Pandora-aktien dykker over 6 pct på nyt om kampagneflop var man kan köpa pandora armband

Pandora-aktien dykker over 6 pct på nyt om kampagneflop

Se klippet i Børsen Play:
Pandora i stort kursfald - her er topchefens svar på kritisk analyse
26. september kl. 11:53 | 02:51
Virksomheder Af
Opdateret 12.50 Investeringshuset Carnegie formår endnu engang at presse Pandoras aktie i bund. Analytikeren Lars Topholm har ifølge Ritzau talt med nogle af de uafhængige Pandora-forhandlere, som fortæller, at Pandora efter en fejlslagen kampagne på det amerikanske marked i september vil lancere to nye kampagner i oktober og i den forbindelse rykke leverancerne fra fjerde til tredje kvartal.

Topholms analysenotat sender aktien ned med over 6 pct. til 603,5 kr.
 
"Det virker som om, at selskabet har svært ved at navigere på det amerikanske marked og kæmper for at finde den rette balance i sine kampagner, og vi er bekymrede for, at det fortsætter med at forsøge at redde dårlige kvartaler ved at fremrykke leverancer, og herved potentielt skubber problemet fra et kvartal ind i det næste," skriver Lars Topholm i sit notat.

Pandora ønsker hverken at kommentere på påstanden om kampagnekrise eller salget i USA.

"Det er helt almindeligt i detailsektoren at gøre brug af kampagner og salgsfremstød til at skabe trafik og stimulere salget. Det gælder også for Pandora. Vores effektive set-up gør det muligt for os at lancere kampagner hurtigt og fleksibelt, og vi ønsker ikke at ofre denne fleksibilitet ved at kommentere på planer om fremtidige salgskampagner, hverken i USA eller i andre markeder," skriver Martin Kjærsgaard Nielsen, der er global pressechef i Pandora, i et skriftligt svar til Børsen.

"Af indlysende grunde kan vi heller ikke kommentere på salgsudviklingen, da alle tal for tredje kvartal først offentliggøres i Q3-regnskabet den 7. november," fortsætter han.

Fejlede også kampagne i første kvartal

Det er i høj grad de løbende smykkekampagner, der lokker kunder i butikkerne, og derfor er det et problem, hvis de fejler. Og det er ikke første gang.

I forbindelse med præsentationen af resultaterne i første kvartal skabte det bekymringer hos Investeringshuset Evercore, at Pandora-ledelsen lagde skylden for det træge salg af charms og armbånd over på manglende nyskabelse og innovation med kommentaren, der omhandlede en enkeltstående kampagne.
 
"Med Valentines-kollektionen, som jo i vid udstrækning er et studie i forskellige måder at lave et hjerte på, har vi nok lavet lidt for meget det samme," erkendte Pandoras topchef Anders Colding Friis.

Evercore, der anbefaler investorer at shorte aktien, skrev i foråret i en analyse, at det træge salg af charms og armbånd i kvartalet som følge af tilbagetrukkede kampagner og mangel på nyskabelse og innovation var et typisk signal om, at en smykkevirksomhed nærmer sig sit mætningspunkt i et marked.

Direkte adspurgt havde Pandora følgende kommentar:

"Vi har nu ikke trukket kampagner tilbage, men vores promotion har været lidt anderledes, bl.a. har vi hævet den pris, man skulle købe for, for at modtage et gratis armbånd. Det har givetvis haft en betydning, hvilket vi tager med i vores overvejelser i de kommende kampagner. Med vores kollektion til Valentines dag så vi lidt lavere salg end tidligere, hvilket bl.a. skyldes, at der var for lidt newness i vores kollektion. Det vil vi også have fokus på at i de kommende kollektioner," skrev selskabet i et skriftligt svar til Børsen i maj.

Senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen mener, man skal være varsom med at drage paralleller til kampagnen i første kvartal, da Pandora endnu ikke har meldt noget ud om september-kampagnen.

"Dengang skyldtes det manglende fornyelse, og det er ikke nødvendigvis tilfældet. Og det er heller ikke nødvendigvis det, der styrer, om det er en succes. Forbrugere har en speciel adfærd, der er knyttet op på bl.a. kampagner og forventningen om at få rabat, og hvis det ændrer sig, kan det få indflydelse på salget," forklarer han.

Han understreger, at forbrugerne er meget forvente med kampagner og store rabatter, og at det selvfølgelig er vigtigt, at man rammer rigtigt med sine kampagner. Selvom Pandora nok allerhelst vil hægtes af kampagnekrogen, så kunderne ikke kun går i butikkerne, når der følger et gratis armbånd eller en stor rabat med et køb.

Hedgefonde fortsætter angreb

Evercore er ikke den enste, der tror, aktien vil fortsætte sit fald. Pandora.aktien er i år faldet mere end 30 pct., og mandag kom det frem, at hedgefonden AQR Capital Management igen har øget sit væddemål mod aktien.

AQR har nu en shortposition i Pandora på 2,1 pct. af den samlede aktiekapital. Ved shorting er der tale om at låne aktier, som man sælger for at købe dem tilbage, når kursen er faldet, for så at score differencen mod et gebyr til ejeren.

De samlede shortpositioner i Pandora fylder ifølge Bloomberg 11,9 pct. af aktiekapitalen.
Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerOutsourcing er yt: Særlig fjeder laves kun i Sverige

Sponsoreret af
DUX

  • Mest læste

Annonce
  • A luuvuayy. Пандора ukrea Sales Manager People & Performance
  • Senior Key Account Manager ... ISG Denmark/Recruiters
  • Regnskabschef People & Performance
  • Director of Sales Nordic Hotels & Resorts
  • Sales Manager/ekstern tekni... JKS a/s
  • Risk Analyst NORDEN
  • Business Analyst People & Performance
Se flere karrierestillinger

Forsiden lige nu


Politiet advarer: Airbnbs navn bliver misbrugt i falske boligannoncer

Novo-rival varsom med at kaste penge efter menneskelig foie gras

"De smadrede mit ry på forsiden af alle aviserne. Selv mine allerbedste venner ville ikke låne mig penge"

Indblik i kryptovaluta: Drop den næste flaske vin - brug pengene på kryptovaluta i stedet

Den lynhurtige trækokse er tilbage

Turen går til Torino: Fortær mad og vin i særklasse som en ægte norditaliener

Novo Nordisks guldklump accelererer salg i USA

Champagneglasset er en misforståelse

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer


var man kan köpa pandora armband

charm cupcake pandora
pandora bracelet for kids
pandora charms à vendre
*Student 2017*
***Fyndigt***
ÅTER I LAGER
Presentkort
Glas med gravyr NYTT!
Grodans plexi
Bangle armband NYTT!
Loom band&tillbehör
Climbing rope NYTT!
Chunk NYTT!
Swarovski
Strasspärlor
Paracord
Europeisk metall
Scarfsmycken
Indonesiska pärlor
Regaliz
Kumihimo
Tjeckiska glaspärlor REA!
Tjeckiska glaspärlor
Glaspärlor
Acryl-&plastpärlor
Porslinspärlor
Träpärlor
Ängladelar
Sötvattenspärlor
Snäckskalspärlor
Halvädelsten
Metallpärlor
Silverfoil
Berlocker & metallhängen
Wire
Smyckedelar
Kedjor
Earcuffs & ringar
Färdiga smycken
Remmar
Halsbandsstommar
Tråd & band
Organzapåsar
Displayer
Förvaring
Stansar & verktyg
Färdiga kit


Vem i hela världen kan man egentligen lita på?

 
Fortfarande funderar musikern, textförfattaren och fyrabarnspappan över begrepp som tillit, förtroende och svek. För över trettio år sedan skrev han en låt om vem man egentligen kan lita på.

Under 1970-talets radikala era var Mikael Wiehe med om att bilda Hoola Bandoola Band, som blev en av den svenska progressiva musikrörelsens allra mest populära grupper. Många unga som engagerade sig i partier eller organisationer på den politiska vänsterkanten sjöng med i låtar som "Vem kan man lita på?"
"Jag kommer ihåg att det gick snabbt att hitta de rätta orden. Låten handlar om tillit, förtroende och om personer som sviker." […]

     
När far och mor är döda
och våra släktingar har ta'tt gift
och alla våra vänner har valt sej själva
och våra lärare och fröknar
har gått och dränkt sej med varann'
och nu när sömntabletterna har slutat hjälpa
och när vår präst från konfirmationen
står och pekar i det blå
och ingen fattar om han visar vägen
eller känner vilket håll vinden blåser på,
då kommer Halta Lotta hem till mej
med rösten fylld av gråt
och snyftar, vem i hela världen kan man lita på?
 
     

Mikael Wiehe säger att många ungdomar i början av 1970-talet upptäckte att världen inte var alltigenom god. I Afrika, Asien och Latinamerika svalt människor, de förtrycktes och bombades sönder. Alla som engagerade sig i vänsterrörelsen kämpade för rättvisa och solidaritet - för en bättre värld. Det fanns något gott i vår vilja till förändring, säger han.
Hur såg du på begrepp som tillit och förtroende när du skrev testen till den här låten?
"När jag var ung präglades samhället ännu av socialistiska grundtankar. Jag - och många med mig - var aggressiva i vår kritik mot socialdemokraterna. I efterhand har jag insett att de och vi som var längre ut på vänsterkanten egentligen hade gemensamma grundvärderingar, där begrepp som rättvisa och solidaritet var viktiga. Men inom vänstern fanns en besvikelse över att socialdemokratin börjat svika sina ideal, att partiet vänt sig självt ryggen. Jag upplevde det som en sviken tillit."

Hur ser du på dagens samhälle?

"Nyliberalerna har haft det politiska och ekonomiska tolkningsföreträdet i många år och deras idéer har nästlat sig in i alla riksdagspartier. Och därför finns det inte längre någon […] tillit att bli besviken på. Det samhällsideal som målas i dag upp är ett helt annat än det som vänstern – och till viss del socialdemokraterna – stod upp för under 1970-talet. Jag litar inte […] på socialdemokraterna, även om det finns hederliga individer också i det partiet."

Och när John och Yoko Lennon
har gått på psykoanalys
och Robert Zimmermann har flytt till landet med miljonerna
och Marilyn Monroe tappa' taget
och Greta Garbo har blivit ful
och man försöker muta oss med resterna av visionerna
och när prinsar och presidenter
ljuger medvetet i kapp
och när dom, som skulle säga sanningen,
har börjat ta tillbaka det, dom just har sagt,
då kommer Lille Gerhard hem till mej
och häver sej på tå
och viskar, vem i hela världen kan man lita på?


Mikael Wiehe skrev om presidenter och prinsar som medvetet ljuger i kapp. Tankarna går till George Bush och kriget mot Irak, till politiker som vänder kappan efter vinden och till fifflande direktörer.
"Jag är extra misstänksam mot dem som har makten över ekonomin och mot politiska beslutsfattare. Man kan man inte lita på dem. Miljardrullningen i Skandia och politiker som bara tänker på sina opponionssiffror. Nej, jag har inget förtroende för direktörer och ministrar."

Vad händer i ett samhälle när tilliten och förtroendet eroderas?

"Tillit är något helt avgörande i ett samhälleligt perspektiv. Vi köper och säljer varor eller tjänster. Vi skriver under kontrakt och använder betalkort. Vi kör inte mot rött och litar på att de vi möter på gatan inte ska slå ned oss … Det finns en rad gemensamma överenskommelser i samhället. Vi måste kunna lita på att sjukvården och skolan fungerar, att de gamla tas om hand på ett bra sätt och så vidare. Om denna tillit bryter samman hotar en situation likt den i Irak där allt kastas över ända. Risken är också att vi får ett 1800-talssamhälle av Dickens snitt där människor klöser ögonen ur varandra för att klara sina egna skinn."
" Att underminera tilliten till samhället var ett av nyliberalernas mål. Individerna skulle slåss mot varandra - då skulle vi få ett rikare och bättre samhälle. Men det är precis tvärtom. Om samhället inte kan erbjuda trygghet måste man skapa den själv, med lagliga eller olagliga medel och metoder. Så sker också allt oftare. Percy Barnevik och direktörerna tillskansar sig skyhöga bonusar och fallskärmar. MC-gängen tar lagen i egna händer och högerextremister och religiösa fundamentalister sluter sig samman i egna grupperingar. Samhällsgemenskapen luckras upp."

Krevaderna har tystnat
och kriget har tagit slut.
Ensam sitter kaparen vid kanonerna.
Över gyttjefyllda gravar
ligger luften tung av krut.
Han fingrar lite tankspritt på patronerna.
Och när han tittar sej i spegeln,
har den rämnat mitt itu.
Och mellan halvorna av hans ansikte
kilar råttorna in och ut.
Då kommer Mor Maria krypande
och hennes ögon är så blå,
när hon skriker, vem i hela världen kan man lita på?


När Mikael Wiehe var ett litet barn skilde sig föräldrarna. […] "För ett barn finns det alltid bara en mamma och en pappa. Så är och har det varit för mig. Jag tror att alla skilsmässor påverkar barn negativt och rubbar deras tillit till vuxenvärlden. Det behöver inte innebära en katastrof i deras liv, men jag är övertygad om att det sätter sina spår.

Tillit på det personliga planet?

[…] "Om man inte har någon att lita blir man väldigt ensam. Man går in i sig själv, kan bli aggressiv, skada sig själv, börja missbruka och så vidare. Tillit är det helt avgörande i en människas liv. Det utgör grunden för kärlek, trygghet och kommunikation.
Litar du på andra människor?
"De flesta, ja nästan alla. Visst har jag stött på lurifaxar och lurendrejare – mycket få av dem som har lånat pengar av mig har betalat tillbaka – men på det stora hela brukar jag kunna lita på mina medmänniskor.

Vad beror det på?

"Kanske handlar det om en läggningsfråga, men också om att jag hade en trygg barndom – trots att mina föräldrar var skilda. Familjen betyder oerhört mycket för om ett barn ska kunna känna tillit. Jag hade en bra skolgång. […] Det har också sin betydelse. Men det är en svår fråga.
Du har fyra egna barn. Kan de lita på dig?
"Jag har alltid försökt vara på ett sätt så att mina barn ska veta var de har mig. Jag har försökt vara ärlig. Under tonårstiden gäller det att hela tiden finnas närvarande. Det är en knepig tid i en människas liv då man ska börja frigöra sig och försöka hitta sig själv i förhållande till andra människor. Då måste den grundläggande tilliten mellan barn och föräldrar finnas där.
Mikael Wiehe har blivit 58 år. Han turnerar fortfarande, skriver nya låtar och är lika engagerad i politiska frågor som tidigare – och han står fortfarande till vänster.
"Jag har mist tilliten till de vänstermänniskor som snabbt gjorde avbön och blev anpasslingar. Då litar jag mer på folkpartisten som arbetar med flyktingfrågor. Jag har kvar förtroendet för den son inte längre tror att kommunismen är den enda vägen att lösa världens problem, men som fortfarande ser att folk svälter i Afrika och att kvinnor förtrycks även i Sverige.

Vad är tillitens grundpelare?

"Egentligen en omöjlig fråga. Vi blir sjuka och vi dör förr eller senare - men vi måste hela tiden leva medan vi är vid liv. Min pappas andra fru, hon är 85 år, springer ännu på källareteatrar och hon har vänner från 28 och uppåt. Hon lever."
"Man måste våga försona sig med sitt livsöde, våga ha en tillit till livet. Jag har inget bättre att säga".

Thomas Lerner i boken Tillit. Verbum förlag, Stockholm 2004
 
Il più grande parco divertimenti al coperto d'Italia
Tantissime attrazioni per tutta la famiglia e giostre per ragazzi
Divertimento tra lo zucchero filato e la frutta caramellata

Il più grande parco divertimenti al coperto d’Italia

16-17 dicembre 2017
Dal 22 dicembre 2017 al 7 gennaio 2018
13-14 gennaio 2018

Winterello

Presto online!

Braccialetto

Clicca qui!!

Intrattenimento

Clicca qui!

Attrazioni

Clicca qui

Partner

Supporter