werden zot van mij – ik was een ettertje – en ze hebben me uiteindelijk buitengezet”. (Humo, 14 maart 2006)

Vervolgens zat hij 2 jaar in een gezinsvervangend tehuis.

Tijdens zijn schooljaren werd hij vanwege gedragsproblemen een aantal keren van school gestuurd.

1991: Een jaar na de dood van zijn vader gaat hij aan de Universiteit Gent Germaanse filologie studeren, maar na drie weken is hij zo ontgoocheld dat hij zijn studie afbreekt en werk ging zoeken.

 • Hij werkt 1 jaar lang in een textielfabriek in Sint-Niklaas.

1993: Gaat opnieuw studeren, ditmaal kunstgeschiedenis, maar moet wegens geldgebrek ook deze studie opgeven.

 • Werkte als pizzaleverancier in Gent, was toeristische gids op plezierbootjes, duivenstrontschraper op kerken en animator in hotel op Mallorca enz.
 • In de periode voor zijn officiële debuutroman De kamer hiernaast (1999) had hij al heel wat bij elkaar geschreven. Zijn ongepubliceerde oeuvre bevat zowel toneelstukken (Sterven voor Beginnelingen, Schetsen van angst & vrees, Tatoeages) als een verhalenbundel Assevrijdag.

1994: Zijn eigenlijk – maar onofficieel – debuut heeft als titel Assevrijdag. Deze vrij obscure publicatie was een initiatief van hemzelf dat enkel zijn weg vond naar wat vrienden en bekenden.

1994: Zijn debuut als dichter met de bundel ‘Werf en wrak’ (Uitg. Dilbeekse Cahiers), bevat veel puberpoëzie vol onverwerkte emoties en vaak doorzichtige woordspelletjes.

1995: Vanaf 1995 verscheen regelmatig prozawerk in bladen als Nieuw Wereldtijdschrift, Revolver, Deus ex Machina en De Brakke Hond.

1997-1999: Redactielid van het intussen opgeheven culturele tijdschrift Underground.

1999: Het ‘officieel’ prozadebuut met de verhalenbundel De kamer hiernaast verschijnt.

 • Het zijn autobiografische verhalen over zijn onvaste jeugd.
 • Genomineerd werd voor de NCR Literair Prijs – 2002).

2001: Een tweede bundel gedichten rolt van de persen: Liefde, tenzij anders vermeld, waarin de thema’s geluk en liefde centraal staan.

 • Werd genomineerd voor de Buddinghprijs – 2002

Datzelfde jaar verscheen tevens de roman Niets, niemand en redelijk stil.

2002: De roman De verveling van de keeper vormt een keerpunt. Het autobiografische dat tot nog toe een dominerend element was, maakt plaats voor een grote maatschappelijke en politieke betrokkenheid.

 • Het verhaal speelt in het jaar 2034 in het troosteloze dorp Dendermongo in een door het Vlaams Blok geregeerd Vlaanderen.
 • Geprezen voor zijn maniëristische stijl en zijn talent voor het groteske.

2003: Als voorbereiding op de novelle ‘Problemski Hotel’, laat Dimitri Verhulst zich voor het Vlaamse tijdschrift Deus ex Machina, enkele dagen opsluiten in het asielcentrum van Arendonk.

 • Het resultaat Problemski Hotel – verhalen over zijn verblijf in een asielcentrum-, raakt een gevoelige snaar en toont zijn maatschappelijke bekommernis.
 • Het boek is vertaald in meer dan 10 talen o.m. het Duits, Deens, Engels, Frans, Hebreeuws, Sloveens, Italiaans en Hongaars.

2003: Woont en werkt voortaan in Huccorgner, een dorpje op een 10-tal km van de Waalse stad Huy.

2004: In Dinsdagland , reisverhalen over zijn geliefde en dwarse België, bundelt hij zijn reportages uit ‘De Morgen’.

2005: Waagt zich aan het toneel met het stuk “Aalst – de aankomst in de bleke morgen op dat bleke plein”.

 • De basis van het stuk is een waar gebeurd gezinsdrama uit 1999. (Een moord gepleegd door de ouders op hun kinderen in het Hotel de la Gare te Aalst).

2006: Breekt door met de schaamteloze, in alcohol gedrenkte kroniek van zijn jeugd De helaasheid der dingen (2006). Het boek oogst een immens succes, behalve bij de erin beschreven nonkels.

 • Krijgt hiervoor de Publieksprijs van de Gouden Uil 2007, de Inktaap 2008 Humo’s Gouden Bladwijzer en nominaties voor Libris en AKO.
 • De verfilming door de Vlaamse regisseur Felix Van Groeningen liet niet lang op zich wachten. In januari 2008 begonnen de filmopnames.  Op het Filmfestival van Cannes 2009 werd De helaasheid der dingen geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs. De film kreeg in Cannes de Prix Art et Essai, een onderscheiding van de organisatie die 3 000 onafhankelijke bioscoopzalen wereldwijd groepeert.

2006: Met ‘Mevrouw Verona daalt de heuvel af ‘schrijft hij een gevoelig liefdesverhaal, in een pointillistische stijl.

 • Werd als enige Vlaamse werk genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2007.

2008: Met het bittere ‘Godverdomse dagen op een godverdomse bol’ verschijnt Verhulsts eigenzinnige wereldgeschiedenis.

 • Op 23 september 2008 stuntten zijn uitgever Contact en het weekblad Humo met de verdeling van zijn nieuwe roman Godverdomse dagen op een godverdomse bol tegen de prijs van een Humo-magazine (€ 2,30), immers het boek met een oplage van 320 000 exemplaren kreeg je gratis als bijlage bij Humo: een nooit eerder geziene promocampagne voor een Vlaams literair werk.
 • Pas een week later komt het boek uit in hardcover in de boekhandel.
 • Prijs van het beste Boek 2008 op Humo’s Pop Poll.

2009: Hij werd aangezocht als curator van het boekenfestival Zogezegd in Gent 2009 dat de Literaire Lente in Vlaanderen opent.

Februari 2010: Werd hij ambassadeur van stichting Varkens in Nood.

 • Beroemde Nederlandse schrijvers als J.J. Voskuil en Jan Terlouw zijn hem daarin voorgegaan.
 • Zijn doel is om in België de praktijk om biggen te castreren ter voorkoming van berengeur te stoppen. Hij draagt daarmee het standpunt van Varkens in Nood uit, dat vlees met berengeur nauwelijks voorkomt, en via geurdetectie aan de slachtlijn uit de rekken van de supermarkten kan worden gehouden. In een opiniestuk in De Morgen benoemde Verhulst zichzelf met “klotenambassadeur”.

De veel gehoorde vergelijking met Louis Paul Boon berust niet echt op een gemeenschappelijke stijl maar op een gemeenschappelijke (en zeer sympathieke) beschrijving van de Aalsterse “basse classe”. Verhulst heeft ook zeer groot respect voor schrijvers als Pjeroo Roobjee en Pol Hoste.

Oktober 2015: ‘Problemski Hotel’ (2003), verfilmd door Manu Riche, gaat in de theaterzaal van de Vooruit, in première.

November 2015: Nadat hij voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de Boekenweek 2015 in Nederland en Vlaanderen de novelle De zomer hou je ook niet tegen, schreef, werd door uitgeverij Atlas Contact tevens de roman Bloedboek gepubliceerd.

 • Dirk Leyman in De Morgen Boeken: Dimitri Verhulst zet zijn tanden in de eerste vijf delen van het Oude Testament. Zijn onorthodoxe bijbel voor dummy’s is een kleurrijke graphic novel in romanvorm, met uitroeptekens eb dik aangezette scenografie. Amusement verzekerd.
 • Laten we de eerste zin citeren: ‘Indien er effenaf niks was in het begin, dan ook geen toekomst. Dus was het God, van wie niemand weet en weten zal van waar Die zelf dan komt’.

2016: Bosch’ Beach (libretto voor muziektheater LOD) gaat in september in première in het concertgebouw te Brugge.

23 & 24 september: Verhulst gaat samen met het jazztrio Too Noisy Fish de ‘beat poets’ achterna, vooral William S. Burroughs of dichter bij ons Jules Deelder en Remco Campert,.

Nightwatch is een productie die hij samen met Too Noisy Fish en het videastenduo Trisha De Cuyper en Jan Lapeire in elkaar bokste.  Zelf schreef hij de tekst die heen en weer pendelt tussen twee kortfilms: eentje over een eenzame nachtwaker en eentje over twee opgroeiende meisjes in een verlaten villa. (bekijk: https://www.youtube.com/watch?v=SnOL_xR0mL8

Oktober 2016: Twee romans rollen haast gelijktijdig van de persen bij de uitgeverij Contact: Spoo Pee Doo,  en Het leven gezien van beneden

2017: Dimitri Verhulst presenteert Made in Europe, een achtdelige VPRO-reeks waarin hij de Europese identiteit poogt helder te stellen aan de hand van enkele zeer uiteenlopende culturele iconen: van Beethoven tot Pussy Riot, van James Joyce tot de minirok, en van Dracula tot Lego.

 • In acht thema ’s – rebellie, religie, de vrije vrouw, verbeelding, de duistere kant, verlangen, vernieuwing en idealen (allen gerelateerd aan de vrijheid) – wordt de DNA van ons continent ontrafeld.
 • Made in Europe is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Pieter Steinz. Het is een coproductie van VPRO en Canvas.
 • Neem een kijkje: made in europe – VPRO

2017: In de herfst verscheen een bundel gedichten onder de titel Stoppen met roken in 87 gedichten, een grillig amalgaam van teksten

BEKRONINGEN

 • 1999 – Genomineerd voor de NCR Literair Prijs voor De kamer hiernaast.
 • 2001 – Genomineerd voor de Buddinghprijs voor Liefde, tenzij anders vermeld.
 • 2007 – Genomineerd voor de AKO Literatuurprijs voor Mevrouw Verona daalt de heuvel af.
 • 2007 – Publieksprijs Gouden Uil voor De helaasheid der dingen.
 • 2008 – De Inktaap voor De helaasheid der dingen, literaire jongerenprijs Vlaanderen, Nederland en Suriname.
 • 2009 – Beste Boek 2008 Humo’s Pop Poll voor Godverdomse dagen op een godverdomse bol.
 • 2009 – De Libris Literatuur Prijs voor Godverdomse dagen op een godverdomse boll.
 • 2014 – Beste Boek 2013 Humo’s Pop Poll voor “De laatkomer”
 • 2015 – Bekroond met de Tzumprijs voor de mooiste literaire zin van het voorbije jaar.
  • De zin is terug te vinden op pagina van de roman Kaddisj voor een kut: ‘Jouw kapsel, voor zover dat nog een kapsel mocht worden genoemd, had veel weg van zo’n in die dagen en zwang rakende ecologische tuin, waarin elk menselijke ingreep een misdaad tegen de natuur werd beschouwd.’

GERAADPLEEGDE BRONNEN

Websites

 • Dimitri Verhulst – Wikipedia

 

BIBLIOGRAFIE  & FILMOGRAFIE

Woordje vooraf

 • Informatie over zijn romans, verhalen en poëzie vindt u bij Uitgeverij Contact
 • Verhalen en essays van Dimitri Verhulst verschenen onder meer in De Brakke Hond
 • Voor De Morgen schrijft Dimitri Verhulst columns. Deze zijn echter niet online, maar enkel op papier te lezen!
 • In Nieuw Wereldtijdschrift 16de jg. Maart 1999 op pp 72-77, verscheen Miserlou. Een ‘liefdesgeschiedenis’ van toenmalig debutant Dimitri Verhulst.
 • Wie geïnteresseerd is in een overzicht van de vertalingen van de diverse boeken van Dimitri Verhulst zie: http://www.letterenfonds.nl/en/author/322/dimitri-verhulst

De bibliografische gegevens werden onder meer nagekeken bij

 • Koninklijke Bibliotheek van België – Brussel / Bibliothèque Royale de Belgique – Bruxelles
 • Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience –Antwerpen.
 • POËZIECENTRUM vzw – Gent

Om de foto’s in de fotogalerij te vergroten klikt u op de foto.

Chronologisch overzicht

Jaar Titel Fotogalerij Uitgeverij 1ste druk
1994 Assevrijdag. (verhalen)
Bestemd voor vrienden.
Eigen Beheer.
1994 Werf en wrak. (poëzie)
Omslagontwerp: W. De Boeck
Dilbeek: Dilbeekse Cahiers. -43p.
Afmetingen: 22 x 14 (ingenaaid)
Deze uitgave werd gedrukt op de persen van Drukkerij De Hauwere-Huau Industriepark Bevrijdingslaan Eegene 3 – Dendermonde.
1999 De kamer hiernaast. (verhalen)
Genomineerd voor de NCR Literair Prijs
Omslagontwerp en aanwijzingen voor de typografie: Melle Hammer.
Foto auteur: Jan Van Caneghem.
Bevat: Schildersverdriet (pp 7-13); Viert vader (pp 14-24); Een muziekgeschiedenis (pp 25-36); Gescheten (pp 37-50); Uremie (pp 51-66); Sketches of  Spain (pp 67-78); Een schrijversloopbaan (pp 79-90); Bacon (pp 91-101); De kamer hiernaast (pp 102-143).
 verhulst-dimitri-23 Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. -143p.
Afmetingen: 18.50 x 12.25 (gebonden – harde geïllustreerde kartonnen kaft)
Een aantal verhalen uit deze bundel verschenen eerder in tijdschriften: ‘Gescheten’ (in De Brakke Hond, winternummer 1995), ‘De kamer hiernaast’  (als ‘Het condominium’ in De Brakke Hond,(herfstnummer 1997), ‘Sketches of Spain’ (als Joelieja’ in Underground nr 2, 1998), ‘Een muziekgeschiedenis’in Deus ex Machina nr. 3, 1998)
2001 Niets, niemand en redelijk stil. (roman) Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. -111p.
2001 Liefde, tenzij anders vermeld. (poëzie)
Genomineerd voor de Buddinghprijs.
Omslagontwerp: Artgrafica
Omslagfoto: Kamil Vojnar/Photonica/Imagestore
Typografie: Arjen Oosterbaan

 

Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. -45p.
Afmetingen: 20 x 13.50 (ingenaaid)
2002 De verveling van de keeper. (roman)

Omslagontwerp: Artgrafica
Foto auteur: Nathalie De Clercq
Typografie: Arjen Oosterbaan
Verhulst dimitri 17 Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. -110p.
Afmetingen: 20 x 12.50 (paperback)
2003 Problemski Hotel. (roman)
Omslagontwerp: Rick Vermeulen
Typografie: Arjen Oosterbaan
Vertaald in het Duits, Deens, Engels, Frans, Hebreeuws, Sloveens, Italiaans en Hongaars.
2015: Verfilmd door Manu Riche
Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. -110p.
Afmetingen: 20 x 12.50 (paperback)
2004 Dinsdagland. Schetsen van België. (reisverhalen)
Reisverhalen over zijn geliefde en dwarse België, bundeling van zijn reportages uit De Morgen.
Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. -176p.
2005 Stad van Letters. Cahier G

Interview met Dimitri Verhulst en Danny Ronaldo: Jos Geysels.
Vormgeving
: Nej De Doncker.
Eindredactie : Marc Ruyters.
Beeldmateriaal: Miss Pegasus (p.11); Newton (p.21); &Pegasus (p.27) – Thank you Google.
Foto’s op pagina’s 5,7,14,18, 23 en 25: Koen Broos.
Druk en gravure: Imschoot Gent.
Gezet in
Adobe Garamond en Goudy en gedrukt op Muncken Print Extra 115 gr. 1.8 van Munckedal.
Basisplaat: Foamalux van Brett Martin.

Nota:  De korte dialoog De Gigantomaan tussen een circusartiest die aan gigantonomie lijdt en zijn verouderd paard werd door Ronaldo opgevoerd in het planetarium van de Antwerpse Zoo op 17,18, 19 en 20 augustus.

Verhulst Dimitri 15 Antwerpen: ABC 2004 (Antwerpen open vzw, Wapper 2). / Gent: Imschoot Uitgevers.

Reeks: Stad van letters / Antwerpen Wereldboekenstad 2004. – Antwerpen, 2004 – 2005; vol. G.
Dit is één van de 26 cahiers die verschijnen t.g.v. antwerpen world book capital 2004;

Verhulst Dimitri 15b

2005 Boekendiefstal is een zegen voor de middenstand. Jaargeschenk uitgeverij Contact. Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. -p.
Oplage: 2250 ex.
2005 Yerma vraagt een toefeling. (Muziektheater – tragikomedie)
Vertaling van het toneelstuk Yerma van Federico Garcia Lorca.
Het muziek LOD – Theater Zuidpool. -86p.
Oplage:  500ex. + 30 luxePremière 8 juni 2005 Kunstencentrum Vooruit . Op locatie (LUMCO, Zeeschipstraat 107, 9000 Gent)
-Regie: Marijke Pinoy.
-Spel: Wine Dierickx, Stefaan Degand, Arend Pinoy, Marijke Pinoy, Marie Koop, Amara Reta, Amparo Cortés.
-Muzikanten: Lode Vercampt, Kristof Roseeuw, Wim Konink, Fabian Fiorini, Thomas De Prins.
2005 De aankomst in de bleke morgen op dat bleke plein (Titel varieert: Aalst) (Theater)
Met tekeningen van Larsen Bervoets.
Verhulst schreef het boekje (73 pagina’s) naar aanleiding van de theatervoorstelling ‘Aalst’ van Pol Heyvaert. Een stuk dat gebaseerd is op de rechtzaak over een gruwelijke kindermoord in de gelijknamige stad, en waarin zowel gebruik gemaakt wordt van de exacte weergave van de realiteit als van fictionele elementen.
Victoria & Sintjoris Drukkerij. -73p.
Productie van het Gentse theaterhuis Victoria.
Concept, regie en beeld : Pol Heyvaert.
Teksten : Dimitri Verhuls.
Spel : Lies Pauwels en Felix van Groeningen.
Stem:  Jacky Dewaele.
Soundtrack : Reinhard Van Bergen, Bent Van Looy en Niek Meul .
Met dank aan Jan Eelen,  Myriam Van Moffaert en Paul Standaert.
2006 De helaasheid der dingen. (roman)
Omslagontwerp:Suzan Beijer
Foto omslag: Goos Bronkhorst
Foto auteur: Nathalie De Clercq
Typografie Arjen Oosterbaan.
Krijgt hiervoor de Publieksprijs van de Gouden Uil, de Inktaap en nominaties voor Libris en AKO.
2013: Vertaald in het Frans onder de titel La merditude des choses. Vertaler: Danielle Losman.
Coll. Littérature Etrangère 10/18
Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. -207p.
Afmetingen: 20 x 12.50 (paperback)
 
Verhulst Dimitri 2a  Cover Franse vertaling
2006 Mevrouw Verona daalt de heuvel af. (novelle)
Gevoelig liefdesverhaal, in een pointillistische stijl.
Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. -109p.
Pandora Pockets.
2006 Dimitri Verhulst leest mevrouw Verona daalt de heuvel af [CD] : 3 CD luisterboek . CD1-CD3 Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact.
2006 Dimitri Verhulst & Oscar van den Boogaard.
Twee speciaal voor radio uitzending geschreven verhalen.Voorgelezen door de auteurs zelf.
Tekst van Dimitri Verhulst: ‘Wie dronk Hector Hernandez op?’
Brussel: DeBuren. -Compact disc
Oplage: 999 ex.
ISBN: 978-90-5444-839-6
Geprod. i.s.m. Uitgeverij Rubinstein
2008 Godverdomse dagen op een godverdomse bol (roman)
Verschijnt in september 2008 op 320.000 exemplaren in paperback versie als gratis bijlage bij het tijdschrift Humo.
Omslagontwerp en vormgeving binnenwerk: Suzan Beijer
Afbeelding omslag: Goos Bronkhorst
Foto auteur: Nathalie De Clerq
Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. -180p.
Afmetingen: 20 x 12.50 (paperback)
Nota 1: Tevens uitgegeven op 5 CD’s (5H 30) door Uitg. Contact onder de titel: Dimitri Verhulst leest “Godverdomse dagen op een godverdomse bol”
Nota 2: in mei 2009 was men al aan de zevende druk toe.
Nota 3 Prijs van het beste Boek 2008 op Humo’s Pop Poll. – Libris Literatuurprijs 2009
2009 Essay over het toegewijde bestaan als supporter van voetbalclub Standard de Liège, november 2009, speciaal geschreven voor de Literaire Juweeltjes reeks Maartensdijk: uitgeverij B for Books voor Bruna B.V.
2009 De dingen der helaasheid: over de verfilming van ‘De helaasheid der dingen’ van Dimitri Verhulst.
Foto’s: Van Fleteren
Tekst: Felix Van Groeningen
Tielt: Lannoo. -144p.
2009 Waarover al die liedjes gaan. (kortverhaal voor Stories for Life)
In het kader van Music for life
 2009 Stories for live  In de bundel Stories for live.  pp 9-19.
Uitgave van Boek.be, Borgerhout. -107p.
Afmetingen: 20 x 12,50 (paperback)
Vormgeving omslag en binnenwerk: Tom Hautekiet en Tom Stuykens.
Fotografie: Koen Broos.
Papier:Maxi Offset 100 gr
Cover: Invercote Creato Mat 240 gr
2010 De laatste liefde van mijn moeder. (roman)
Auteursfoto: Nathalie De Clercq.
Omslagontwerp en fotografie binnenwerk: Suzan Beijer.
Afbeelding omslag:Goos Bronkhorst

 

Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. –236p.
Afmetingen: 20 x 12.50 (1ste druk gebonden – 2de druk paperback)
Drukker: Wöhrmann, Zutphen
2010 Dimitri Verhulst leest de laatste liefde van mijn moeder [Geluidsdocument = Document sonore] : 5 cd luisterboek. Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. -5CD’s. (322 min.)
2010 De zeven laatste zinnen (kortverhalen)
i.s.m. het Ensor Strijkkwartet die werk van Haydn spelen
Omslag en binnenwerk: Suzan Beijer
Foto auteur en musici omslag: Uli Schillebeeckx
Foto’s auteur en musici p. 96 Nathalie De Clerq
Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. -95p. + 2 CD’s
Afmetingen: 20 x 15 (stevig gekartonneerde kaft met flappen waarin de 2 cd’s)
2011 Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten. (novelle)
Auteursfoto: Nathalie De Clercq
Omslagontwerp en typografie binnenwerk: Suzan Beijer
Omslagillustratie: Suzan Beijer
Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact. -94p.
Afmetingen: 19.50 x 12 (gebonden – hard kartonnen kaft)
Drukker: Hooiberghaasbeek, Meppel.
Oorspronkelijk uitgegeven te Amsterdam: De Bijenkorf. Ter gelegenheid van de Boekenweek 2011
2011 De intrede van Christus in Brussel. (roman) (in het jaar 2000 en oneffen ongeveer)
Auteursfoto: Tessa Posthuma de Boer.
Omslagontwerp en typografie binnenwerk; Suzan Beijer.
Omslagillustratie: © James Ensor, De intrede van Christus in Brussel in 1889 (details), 1888-1890, c/o Pictoright Amsterdam 2011.
Amsterdam/ Antwerpen: Uitgeverij Contact. -174p.
Afmetingen: 20 x 12.50 (gebonden – harde witte kaft met stofomslag)
Naast de gebonden editie is er een paperback editie.
Drukker: Hooiberg Haasbeek, Meppel
2011 Ginds tussen de netels. (theater- Drama, Muziektheater)
Een bewerking van Lorca’s ‘Bodas de sangre – Bloedbruiloft’ (1933)
Première: 15 juli 2011 in de Plantentuin van de Universiteit Gent.

Regie: Marijke Pinoy.
Cast: Marijke Pinoy, Sam Louwyck, Chris Thys, Marie Vinck, Stef Aerts, Rik Verheye , Oscar Van Rompay, Bart Hollanders en Lien Wildemeersch.

2013 De laatkomer. (roman)
Omslagontwerp & -illustratie: Femke Tomberg
Foto van de auteur: Nathalie De Clercq
Typografie binnenwerk: Suzan Beijer
Drukkerij Wilco, Amersfoort
2014: De Bibliothekar, der lieber dement war als zu Hause bei seiner Frau (De laatkomer), vertaald in het Duits door Rainer Kersten (Luchterhand, München)

 

pandora charms à vendre-image-21538" title="Verhulst Dimitri 12" src="http://schrijversgewijs.be/wp-content/uploads/2011/03/Verhulst-Dimitri-12-195x300.jpg" alt="" width="84" height="130" /> Amsterdam/ Antwerpen: Uitgeverij Atlas/Contact. -140p.
Afmetingen: 20 x 12,50 (gebonden – harde kaft met stofwikkel)
Er bestaat ook een paperback editie aangekondigd als tweede druk mei 2013

 

 

2014 Kaddisj voor een kut. (novelle)

Bevat: Kaddisj voor een kut en De aankomst in de bleke morgen. Eerder geconcipieerd in 2005 (zie aldaar) voor de voorstelling ‘Aalst’ van toneelgezelschap Victoria.
Omslagontwerp: Tessa van der Waals
Omslagillustratie: Ko Sliggers
Typografie binnenwerk: Suzan Beijer
Foto van de auteur: Alex de Groot
 
 Verhulst Dimitri 13 Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Atlas/Contact. -159p.

Afmetingen: 20 x 12.50 (paperback)
Drukkerij Wilco, Amersfoort
2015 De zomer hou je ook niet tegen. (novelle)
Omslagontwerp: Femke Tomberg
Omslagbeeld: Jean Rustin, Mon Dieu, 1998, acryl op doek, 130×89, Fonds de l’Abbaye d’Auberive. Foto: Atelier Démoulin. © Maurice Verbaet, Antwerpen.
Foto auteur © Lieve Blancquaert 2014
Typografie binnen werk: Suzan Beijer
Druk- en bindwerk: GGP Media GmbH, Pößneck.
 Verhulst Dimitri 14  Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Atlas Contact. -94p.
Afmetingen: 19 x 11.50 (ingenaaid – harde geïllustreerde kaft)
Colofon: ‘De zomer hou je ook niet tegen’ is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de Boekenweek 2015 in Nederland en Vlaanderen en werd geproduceerd door Uitgeverij Atlas Contact.
2015 Laudatio voor Jeroen Brouwers. Met een reactie van Jeroen Brouwers.

De laudatio werd uitgesproken tijdens de boekpresentatie van Het hout en de viering van Jeroen Brouwers’ vijftigjarig schrijverschap op 9 oktober 2014 bij Demian te Antwerpen. . De tekst verschijnt hier samen met de reactie van Jeroen Brouwers voor het eerst in druk.

Laudatio voor Jeroen Brouwers is een Demian uitgave ter gelegenheid van Jeroen Brouwers’ vijfenzeventigste verjaardag en wordt voorgesteld tijdens de hommage Jeroen Brouwers 75  in de Bourla schouwburg te Antwerpen op 25 april 2015.

 Verhulst dimitri 16 Antwerpen: Demian. –24p.
Afmetingen: 20 x 12,5 (paperback –  cahiersteek).
De oplage van deze uitgave bestaat uit 900 exemplaren, waarvan 30 luxe-exemplaren werden genummerd en gebonden in linnen. Nummer 1 tot en met 10 blijven buiten de handel. De luxe-exemplaren werden door beide auteurs gesigneerd.
Grafische vormgeving door Jelle Jespers – Druk: Polyprint2015 Bloedboek.
Omslagontwerp: Femke Tomberg.
Foto van de auteur: Fjodor C. Buis.
Typografie binnenwerk: Suzanne Beijer.
Omzetting van de Bijbelboeken Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri en Deuteronium in zijn eigen bloemrijke taal. 
Verhulst dimitri 18  Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Atlas Contact. -238p.
Afmetingen: 21 x 13.50 (gebonden in een met wit linnen bedekte kaft met rode belettering)
Drukkerij Koninklijke Wöhrmann, Zutphen
2016 Bosch’ Beach. (libretto voor muziektheater LOD)
Libretto: Dimitri Verhulst.
Regie: Kris Verdonck.
Compositie: Vasco Mendonça.
Gebaseerd op De zeven hoofdzonden van Jheronimus Bosch.
Dramaturg: Kristof van Baarle.
Zang: Rodrigo Ferreira (contratenor), Damien Pass (bariton), Marion Tassou (sopraan)
Dirigent: Etienne Siebens &  Ensemble : Asko|Schönberg;
 verhulst-dimitri-19-bosch-beach  Première: 10 september 2016 in het Concertgebouw Brugge.
Op zoek naar het ‘Valse Paradijs’ op aarde in het kader van het Jheronimus-Boschjaar (500ste sterfdag van de schilder). Een kolfje naar de hand van de populaire schrijver Verhulst. In zijn aanstekelijke libretto tovert hij een vredige zonnebaadvakantie op het strand van vluchtelingeneiland Lampedusa om in een helleoord vol morele twijfels.
2016 Spoo Pee Doo. (roman)
Omslagontwerp:Bart Desnerck.
Foto van de auteur: Michiel Hendrickx.
Typografie binnenwerk: Suzan Beijer.
verhulst-dimitri-21 Amsterdam/Antwerpen: UItgeverij Atlas Contact. -155p.
Afmetingen: 20 x 12.50 (gebonden – harde kartonnen kaft met stofomslag)
Drukkerij Koninklijke Wöhrmann, Zutphen.
2016 Het leven gezien van beneden. (roman)
Omslagontwerp:Bart Desnerck.
Omslagbeeld: Olaf Martens.
Foto van de auteur: Dimitri Verhulst.
Typografie binnenwerk: Suzan Beijer.
Eerste druk, gebonden, september 2016
Tweede druk, paperback, september 2016
verhulst-dimitri-22 Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Atlas Contact. -158p.
Afmetingen:20 x 12.40 (gebonden– harde kartonnen kaft met stofomslag én paperback)
Drukkerij Koninklijke Wöhrmann, Zutphen.
2017 Stoppen met roken in 87 gedichten.(gedichten)
Omslagontwerp: Bart Desnerck.
Foto van de auteur: Michiel Hendryckx.
Typografie binnenwerk: Suzan Beijer.
Deeltitels: Me and Mrs Jones; De dochters worden wakker; Coördinaten; Flessenpost; Wortels; Een mesn met vele sleutelbossen; Yoga-oefeningen; Eerste gedicht voor Isabelle;
Verhulst Dimitri 24 Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Atlas Contact. -158p.
Afmetingen:22.50 x 14 (ingenaaid- kaft met flappen)
Druk: Drukkerij Wilco, Amersfoort.

 

FILMOGRAFIE

 

2009 helaasheid-der-dingen De helaasheid der dingen.

 • Regie: Felix Van Groeningen
 • Scenario: Christophe Dirickx & Felix Van Groeningen.
 • Cast: Valentijn Dhaenens; Kenneth Vanbaeden; Koen De Graeve; Wouter Hendrickx; Johan Heldenbergh; Bert Haelvoet; Gilda De Bal.
 • Bekroningen: De film kreeg in Cannes de Prix Art et Essai, een onderscheiding van de organisatie die 3 000 onafhankelijke bioscoopzalen wereldwijd groepeert.
 • Muziek: Jef Neve, Roy Orbison
 • Producer: Dirk Impens
2015 verhulst-dimitri-20-problemski-hotel-filmposter Problemski Hotel

 • Regie: Manu Riche
 • Scenario: Steve Hawes & Manu Riche gebaseerd op het gelijknamige boek ‘Problemski Hotel’ van Dimitri Verhulst.
 • Cast: Marijke Pinoy, Josse De Pauw, Gökhan Girginol, Evgenia Brendes, Tarek Halaby.
 • Producent: Emmy Oost / Montage: Michèle Hubinon.
 • Fotografie: Renaat Lambeets.
 • Geluid: Ranko Paukovic.
 • Duur: 110 minuten

 


pandora officieel

アームバンドパンドラ
Пандора uk
pandora Online-Shop
pandora butik
site oficial da pandora

Pinterest is

using cookies

to help give you the best experience we can.

Pandora hearts Trollbeads Bangle WOMEN'S JEWELRY http://amzn.to/2ljp5IH
Pandora Essence. Timeless Elegance Bangle. Essence Pearl.
Pandora radiant elegance ring. Pick a size New pandora ring. Pick s size Pandora Jewelry Rings ✌▄▄▄>>>>>>Pandora Jewelry 80% OFF! $10~$200 >>>Visit>> http://pandoraonsale.site/ ✌▄▄▄
303 Likes, 5 Comments - ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ myunforgettablemoment (@myunforgettablemoment) on Instagram: “Beautiful stack by @pandoraaddict73 #Pandora #myunforgettablemoment”
Regilla ⚜ pink gold jewelry by Pandora
bracelete: Pandora | anel: Pandora Para finalizar o nosso diário de viagem eu não poderia deixar de fora a minha grande paixão: a Torre Eiffel! Durante todos os dias em que estivemos em Paris sempre demos um jeitinho de passar por ali para admirar. Incrivelmente parece que a gente nunca se cansa! Eu confesso que Continue Reading
obsessed with this pandora princess ring! More
268 отметок «Нравится», 7 комментариев — Pandora Chinook (@pandorachinook) в Instagram: «Spring has sprung! In Pandora anyways... #yyc #pandora #pandorabracelet #jewelry…»
ROSE GOLD PANDORA PRINCESS RING OMLLL
PANDORA rings and feather earrings. Blogger Viva Luxury looks amazing at the PANDORA Jewelry and Nanette Lepore show at New York Fashion Week. #PANDORAatNYFW
Fill your jewelry box with warmth and color. #PANDORATexas #PANDORARose…
Pinterest:@hannahk2925
Pandora Cleaning
Make your outfit flourish with this blooming ring stack. The perfect combination for spring and summer. #PANDORA #PANDORAring
What does your dream PANDORA Rose bracelet look like? #PANDORATexas #PANDORAbracelet #PANDORAcharms #PANDORARose
Pandora rings sale clearance deals UK rings set sale free shipping love heart ring silver


Pandora Hearts - Manga

 

Fiche technique

Titre : Pandora Hearts

Auteur : MOCHIZUKI Jun

Editeur VO : Square Enix

Prépublication : Gangan Fantasy

Editeur VF : Ki-oon

Type : Shônen

Genres : Aventure, Fantastique

Nombre de volumes : 24 (Terminé)

Prix : 7.50€

Fiche anime                   

  Resumes

 

Pandora Hearts Vol 1

Sortie le 01 Juillet 2010

Résumé : Oz Bezarius, 15 ans, est l’héritier d’un des quatre grands duchés du pays. Le jour de sa cérémonie de passage à l’âge adulte, des bourreaux masqués le précipitent dans un monde sombre et confus, l’Abysse, pour un crime dont il ignore tout.  Dans cette prison à l’écart du temps, il rencontre Alice, une jeune fille aux pouvoirs mystérieux, qui lui propose de nouer un pacte pour l’arracher à ce cauchemar. Mais l’organisation secrète Pandora, qui a pour mission de lever le voile sur les mystères de l’Abysse, attend son retour de pied ferme...

 

Pandora Hearts Vol 2

Sortie le 01 Juillet 2010

Résumé : À sa sortie de l’Abysse, Oz est recueilli par la famille Rainsworth. Après avoir scellé les pouvoirs d’Alice, Sharon et  Xerxes proposent à leurs invités de travailler pour l’organisation Pandora. Leur première mission : mettre la main sur un contractant illégal qui fait des ravages dans la ville voisine. Oz compte bien en profiter pour découvrir quel est le crime dont l’accusent les Baskerville, mais le jeune homme n’est pas au bout de ses surprises. En effet, le monde qui l’entoure semble avoir bien changé depuis qu’on l’a plongé dans les profondeurs de l’Abysse…

Pandora Hearts Vol 3

Sortie le 09 Septembre 2010

Résumé : De retour au manoir des Vessalius, Oz est de nouveau attaqué par un membre de la famille Baskerville, Zwei, qui lui annonce qu’il est resté dix ans dans l’Abysse ! Le jeune garçon comprend alors que le mystérieux Raven n’est autre que Gilbert, son ancien domestique, qui a été adopté par la famille Nightray après sa disparition. C’est le moment que choisit la volonté de l’Abysse pour se manifester au travers de l’un des souvenirs d’Alice et s’adresser à Oz…

 

Pandora Hearts Vol 4

Sortie le 10 Novembre 2010

Résumé : À l’occasion d’une sortie en ville, Oz se lie d’amitié avec un jeune garçon dont le père, contractant illégal, vient de s’évader du QG de Pandora où il était retenu prisonnier. Sous les yeux horrifiés d’Oz, l’homme est abattu par un assassin tapi dans l’ombre… Il s’agit de Vincent Nightray, le frère de Gilbert ! Celui qui se fait désormais appeler “Raven” se décide alors à raconter à Oz dans quelles circonstances il a été adopté par la sombre famille Nightray…

 

Pandora Hearts Vol 5

Sortie le 06 Janvier 2011

Résumé : Voilà qu’Alice et Xerxes se retrouvent projetés dans le domaine du chat du Cheshire ! Cette chain toute dévouée à la Volonté de l’Abysse n’a qu’un seul but : les éliminer afin de protéger l’un des précieux souvenirs de sa maîtresse…

C’était sans compter sur l’intervention d’Oz et de Gilbert, qui parviennent à les rejoindre grâce à Eques. Poursuivis à leur tour, ils se trouvent un allié de poids : Jack Vessalius en personne ! Mais quel sombre secret abrite cette étrange dimension ?

Pandora Hearts Vol 6

Sortie le 10 Mars 2011 

Résumé: Vincent Nightray a kidnappé Sharon ! En échange de la jeune fille, il exige que Xerxes détruise la clochette arrachée à grand-peine au chat du Cheshire et qui abrite l’un des souvenirs d’Alice… un souvenir qu’apparemment certains ne souhaitent pas voir ressurgir !

Afin qu’Oz puisse se changer les idées après ce fiasco, Oscar décide de s’infiltrer avec lui dans l’école d’Ada, que le jeune rescapé de l’Abysse n’a toujours pas revue depuis son retour…

 

Pandora Hearts Vol 7

Sortie le 12 Mai 2011 

Résumé : Trois des Baskerville, désireux de poser quelques questions à Jack Vessalius sur la tragédie de Sablier, capturent Oz pour le faire parler. Mais un des élèves du lycée Lutwidge, Elliot Nightray, vole à la rescousse du prisonnier !

Avec son domestique, Leo, il parvient à libérer Oz et lui fait prendre conscience de sa lâcheté, tandis que les faucheurs pourpres, obligés de battre en retraite devant B-rabbit, prennent la fuite…

Pandora Hearts Vol 8

Sortie le 30 Juin 2011

Résumé : Oz se rend chez Rufus Barma, dans l’espoir que ce dernier pourra lui en dire plus sur la tragédie de Sablier. En contrepartie, le grand duc demande à ses visiteurs des informations de même valeur que celles qu’ils désirent obtenir, et il semble porter un intérêt tout particulier à un certain agent de Pandora…

D’après lui, Xerxes Break est en réalité un ancien contractant illégal du nom de Kevin Regnard, qui, après avoir tué plusieurs dizaines d’innocents, aurait chuté dans le gouffre maudit, où il aurait rencontré la Volonté de l’Abysse en personne !

 

Pandora Hearts Guide Book 8.5

Sortie le 30 Juin 2011

Prix : 9€50

Résumé : Que nous cachent les héros de Pandora Hearts ? Qui est vraiment Alice ? Que s’est-il réellement passé, il y a cent ans, lors de la tragédie de Sablier ? Tout ce que vous avez toujours voulu savoir sur l’univers énigmatique de Pandora Hearts vous sera dévoilé dès le 30 juin prochain, dans le guide officiel de la série, Pandora Hearts 8.5 ! Comme au Japon, ce tome 8.5 paraîtra chez nous en même temps que le tome 8 du manga.
Illustrations couleur inédites, croquis préparatoires, informations exclusives, quizz délirants ou encore histoires courtes originales… Jun Mochizuki vous entraîne avec humour et talent dans les arcanes de Pandora Hearts : suivez le guide !

 

 

 

Pandora Hearts Vol 9

Sortie le 08 Septembre 2011

Résumé : Alors que l’aiguille du sceau d’Oz continue d’avancer, Gilbert prend conscience que le temps de son précieux maître est désormais compté. Vincent Nightray profite de la confusion de son frère pour le pousser à l’action, mais le jeune homme sera-t-il capable d’éliminer froidement Alice, maintenant qu’il s’est attaché à elle ? Sans se douter du dilemme qui tenaille son ancien valet, Oz décide de se rendre à Sablier, l’ancienne capitale, là où tout a commencé…

Pandora Hearts Vol 10

Sortie le 10 Novembre 2011

Résumé : Elliot et Leo, partis à la poursuite d’Oz dans le gouffre de Sablier, tombent directement dans les griffes de Lottie ! Mais grâce à l’aide imprévue de Xerxes, ils parviennent à s’échapper pour rejoindre le jeune Vessalius, en proie à de terribles visions… De son côté, Gilbert, lui aussi, se retrouve prisonnier d’une illusion qui ressemble à s’y méprendre à un souvenir d’enfance ! Et si le moment était venu d’apprendre la vérité sur son passé ?

 

 

 

Pandora Hearts Vol 11

Sortie le 12 Janvier 2012

Résumé : Les faucheurs pourpres, prêts à tout pour retrouver leur maître, se sont lancés à la recherche des cinq sceaux qui retiennent l’âme de Glen Baskerville prisonnière. Pire, ils sont parvenus à détruire le premier d’entre eux ! C’est une véritable course contre la montre qui s’engage alors entre Pandora et les messagers de l’Abysse…

 

 

 

Pandora Hearts Vol 12

Sortie le 08 Mars 2012

Résumé : Rytas est assassiné par le Chasseur de Têtes, un mystérieux contractant qui a déjà supprimé plusieurs membres de la famille Nightray. Quand il apprend la nouvelle, Elliot passe à l’action, bien décidé à récolter la moindre information sur le tueur…

 

Pandora Hearts Vol 13

Sortie le 10 Mai 2012

Résumé : Pandora soupçonne un émissaire d’un pays voisin, qui dirige une petite secte, d’avoir un lien avec les sceaux… Hélas, difficile pour l’organisation de fouiller la demeure d’un ressortissant étranger ! Pour pénétrer à l’intérieur, un seul moyen : utiliser Oz. Sous prétexte d’achever sa cérémonie de passage à l’âge adulte, le jeune garçon parvient à se faire inviter avec toute sa suite chez Isla Yura, fervent admirateur de Jack Vessalius !

Mais dans le manoir, la fête tourne au cauchemar. Les agents de Pandora ne sont pas les seuls à avoir investi les lieux : les Baskerville sont également de la partie, et avec eux… le terrible Chasseur de Têtes ! Quelle sera sa prochaine cible ?                                                                            

 

Pandora Hearts Vol 14

Sortie le 05 Juillet 2012

Résumé: Au manoir de Yura, c'est désormais la panique : Oz et Leo sont interrompus par une jeune fille qui a trouvé un corps sans tête. Mais ce n'est que le début d'un rituel bien plus sanglant. 

Toutefois, ni Pandora, ni Oz, ne sont décidés à laisser ce rite s'accomplir.

 

Pandora Hearts Vol 15

Sortie le 13 Septembre 2012

Résumé : La fête, ou plutôt le massacre, chez Isla Yura se termine enfin mais avec des pertes dans les deux camps. En effet, Fang a donné sa vie pour sauver Lily et Elliot est mort à cause de son contrat avec Humpty Dumpty. Mais les ennuis ne sont pas fini. A peine la fête eut-elle pris fin, que leDuc Nightray se fait assassiner par le Head Hunter qui est le Chain Demios.

Ce dernier vient chercher Leo pour tout lui avouer et lui dire qu'il est la réincarnation de Glen Baskerville... Leo va-t-il perdre son bon sens et s'allier contre Pandora ?

 

Pandora Hearts Vol 16

Sortie le 13 Décembre 2012

Résumé : Yura se termine, le Duc Rufus Barma laisse à Ozet ses amis un jour de repos pour que ces derniers puissent profiter d'un jour de fête pour sortir. 

Mais alors que le groupe se repose, Oz apprend à Gilbert que sa marque s'est encore déplacée ce qui fait paniquer ce dernier. Mais ce n'est pas tout, pendant leur promenade dans la ville, alors qu'ils sont en train de boire quelque chose, Leo, qui n'avait plus donné de nouvelles, se retrouve près d'eux en compagnie de Vincent et Echo, leur révélant qu'il veut reproduire la tragédie de Sablier en compagnie des Baskerville !

 

Pandora Hearts Vol 17

Sortie le 14 Mars 2013

Résumé :  Un parfum de trahison flotte sur Pandora ! Rufus Barma, qui n’a pas hésité à s’allier aux faucheurs pourpres, les conduit à l’avant-dernier sceau. Quant à Gilbert, gravement blessé, il découvre que Jack Vessalius lui a menti depuis le début : en réalité, son ancien maître était Glen Baskerville !
Profitant de la confusion, Jack prend le contrôle des pouvoirs de B-rabbit afin d’éliminer Leo. C’est alors qu’Oz, relégué au second plan dans son propre corps, se retrouve plongé dans les souvenirs du fameux “héros”…

 

Pandora Hearts VOL.18

Sortie le 13 Juin 2013

Résumé : Les révélations sur le passé de Jack et Glen se poursuivent, et sont de plus en plus choquantes, surtout pour Oz, qui comprend qu'il n'est pas celui qu'il pensait. Mais ces révélations concernent égalementAlice et celle qu'on nomme la Volonté de l'Abyss, toutes deux nées par la volonté du Glen précédent l'ami de Jack. 

Ces révélations risquent de marquer un tournant dans la bataille en cours, les amis devenant de redoutables ennemis.

 

Pandora Hearts Guide Book Vol 18.5

Sortie le 13 Juin 2013

Résumé : Tout au long de cet ouvrage de 260 pages, dont 24 en couleurs, vous pourrez découvrir de nombreuses illustrations inédites, un décryptage approfondi de l’histoire, une interview exclusive de l’auteur, la présentation détaillée du fameux Studio S et de ses méthodes de travail, ou encore le script complet d’un CD drama… Et bien d’autres surprises sont au programme de ce véritable concentré d’informations, indispensable pour tout fan de Pandora Hearts !


Second guide officiel, encore plus complet, consacré à la série culte de Jun Mochizuki, Pandora Hearts !

 

Pandora Hearts Vol 19

Sortie le 12 Septembre 2013

Blessé par Gilbert, Oz a été capturé par les Baskerville. Ces derniers ont gagnés la bataille et se sont installés au QG de Pandora. Il semblerait bien que désormais, il n'y ait plus aucun espoir.

De son côté, Alice, rejetée par Oz, a disparu. Elle se trouve désormais aux côtes de la Volonté de l'Abyss, et les souvenirs des événements passés lui reviennent peu à peu en mémoire. Elle se souviendra notamment de comment et pourquoi elle est devenu B-Rabbit.

 

 

Pandora Hearts Vol 20

Sortie le 28 Novembre 2013

Au QG de Pandora, investi par les Baskerville, tout va de mal en pis. Glen, qui a entièrement pris possession de Leo, sort le jeune Vessalius de sa prison pour l’exécuter en personne. Mais c’est sans compter sur Gilbert : à présent que tous ses souvenirs lui sont revenus, l’ancien valet sait comment s’affranchir du maléfice qui le lie à son maître de jadis… Il n’hésite pas à sacrifier son bras gauche pour sauver Oz !

Voyant leur proie leur échapper, les faucheurs pourpres lancent une gigantesque chasse à l’homme…

 

Pandora Hearts Vol 21

Sortie le 13 Mars 2014

Grâce au sacrifice de Gilbert et d’Oscar, Oz fausse compagnie aux Baskerville et parvient à quitter le QG de Pandora par la porte de Lucas. Recueilli par Reim, il trouve refuge au lycée Lutwidge.
Mais les faucheurs pourpres ne comptent pas en rester là : ils menacent d’exécuter Sharon, Xerxes et la duchesse Rainsworth si le jeune garçon refuse de se livrer…

 

 

Pandora Hearts Vol 22

Sortie le 11 Septembre 2014

L’ange “Bentô” impose à Sakura et Ôgami de participer à un jeu de survie... Ils déclenchent un jeu en ligne sur smartphone intitulé “le jugement des anges” qui consiste à cliquer sur “vie” ou sur  “mort” selon que l’on veut la mort ou non de criminels qui ont perpétré les crimes les plus horribles qui soient... Pour arrêter ça, Ôgami et les autres doivent participer à la journée du sport qui commence et vaincre Bentô et les autres anges...

 

 

Pandora Hearts Vol 23

Sortie le 12 Novembre 2015

Séparé de ses alliés, perdus dans les méandres de Sablier, Xerxes réussit à rattraper Glen, sur le point d’ouvrir un portail vers le passé. Mais Jury ne l’entend pas de cette oreille et lui refuse le passage... jusqu’à ce que Vincent Nightray utilise son pouvoir d’enfant maudit pour la réduire à l’impuissance !
Le Chapelier tente alors de gagner du temps pour empêcher le chef des Baskerville de mener à bien son projet, sans succès. À bout de forces, il parvient dans un ultime effort à créer une brèche dans cette dimension pour qu’Oz et les autres le rejoignent...

 

 

Pandora Hearts Vol 24 Fin

Sortie le 14 Avril 2016

Séparé de ses alliés, perdus dans les méandres de Sablier, Xerxes réussit à rattraper Glen, sur le point d’ouvrir un portail vers le passé. Mais Jury ne l’entend pas de cette oreille et lui refuse le passage… jusqu’à ce que Vincent Nightray utilise son pouvoir d’enfant maudit pour la réduire à l’impuissance !

Le Chapelier tente alors de gagner du temps pour empêcher le chef des Baskerville de mener à bien son projet, sans succès. À bout de forces, il parvient dans un ultime effort à créer une brèche dans cette dimension pour qu’Oz et les autres le rejoignent…

 

Pandora Hearts Guide Officiel Vol 24

Sortie le 14 Avril 2016

pw-button-facebook pw-look-native"> pw-button-twitter pw-look-native"> pw-button-googleplus pw-look-native">

Commentaires (63)

pain110997
 • 1. pain110997 | 30/05/2013
Voici la couverture du tome 20 : http://www.nautiljon.com/images/manga_volumes/00/59/11895.jpg?0
Aurel29
 • 2. Aurel29 (site web) | 01/04/2013
Erreur modifiée, merci de me l'avoir dit.
Danaël muto
 • 3. Danaël muto | 28/03/2013
Tu t'es trompée, le tome 20 ne sort pas le 27 mars au japon mais le 27 mai. ^^
Kwillow~
 • 4. Kwillow~ | 03/03/2013
[b]Pour moi c'est le meilleur manga :D Il regroupe tout les genre ! (ou presque) Et les couvertures sont toutes vraiment magnifiques! *-*
Vivement le 14 mars que le 17ème chef d'oeuvre sorte enfin en France ! :D
Kamika
 • 5. Kamika | 26/12/2012
moi j'ai eut le 16 je ne les pas encore lus mais vu le résumé sa promet de l'intrigue , du mystère et du suspence et je kiif grave la couverture du tome 17
ai
 • 6. ai | 10/11/2012
Je ne suis pas sure mais apparemment,voici l'image du tome 19^^!
: http://photo.ma-bimbo.com/fr/19/9409/moy/7526779.jpg

Magnifique hein?
ai
 • 7. ai | 12/09/2012
Re, désolée pour le double post^^

Le tome 19 est prévu pour le 27 novembre 2012 au japon et le tome 20 pour le 27 mars 2013 !!!!
voili voilou^^
ai
 • 8. ai | 12/09/2012
Coucou

D'après les rares infos que j'ai reçu dans les du tome 16 et 17(en édition limitée que j'ai enfin reçuuu !!!) ,le tome 19 ne devrait plus tarder à sortir au japon suivi de près du tome 20.

Les tomes 19 et 20 sortiront dans une éditon spéciale et limitée aussi avec une petite figurine collector,au japon bien sur (je sais pas si ça vous intéresse mais on sait jamais )
LB
 • 9. LB | 03/08/2012
J'ai trouvé la photo de la couverture du tome 18 si ça t'intéresse ainsi que celle du 18.5

http://booknode.com/pandora_hearts_tome_18_0496552

http://booknode.com/pandora_hearts_18,5_evidence_0496542
alice
 • 10. alice | 02/08/2012
pandora hearts c trop bien mais eske y aura des couples ?
camie
 • 11. camie | 13/07/2012
j'ai enfin acheté le tome 14 je kiff Elliot sur la couverture et je ne l'est pas encore lut mais il à l'air bien et j'ai hate de la sortie du prochain
et je vais aller à paris manga et vous ???
camie
 • 12. camie | 08/07/2012
mais qu'en est-il au fil des tomes de la relation de oz et gilbert et alice bien sure
fan-pandora-hearts
 • 13. fan-pandora-hearts | 05/07/2012
est-ce que quelqu'un sait quand va sortir le tome 16 et 17 de Pandora Hearts ????? SVP
ai
 • 14. ai | 23/05/2012
Si ,si, la jeune fille sur la couverture est bien Lacie^^
(quand elle était petite)
Chachat
 • 15. Chachat | 22/05/2012
c est coment deja
camie
 • 16. camie | 19/05/2012
moi je les acheteé récamment pandora hearts tome 13 et je me le garde pour plus tard histoire d'avoir quelque chose à lire mais en tout j'ai une question la fille dssiné sur la couverture du tome 17 ce ne serait pas lacie ?!
Bertille
 • 17. Bertille | 16/05/2012
Jusque là Pandora hearts est mon manga préféré. On rentre tous de suite dans l'ambiance étrange du manga et les dessins sont magnifique j'attend avec impacience le tome 13 !!!! (un peu compliquer a comprendre au début ^^) vivement conseiller ! ( ton blog est génial Shugo Chara , très complet , bravo et bon courage !!)
love elli-chéri
 • 18. love elli-chéri (site web) | 14/05/2012
OUIII !! le tome 13 est juste génial ! je l'ai acheter le jour même ! enfin bon j'avais déja lu les scans en français de tous les tomes sur internet , mais l'avoir DANS MES MAINS!! c'est si génial !!! Elli-chou je t'aime tu est si booow :3
ai
 • 19. ai | 12/05/2012
aaah !!! Pandora haerts 13 est tout simplement génial!! vous allez adorer!! surtout les fans d'Elliot !!!
ai
 • 20. ai | 09/05/2012
Et bien en fait , l'histoire du manga et de l'anime de pandora hearts sont identiques jusqu'au moment ou break raconte son passé,mais après cela,l'anime diffère complètement du manga.Tu ne trouveras pas l'équivalent de la suite du manga de pandora hearts dans l'anime. Sinon,a propos des scans je peux te proposer deux sites:

http://www.mangareader.net/350/pandora-hearts.html
sur celui-ci,les scans sont en anglais dans leur intégralité,et le site tourne très bien,ce qui fait qu'il y a des nouveaux chapitres régulièrement (tu peux lire pleins d'autres mangas, dont vampire knight , shugo chara...)

http://jenova-project.com/manga,pandora-hearts.php
ou celui-ci, ou les chapitres sont en français mais ne commence que à partir du tome 14.

Pour faire ce que tu as dit love elychéri, mon personnage préféré de pandora hearts est XerXes Break sans hésité^^ Mais j'aime aussi beaucoup Elliot,Glen,Lacie(surtout quand ils sont enfant,trop kawaiiii) et le premier Glen Baskerville.

Voili voilou,je crois que j'ai fais le tour^^
ichiruki13
 • 21. ichiruki13 | 06/05/2012
j'ai regarder l'anime (mais g pas d'argent pr m'acheter la suite) et oui je ne suis q'une ado donc j'ai pas d'argent si quelqu'un peut me dire pu trouver les scan (l'histoire qui continu après l'anime) ce serait franchement cool de me le dire merci =)

ps: DSL pour les fautes d'ortho (le fraçais et moi sa fait deux)
love elli-cheri
 • 22. love elli-cheri (site web) | 11/04/2012
me revoila (l'ancienne love break-chan) je propose que chaque personne dise quel personnage de pandora hearts il préfère et pourquoi !personnelement, j'adore tout particulièrement elliot nighray et xerxes break car ils sont juste géniaux ^^ voila voila à vous !
Lacie requiem 88
 • 23. Lacie requiem 88 (site web) | 06/04/2012
Pandora vaut largement la peine d'être découvert car on est vite accro et impatient d'avoir la suite ... Un manga parfait c'est l'histoire, le graphisme, l'originalité, la beauté des ost de l'anime ... Quel manga peut avoir tout ça à part Pandora Hearts , j'ai vraiment hâte de lire la suite...
Et je vous invite à venir en parler chercher de nouvelles images, voir les vidéo, et élaborer vos idées du déroulement de la suite de ce manga extraordinaire sur mon groupe facebook pour ceux qu'il l'on ^^

Pandora Hearts la communauté francophone

http://www.facebook.com/PandoraHeartslaCommunauteFrancophone

désolée pour l'espèce de pub^^
love break-chan
 • 24. love break-chan (site web) | 05/04/2012
oui oui !! comme l'a dit ai : pandora hearts vaut vraiment la pènne d'être lu ! je tien à préciser que je vais changer de nom (et oui une autre personne a su fair chavirer mon coeur ! il s'agit évidement : d'Elliot Nightray !!!quel beaux gosse je l'adore !!!( c'est celui qui est sur la couverture du tome 14 !!!donc mon prochain nom sera comme vous l'aurez compris : love elli-chériii ^^ voila voila <3 encore un mot vous pouvez trouver les scans FRANçAIS de PH (à partir du tome 13) sur ce site :
voila le lien :http://www.scan-manga.com/728/Pandora-Hearts.html
voili voilou à très bientôt <3
ai
 • 25. ai | 04/04/2012
alors alors il n'y a qu'un mot pour décrire ce mangas : magnifique!!!
si tu ne l'a pas lu,je te conseille de le lire!!!
sarah
 • 26. sarah (site web) | 01/04/2012
réponder mwa c trop important pour mwa car je suis une fan de mangas svp
sarah
 • 27. sarah (site web) | 01/04/2012
mwa je ne sais pas je nai pas encore vu le manga....;

esque c bien????????
vain ravenor
 • 28. vain ravenor | 29/03/2012
je viens d' avoir le tome 12 et je suis impatient d' avoir le tome 13 et je remercie les gérants du site d' avoir mis la couverture du tome 17 merci a tous et salut
Aurel29
 • 29. Aurel29 (site web) | 21/03/2012
c'est fait
vain ravenor
 • 30. vain ravenor | 19/03/2012
j' espere que les créateurs du cite vont mettre la couverture du tome 17 sur ce cite
love break-chan
 • 31. love break-chan (site web) | 07/03/2012
voila j'ai enfin trouver a quoi ressemblais la tome 17 de pandora hearts :http://www.google.fr/imgres?q=pandora+hearts+tome+17&hl=fr&biw=1366&bih=556&gbv=2&tbm=isch&tbnid=A4FF44WffMe-OM:&imgrefurl=http://pandora-hearts-kisa.skyrock.com/3017224651-Tome-17.html&docid=i0QzFSa0xlpZvM&imgurl=http://70.img.v4.skyrock.net/708/pandora-hearts-kisa/pics/3017224651_1_21_HWLDk1ip.jpg&w=500&h=710&ei=7IZXT7C5C5OA8gPj7JiFDw&zoom=1&iact=hc&vpx=248&vpy=169&dur=125&hovh=268&hovw=188&tx=79&ty=212&sig=113703423815327377439&page=3&tbnh=172&tbnw=128&start=48&ndsp=21&ved=1t:429,r:8,s:48 voila voila
ai
 • 32. ai | 04/03/2012
Oui le tome 12 sort ce jeudi!!!
love break-chan,tu parlais de crimson shell,c'est une super histoire qui vaut d'être lu croit moi!je trouve aussi que Sharon et break iraient trop bien ensemble!! ^^
je ne sais pas si certains lise les scans en ligne, mais si jamais,avez-vous lu le chapitre 70?? C'est à n'y plus rien comprendre!! (j ne vais pas faire de spoil^^)
love break-chan
 • 33. love break-chan (site web) | 04/03/2012
en fait je trouve que si on ne compte pas l'age ces deux sont vraiment trop megnon enssemble :3appart sa alice et oz iraient super bien essemble ou alice et gilbert (mais ce n'es que mon oppinion)et comme tous le monde j'attend avec impatience tous les prochains tomes !!!!!vive pandora hearts :)
ever
 • 34. ever | 02/03/2012
trop cool le tome 12 va sortir se mois ci c super !!!!!!!
au faite love break-chan moi je trouve pas trop que sharon et break irai bien ensemble (car je trouve que la différence d'âge est vraiment trop importante) plutôt oz et sharon mais bon ses mes goûts !merci pour le tuyau comme quoi l'auteur de pandora hearts a fait une nouvelle série je vais surement l'acheter !

love break-chan
 • 35. love break-chan (site web) | 29/02/2012
bientôt la sortie du 12 enfin !!! j'aimerais vraiment que dans se tome il se passe quelque chose en break et sharon (ILS IRAIENT TROP BIEN ENSSEMBLES) et se serais cool si on pouvais nous donner les dates des prochains tomes pasque sa nous STRESS !!!! bref pandora hearts est l'uns des meilleurs mangas au monde en égalité avec black butler !j'ai aussi apris que l'auteur de pandora hearts a fait un autre manga qui s'appel :crimson shell qui sort le même jour que le tome 12 et le résumé a lert super coool alors je vous conseil de l'acheter !!!:)
Emma
 • 36. Emma | 18/02/2012
http://www.coinbd.com/sorties-bd/pandora-hearts-tome-12.html sur ce site tu trouveras le résumé du tome 12 ^^
oeil d' aigle
 • 37. oeil d' aigle | 31/01/2012
bientot la sortie du 12 j' suis tro impatient
vain ravenor
 • 38. vain ravenor | 17/01/2012
ai on est fait pour s' entendre
vain ravenor
 • 39. vain ravenor | 17/01/2012
pandora hearts 12 13 14 15 16 et 17 sont attendu de pied ferme et j' espere qu' oz va faire ses preuves


Il più grande parco divertimenti al coperto d'Italia
Tantissime attrazioni per tutta la famiglia e giostre per ragazzi
Divertimento tra lo zucchero filato e la frutta caramellata

Il più grande parco divertimenti al coperto d’Italia

16-17 dicembre 2017
Dal 22 dicembre 2017 al 7 gennaio 2018
13-14 gennaio 2018

Winterello

Presto online!

Braccialetto

Clicca qui!!

Intrattenimento

Clicca qui!

Attrazioni

Clicca qui

Partner

Supporter